Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Op een Onbewoond Eiland

Geïnspireerd door de column van Joske Dik: De beste nieuwkomers van 2015: wat is de tussenstand? en de columns van De Onbekende Seriekijker vroeg ik mij af wat de seriefanaat zou kiezen als hij/zij voor een keuze zou komen te staan. Stel je moet, om onbekende redenen, naar een onbewoond eiland, maar je mag een dvd-speler (blu-ray of laptop mag ook) meenemen met slecht één dvd-box, welke serie zou je nog een keer kunnen kijken. Of beter gezegd, welke serie zou je jaar in jaar uit kunnen kijken, alleen op je eiland?

Kies je dan voor een serie met heel veel afleveringen of ga je toch voor kwaliteit? Je kunt natuurlijk kijken bij de column van Alexander Leveld; MijnSerie 10 langstlopende Amerikaanse series maar je kunt ook gaan voor de top 50 lijst en daar de nummer één nemen, Game of Thrones, maar die is nog niet afgelopen. Misschien dan toch Breaking Bad met slechts vijf seizoenen? Of heb je geen lijsten nodig om je keuze te maken en weet je onmiddellijk welke dvd-box je uit het schap trekt om mee te nemen naar je eiland?Je kunt het jezelf natuurlijk ook wat makkelijker maken en kiezen voor series met of op een eiland, zoals Lost of Fantasy Island. Of kies je voor humor zodat je in ieder geval wat kan lachen, zoals Friends (tien seizoenen) of South Park die inmiddels negentien seizoenen heeft. Voorwaarde is wel dat je er van moet houden. Misschien is sciencefiction meer jouw ding, dan kun je kiezen voor de box met 61 disks van Stargate SG1. Iets gemengd is natuurlijk ook altijd leuk zoals Doctor Who, met 26 seizoenen vanaf 1963 en in de huidige tijd maar liefst negen seizoenen, dan kun je even voort.

Nederlandse series kun je ook meenemen; waarom perse Engelstalig niet waar? Swiebertje bijvoorbeeld, heeft 103 afleveringen en vier televisiespelen en lekker huilen op het eind. Of iets recenter: Gooische vrouwen heeft slechts vijf seizoenen, maar ook twee films. Baantjer was twaalf seizoenen lang en dat zijn van die heerlijke whodunits. Net als Midsomer Murders, al weer zeventien seizoenen en de afleveringen duren 105 minuten per stuk. Misschien iets Scandinavisch of juist Aziatisch? Lastig als je maar één box mag meenemen. Althans dat vind ik wel. Ik zou het eerlijk gezegd zo één, twee, drie niet weten waar ik voor zou kiezen.Je kunt uiteraard ook altijd kiezen voor die serie die je al heel lang wilde zien maar nooit aan toegekomen bent. Mad Men, The Sopranos, The Wire, The Office, Suits, Xena: Warrior Princess of Law & Order: Special Victims Unit. Maar de allerbelangrijkste vraag blijft: heb je wel tijd om televisie te kijken op je onbewoonde eiland? Want je moet alles zelf doen; eten vangen of verbouwen, koken, opruimen, hut bouwen, kleding maken, zwemmen, zonnen enzovoort. Misschien kun je maximaal maar één aflevering per dag of zelfs per week kijken, als dat zo is kies je dan anders? Enfin, je begrijpt het al, ik wil heel graag weten welke serie jij zou kiezen, als je al zou kiezen, en ook waarom. En als ik toch moest kiezen ga ik voor een serie waar ik maar niet aan toekom en dan denk ik aan The Wire, vanwege Idris Elba, uiteraard.

Met verwachtingsvolle keuzegroet,

Mandy

Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (18)

avatar_HereIsTom
10 nov 2015 14:21 -
Tja dit blijft een lastige keus!
Maar ik denk dat ik dan Prison Break zou meenemen.
Dit was een prachtige serie die ik al lang niet meer heb bekeken.
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2015 20:18
Ben ik net mee begonnen. Seizoen 1 bijna klaar. Erg goed inderdaad
Reageer
avatar_CC11
10 nov 2015 15:09 -
Dat zou dan de eerste keer zijn dat ik het jammer vind dat er maar 36 afleveringen van Deadwood gemaakt zijn. :-)
Reageer
avatar_leonietje01
10 nov 2015 15:10 -
Ik zou twijfelen tussen Lost en The Office ondanks dat ik deze series al twee keer helemaal gezien hebben maar uit eindelijk toch voor Adventure Time kiezen, die ik nog steeds moet kijken. Een beetje luchtigheid tussendoor :)
Reageer
avatar_JanWillemK
10 nov 2015 15:57 -
Battlestar Galactica! Geweldige serie.
En anders Person of Interest. Maar die is nu nog niet afgelopen dus dat is dan mooi balen.
Reageer
avatar_BadWolf
10 nov 2015 20:13 -
Voor mij wordt dan toch Star Trek Deepspace Nine of Voyager. Denk dat het DS9 wordt met Sisko en Jadzia (later Ezri) Dax en niet te vergeten Quark.
Reageer
avatar_Leonietje
10 nov 2015 20:29 -
The west wing, geen twijfel mogelijk. Alle afleveringen al meerdere keren gezien, en het blijft boeien :-)
Reageer
avatar_TrisGert
10 nov 2015 21:27 -
Ik zou gaan voor Mad Men, waar ik nog niet aan toe gekomen ben.
Reageer
avatar_tweemaalh
10 nov 2015 22:18 -
Ik doe nu hard m'n best om alle klassieke Doctor Who te kijken. Misschien dat ik daar op een onbewoond eiland eens tijd voor heb.
Reageer
avatar_Icarus
10 nov 2015 22:35 -
The 100! Zwak begin sterk einde! Lekker post-acopalyptisch!
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2015 00:03 -
Ik zou voor supernatural gaan, een lange serie die ik nog niet gezien heb maar me wel interessant lijkt.
Reageer
avatar_patrick_1987
11 nov 2015 01:21 -
Dexter voor mij, geweldige serie.
Reageer
avatar_misspanje
11 nov 2015 08:29 -
Once upon a time heerlijk serie
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2015 09:50 -
Stargate & Galactica, Alien ,Predator, etc etc. Sci-Fi en Horror zijn mijn favo's
Reageer
avatar_Petertjuh4
11 nov 2015 11:15 -
Ik denk dat ik The simpsons mee zou nemen. Toch humor en toch genoeg om te kijken :)
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2015 20:19 -
Mag ik niet stiekem andere dvd's in die box erbij doen ;). Als ik moet kiezen neem ik Desperate Housewives mee. Die serie kan ik blijven kijken.
Reageer
avatar_Mandy1966
11 nov 2015 20:22
Nee, helaas dat mag niet. Het wordt gecontroleerd, haha.
Reageer
avatar_Rodejong
03 feb 2016 10:47 -
Dan kies ik voor Parenthood. Het familieleven verdeeld over zo'n 10 seizoenen zal me niet zo alleen doen voelen denk ik zo.

Alleen.... waar heb ik nu mijn zonne-opladers gelaten? Want die apparaten vreten veel stroom natuurlijk. Dus dat wordt niet aaneensluitend kijken vrees ik!
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst