Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De beste nieuwkomers van 2015: wat is de tussenstand?

De beste nieuwkomers van 2015: wat is de tussenstand?

Het is natuurlijk pas eind oktober, maar achter de schermen werken we alweer hard aan de verkiezing van de beste serie van 2015. Ook dit jaar kun je stemmen op de beste nieuwe serie. En er waren er alweer wat waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze een hit zijn. Het eerste seizoen van Narcos, Power en Empire zit er alweer op, en het was genieten. Ook het langverwachte Better Call Saul kwam uit, en viel bij veel van jullie goed in de smaak.

Maar de herfst is aangebroken, en dat betekent dat er nu een storm aan nieuwe series zijn opwachting maakt. En dus zijn we eigenlijk wel een beetje benieuwd wat jullie er tot nu toe van vinden. Vooral in september moesten vele avondjes vrij worden gemaakt om alles bij te kunnen houden.

Wat vonden jullie bijvoorbeeld van de twee spin-offs van bekende films, Minority Report en Limitless? Voldoen ze aan de verwachtingen die je wellicht had door de films? En over hoge verwachtingen gesproken, hoe scoort Quantico bij jullie?

Misschien niet helemaal een nieuwkomer, maar na ruim vijf jaar zijn de helden van Heroes weer terug. Heroes Reborn is een mini-serie, dus hier zul je het waarschijnlijk voor altijd mee moeten doen. Heeft het wat toegevoegd aan de nalatenschap van het origineel? Heroes werd er naarmate de seizoenen vorderden niet bepaald beter op, kan Heroes Reborn hier nog wat goed aan maken?

Première na première kruipen we richting het einde van het jaar, en mogen jullie straks beslissen wat nou echt de beste nieuwe series waren. En het jaar heeft ook nog best wat voor ons in petto. Wat is de tussenstand? Geweldige nieuwe series die je nog lang hoopt te volgen? Of niet veel nieuws onder de horizon?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (31)

gumstarr
gumstarr 23 oktober 2015, 17:53
Hier hartjes voor Mr Robot (http://www.gumstarr.com/mr-robot) en 1992 (http://www.gumstarr.com/sky1992) en hoge verwachtingen voor The Man In The High Castle en Into The Badlands, die vanaf november kijkbaar zijn.
JanWillemK
JanWillemK 23 oktober 2015, 17:59
100% Mr. Robot, maar dat komt ook grotendeels omdat ik verder geen nieuwe series heb opgepakt maar het nog steeds doe met series die al enige tijd bestaan.
Mandy1966
Mandy1966 23 oktober 2015, 18:16
Beste nieuwkomers voor mij zijn; Empire, Daredevil, American Crime, Stitchers en Quantico (ondanks dat er veel dingen niet kloppen, net als Blindspot) en The Muppets, ik kan er niets aan doen, ik hou van ze.

Limitless heb ik na 2 afleveringen laten vallen, Code Black na 1 aflevering en aan Minority Report ga ik niet eens beginnen. The Grinder en The Unbreakable Kimmy Schmidt heb ik na vijf minuten al uitgezet.

Bosch een onverwachte goede serie net als Humans. 12 Monkeys was aardig net als Beter Call Saul, Eye Candy, American Oddesey Wayward Pines en Dig,

Aan The Last Kingdom en The Bastard Executioner moet ik nog beginnen, ik hoop dat Flesh and Bone en The Man in the High Castle wat zal zijn en misschien Jessica Jones.
gumstarr
gumstarr 23 oktober 2015, 18:42
Als Daredevil één van je lievelings is, dan ga je Jessica Jones ook wel lusten. Heb de eerste zes afleveringen gezien en die smaken naar meer. Iets minder aktie dan in Daredevil, maar wel dezelfde vibe.
Mandy1966
Mandy1966 6 november 2015, 16:18
Jessica Jones staat op mijn wensenlijst. Lijkt me heerlijk om in 1 weekend te gaan zien.
KE1992
KE1992 23 oktober 2015, 18:28
Beste nieuwe series met voorsprong zijn voor mij Daredevil en Sense8. Limetless en Quantico volgen als beste nieuwe najaar series.
Slechtste series voor mij dit jaar: Minority Report, Dark Matter en Killjoys.
Vele andere nieuwe series die ik volg zijn veelal bedoeld als "guilty pleasure".
anonymous
anonymous 23 oktober 2015, 19:20
Er komen nog een paar (mogelijke) klappers aan: Into the Badlands, The Man in the High Castle, Ash vs Evil Dead, Flesh and Bone, Jessica Jones, Master of None en misschien zijn The Expanse en Childhood's End wel wat. Voor dit jaar neig ik qua nieuwe series naar Mr. Robot, Daredevil, UnREAL en Fresh off the Boat. Moet nog een paar andere nieuwe snoepjes bekijken, maar je kunt simpelweg niet alles zien. Niet als je een normaal leven ernaast hebt, in ieder geval.

De eerste zes van Jessica Jones ga ik ook snel oppeuzelen, heb ze ook binnen. Oja, Joske, Power heeft net het tweede seizoen afgerond, niet het eerste.
ThomasNL92
ThomasNL92 23 oktober 2015, 20:44
Nog iets te kort moet ik eerlijk zijn zoals Vevie ook al zei. Er komen nog een paar goede series aan (althans dat hoop ik).

Een paar opkomende series die mij wel wat lijken, zijn;
- Halfworld (HBO ASIA)
- The Man in the High Caslte
- Into the Badlands

maar voor nu ben ik maar gematigd tevreden moet ik eerlijk zijn.

Degene die kans mogen maken tot nu toe zijn deze.
- Mr Robot
- Empire
- Humans
- The Last Kingdom

Blindspot heeft potentie, maar Jaimie Alexander verpest het, Limitless had ik te hoge verwachtingen van, The Player is ook wel leuk, maar is een beetje eentonig moet ik eerlijk zijn en Quantico, tsjah... leuk om te kijken, maar niet top
tweemaalh
tweemaalh 23 oktober 2015, 22:13
Tot nu toe voeren Better Call Saul en Daredevil de lijst aan. Van The Last Kingdom heb ik nog maar één aflevering gezien, maar die heeft ook veel potentie. Van Fear the Walking Dead had ik hoge verwachtingen, maar het viel lichtelijk tegen.
RLS90
RLS90 23 oktober 2015, 22:41
Daredevil, Quantico en Narcos
magoose
magoose 23 oktober 2015, 23:38
Mr Robot, Daredevil, The Whispers en Quantico. In die volgorde dan, zijn de beste van dit jaar voor mij.
anonymous
anonymous 23 oktober 2015, 23:57
De beste nieuw komers tja.... ik zie nu namen voor bijkomen die ik zelf nog niet ken Bedankt weer mensen! Weer een tig aantal uur zoet :P maar de beste nieuw komers vind ik toch wel Mr robot en natuurlijk daredevil.
anonymous
anonymous 24 oktober 2015, 00:12
Had hoge verwachtingen van Fear the walking dead, maar dat viel tegen. Ik hou het wel bij de gewone TWD. The Last Kigdom vind ik een goede nieuwe serie, Blindspot is oké, maar niet super. Verheug me op Chicago Med.
anonymous
anonymous 24 oktober 2015, 01:40
Ik mis een echte knaller dit jaar. Mr robot komt daar nog het dichtst bij in de buurt.
Verder heb ik wel kunnen genieten van IZombie, Hindsight (gecancelled helaas), Daredevil, sense8, last man on earth en nog wel wat nieuwe series die ik moet bekijken.

Er zijn ook heel wat series van dit jaar waar ik aan begonnen ben maar na 1 of 2 afleveringen ben afgehaakt. (teveel series eigenlijk en meer dan gebruikelijk is bij mij)

En ik mis nog steeds een echt groots opgezette space opera.....HBO kom op hier ligt een enorme kans! doe het!!
CC11
CC11 24 oktober 2015, 04:21
1. Daredevil
2. The Seventies (CNN Docuserie)
3. The Heavy Water War: Stopping Hitler's Atomic Bomb (Echte helden, in een onwaarschijnlijk doch waargebeurd verhaal)

Net buiten de prijzen :

4. Empire
5. De eerste helft van The Whispers / De eerste helft van Complications / American Odyssey / Narcos (Ondanks het feit dat er te veel zaken niet correct weergegeven werden)

Voor de rest komt er niets in aanmerking doch een speciale vermelding van mij voor/wegens :

Mr. Robot : Ondanks de hype zelfs nog niet uitgekeken
Better Call Saul : Ondanks de hype een schim van Breaking Bad
Minority report : Leuke weergave van de toekomst, iets minder leuke serie
Limitless : Ondanks de titel zeer gelimiteerd
Quantico ; Een rommeltje, meer bepaald rommel.
Blindspot : Grote rommel.

Al de rest dat in het najaar is verschenen en ik gezien heb mag je op een hoopje gooien (Tussen die van Quantico en Blindspot graag)

De enige 2 nog te verschijnen reeksen die (voor mij althans) nog in aanmerking
kunnen komen om bij de eerste 5 kunnen eindigen :

Jessica Jones : Omdat Marvel me meestal weet te verrassen.
Chicago Med : Omdat Fire en PD gewoon sterke doordeweekse series zijn. (Ook al zit ik niet te wachten op een "quadruple crossover" van Chicago PD/Fire/Med/Law and Order SVU)
thoontje
thoontje 24 oktober 2015, 10:29
Hoe komen jullie al aan Jessica jones?? The Bastard Executioner, The Last Kingdom, Quantico,Daredevil, Narcos en Heroes Reborn vind ik wel goed
anonymous
anonymous 24 oktober 2015, 14:48
Ik heb niet echt veel nieuwe series gekeken dit jaar om eerlijk te zijn. Of het zijn al oudere series of series die ik al een tijdje volg. Maar van de paar nieuwe die ik gekeken heb zijn mijn favoriete tot nu toe: Dark Matter, Daredevil, Mr.Robot en the Bastard Executioner lijkt me zover ik het nu gezien heb ook erg goed.
Javelin
Javelin 24 oktober 2015, 22:12
Daredevil ook hier in 1 ruk uitgekeken en ondanks dat Marco Polo bij sommige niet heel erg in de smaak viel heb ik er onwijs van genoten. Ook Outlander, die hier helemaal niet genoemd wordt heeft echt een plekje veroverd als één van de beste nieuwkomers.

The man in the high castle inmiddels 2 afleveringen van gezien. Deze waren goed te doen, al kunnen ze niet blijven teren op het nazi verhaal, dus afwachten wordt dit.

Heroes Reborn gaat het niet halen, zeker niet als beste serie en daar kunnen er gerust nog een paar bij. Limitless, Minority Report, Narcos, Dark Matter (dat deze genoemd wordt überhaupt, wat slecht zeg), Dominion, allemaal misschien leuk. Maar zeker niet de beste van het jaar.

Als ik er echt 1 moet kiezen ga ik toch voor Outlander, als was die in 2014 al gestart, het grootste gedeelte speelde zich in 2015 af. Daarnaast was sense8 echt leuk. Netflix begint echt een markt te veroveren en dat juich ik alleen maar toe :)
Javelin
Javelin 25 oktober 2015, 18:39
Nog even een kleine toevoeging...hoe kunnen mensen nu al kiezen voor The bastard Executioner of The Last Kingdom, deze seizoenen zijn nog niet eens af. Wat, van die laatste zijn zelfs pas 3 afleveringen uit. Dan kun je dit toch niet nu al gaan beoordelen als beste nieuwkomer?
anonymous
anonymous 25 oktober 2015, 19:56
@Javelin Soms weet je van nieuwe series dat dit wel eens iets leuks zou kunnen worden. De meeste seriekijkers hebben 2-3 afleveringen nodig om te weten of iets goed is of niet. The Last Kingdom had een hele goede pilot, een wat mindere tweede aflevering en weer een goede derde aflevering. Gebaseerd op die drie afleveringen zeg ik dat The Last Kingdom een goede nieuwkomer is.
Ik ben het met je eens dat Outlander de klapper van 2014 was, enorm van genoten.
anonymous
anonymous 25 oktober 2015, 20:45
Ik was Better Call Saul nog vergeten te noemen. Het kon iets beter, maar BCS behoort zeker tot de beste nieuwe series van dit jaar.

Afgaande van de reacties hier en elders op de site kun je wel al met grote zekerheid zeggen dat de beste nieuwe serie van dit jaar op mijnserie vast en zeker zal gaan naar Blindspot of Quantico. Of zit ik ernaast? Ooh well, iig beter dan een aantal jaar geleden toen Under the Dome de beste nieuwe serie werd.
anonymous
anonymous 25 oktober 2015, 21:32
Ik vind de beste nieuwe series van 2015 Daredevil, iZombie, Better Call Saul en Mr. Robot
Mona
Mona 26 oktober 2015, 09:59
Outlander was voor mij een topper !!!
anonymous
anonymous 26 oktober 2015, 10:19
Narcos en Sense8 vond ik wel de beste nieuwkomers. Outlander zie ik ook voorbij komen in de reacties, maar die is volgens mij begonnen in 2014. Better Call Saul, Daredevil en Marco Polo waren ook toppers.

Tussen de mainstream series van CBS, ABC, NBC, FOX en TheCW, zitten wel een paar leuke nieuwkomers, maar ook veel rommel. Helaas zal zo'n serie het wel winnen, Quantico, Blindspot of zo, omdat dat nu eenmaal een groter publiek trekt.

Met Heroes Reborn ben ik gestopt. Ik ben één van de weinigen denk ik, die zich wel tot het einde toe heeft vermaakt met het origineel, maar deze serie kan me niet boeien. Te veel nieuwe gezichten, ik weet dat niet alle oude castleden terug konden komen, vanwege andere verplichtingen, maar alleen Bennet is wel heel weinig.
anonymous
anonymous 26 oktober 2015, 10:39
Narcos & Daredevil staan bovenaan, daarachter volgen Blindspot, Quantico & Fear The Walking Dead. Voor het laatste serienieuws zie ook de Facebook-groep SerieJunkie: https://www.facebook.com/groups/seriejunkie/
Bartwin
Bartwin 26 oktober 2015, 15:15
Mr. Robot begon fantastisch maar begon al snel te zwalken, met moeite uitgekeken. Verder was Better Call Saul prima maar had last van klassieker Breaking Bad. Blindspot begon intrigerend maar hoelang blijft het kunstje nog boeiend, datzelfde geldt voor Quantico dat steeds meer een young adult serie blijkt te zijn.
Nog geen echte toppers dus wel wat aangename verrassingen zoals The Last Man on Earth, Fortitude was best behoorlijk spannend, 12 monkeys was vermakelijk. Maar inderdaad nog geen echte duidelijke winnaar tussen de nieuwkomers...
Inna1989
Inna1989 26 oktober 2015, 16:03
De serie Blood & Oil daar hoeft niemand op te stemmen, want ABC trekt stekker uit Blood & Oil.
BingingBirgit
BingingBirgit 26 oktober 2015, 17:09
Goede series:
- Mr. Robot. Echt heeeele gave serie. Camerawerk, muziek, acteurs, verhaal. Super.
- Last Man On Eart. Die humor!
- Better Call Saul. Alles wat ik in een serie leuk vind :D
- You're The Worst. Ik kijk elke week toch weer met veel plezier.
- Daredevil. Hele goeie actie scene's en kon telkens met moeite wachten op de volgende aflevering.
- Humans. Ik wil meer!
- Narcos. Mooie serie, heerlijk sfeertje. Moest mij er af en toch wel toe zetten om verder te kijken, maar kwalitatief goed.
- Fresh Off The Boat. Super genoten van het eerste seizoen. Weet niet of seizoen 2 wel net zo leuk is (heb er maar één aflevering van gezien nog)
- Sense8. Ik hou heel erg van het genre. Ik vond het leuk, spannend en origineel.

Middelmatige series:
- Limitless. Ik kijk elke week met veel plezier. Maar echt heel bijzonder is het niet.
- Chef's Table. Als er even geen afleveringen beschikbaar zijn van mijn favoriete series dan kijk ik graaf even een afleveringetje van Chef's Table op Netflix. Mooie mensen met mooie verhalen worden erg mooi in kaart gebracht. En natuurlijk het eten!
- Fear The Walking Dead. Komt nauwelijks in de buurt van het niveau van The Walking Dead maar op zich geen slechte serie.
- Heroes Reborn. In tegenstelling tot vele anderen hier is Heroes Reborn voor mij toch de eerste serie die ik download op vrijdag! Toch mis ik Heroes nog steeds :(

Slechte series:
- Ballers. Kon me er niet toe zetten om meer dan één aflevering te kijken.
- Togetherness. Kan me er niet meer zo veel van herinneren, dat zegt genoeg. Wel alles gezien.
- Quantico. Na één aflevering was het toedeloe.
- Blindspot. Na drie afleveringen was het voor mij niet meer boeiend.
- Minority Report. Kan ik eigenlijk niks over zeggen want ik heb niks gezien. Maar ik geloof dat deze wel in dit rijtje thuis hoort.

Ben benieuwd welke serie gaat winnen! Mr. Robot staat voor mij op 1 en vlak daar achter komen Better Call Saul en Daredevil en Humans. Last Man On Earth verdient ook zeker een prijsje, maar dan in een andere categorie ;) Wie weet komt Jessica Jones hier nog bij.. we gaan het zien!
LostGirl
LostGirl 26 oktober 2015, 21:23
Om even iets nieuws in de groep te gooien: Life in Pieces. Goede cast, leuke door elkaar lopende verhaallijn. Blijft boeiend, vooral omdat het maar afleveringen van 20 minuten zijn, oftewel iedere 5 minuten verandert de verhaallijn.
Daarbij ben ik ook begonnen aan Blindspot, Quantico en Heroes: Reborn.
Die laatste ben ik na 2 afleveringen alweer mee gestopt, waar de originele Heroes serie op een gegeven moment ook minder boeiend begon te worden is dit echt een verschrikking. Heeft niks meer weg van het origineel.
Quantico is eens iets anders, verhaal is duidelijk, er zijn heel veel flashbacks aanwezig, maar de karakters worden een beetje chaotisch naar voren gebracht. Het heeft de potentie om een goede serie te kunnen worden. Het verhaal springt alleen een beetje te snel op en neer en is soms moeilijk te volgen.
Blindspot is de laatste van de nieuwe series waaraan ik ben begonnen. Goed gevuld met actie, niet echt origineel (lijkt op The Blacklist) maar er zijn wel elementen aanwezig die het een boeiende serie maken. Ik denk dat deze serie wel een vervolg kan krijgen maar er zal nog flink aan geschaafd moeten worden.
wichitavrijkom
wichitavrijkom 26 oktober 2015, 21:36
Mijn absolute favoriet van nieuwkomers dit najaarsseizoen op tv is Quantico, heerlijke serie!
appeltjes
appeltjes 28 oktober 2015, 16:49
Ik kijk op dit moment de series die ik al eerder was begonnen en die gewoon doorlopen.

de beste van 2015 zijn op dit moment:
1. Empire, spreekt voor zich
2. Daredevil . Marvel stelt je nooit teleur.
Quantico: denk dat dit eerlijk gezegd een serie is die niet veel seizoenen gaat krijgen. nadat haar onschuld is bewezen houd het denk ik op. lager dan seizoen 1 wordt het niet. tenzij er aan het einde iets heel interessants gebeurd waardoor het door moet gaan. maar ik gok dat deze serie snel wordt gecanceld.!!.
Blindspot is ook een goede serie. deze kan twee seizoenen mee. maar moet dan wel echt beter gaan worden. het verhaal begint eentonig en ongeloofwaardig te worden. den dit zegt iemand de The vampire diaries geweldig vind dus ga maar even na hoe nep het soms is.

Blood & oil gaat het einde denk ik niet halen. verhaallijn is niet echt interessant. dan vond ik Dallas veel leuker.

Narcos is met een paar afleveringen ook niet echt succesvol. ik hoef hier geen tweede seizoen van te zien.
Log in om een reactie achter te laten