Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Lange

De Onbekende Seriekijker: Lange

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De eerste in een hopelijk lange reeks van ‘De Onbekende Seriekijker’ is Jos Hebrink (28) oprichter en bedenker van MijnSerie.

Jos Herbrink

Aantal serie-uren per week: Ik haal de 14 uur per week wel.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik heb gezien was Prison Break. Deze kreeg ik als tip van een goede vriend. Ik heb toen in twee dagen de eerste zestien afleveringen gezien, meer was er toen nog niet uit in Amerika. En daarna was er MijnSerie.
Beste serie ooit: Breaking Bad vind ik een erg goede serie, maar ook vind ik The Sopranos, Fargo en Friday Night Lights erg goed. Op mijn profiel staan nog veel meer goede series.
Beste serie op dit moment: Ik kijk graag uit naar Ray Donovan en Mr. Robot. Mr. Robot is een nieuwe serie die net is afgelopen. Ray Donovan omdat ik Ray echt een baas vind, gewoon een top serie!
Serie die op de planning staat: Welke nog steeds op mijn lijstje staat is The Wire. Ik ben er al wel mee begonnen alleen wil ik ook graag mijn wekelijkse series zien waardoor er weinig tijd is. Maar The Wire wordt de volgende serie na The Office.


Naast MijnSerie en veel series kijken vindt Jos ook nog tijd om te gaan sporten. Elke maandagavond, na op kantoor nog een serie te hebben gezien, gaat hij voetballen. Andere sporten zijn squash en af en toe tennis. Jos is niet alleen bedenker en oprichter van MijnSerie maar daardoor ook de eerste gebruiker. Zijn gebruikersnaam is Lange. Series zijn niet alleen zijn werk, overdag op kantoor bij MijnSerie, maar ook zijn hobby als heerlijke ontspanning ’s avonds op de bank. Soms met zijn vriendin en soms alleen. Ook het bed is een plek waar je hem kan betrappen op het kijken naar zijn favorieten series.



Op de vraag of hij een top 5 heeft antwoordt Jos: “Ik heb mijn profiel erbij gepakt en dan zijn het 1. Breaking Bad, 2. Game of Thrones, 3. Band of Brothers, 3. The Sopranos, 3. Fargo, 3. The Pacific 3. Sherlock. Twee series meer dan gevraagd maar deze hebben allemaal een 9 of hoger. Ik heb een tijd gehad dat ik van zoveel mogelijk series de eerste aflevering wilde zien. En als de serie slecht was hield ik het daarbij. Zo vond ik bij Lone Star en The Cape erg slecht, deze werden ook vrij snel gecanceld. Ik heb nu niet meer zoveel tijd dus vaak wacht ik de eerste reacties eventjes af op MijnSerie voordat ik aan een nieuwe serie begin.” Jos is lid van Netflix en dat zorgt er vaak voor dat hij verslaafd op de bank ligt te kijken naar een serie, omdat je bij Netflix series in één weekend kan uitkijken. Nog niet zo lang geleden heeft hij alle tien afleveringen van Narcos op één zaterdag gekeken.

Jos vervolgt: “De meeste series die ik volg komen uit Amerika, maar een goede Engelse serie (Sherlock) kan ik ook wel waarderen.” Hij houdt vooral van dramaseries omdat deze series de meeste diepgang hebben en vaak zitten hier ook de pareltjes tussen. Maar na een lange werkdag vindt hij het ook heerlijk om een komedieserie te kijken. Hij kijkt niet vaak naar Nederlandse series, mede door de kwaliteit maar ook de taal werkt daarbij niet mee. Jos: “ Ik volg op dit moment meer dan vijf series, kijk op mijn profiel om te kijken welke ik allemaal volg. Ik kijk niet via televisie want daar zit teveel reclame tussen, streamen is mijn ding. Of ik krijg de afleveringen eerder zoals bijvoorbeeld met Orange is the New Black. Dat is het voordeel van het hebben van MijnSerie, vertelt hij lachend.”


Jeremy Piven in Entourage
Naar de nieuwe seizoenen van Game of Thrones, Fargo, Sherlock en Shameless (US) kijkt hij het meeste uit. De volgende acteurs vindt hij erg goed; Jeremy Piven als Ari Gold in Entourage, Damian Lewis in Band of Brothers en David Duchovny als Hank Moody van Californication. De eerste is toch wel zijn favoriet. Ik vroeg Jos welk cijfer hij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10): “Het zou natuurlijk slecht zijn als je eigenaar bent van deze site om jezelf dan een onvoldoende te geven. Maar ik zou mezelf ook geen 10 geven. Ik denk dat vrienden mij wel een 10 zouden geven maar die kijken allemaal minder series. Hier op MijnSerie sta ik niet eens in de top 100 van meeste kijktijd. Ik heb ooit een top 50 gemaakt (alleen voor Fans) omdat ik er zelf in stond. Maar hier was ik al snel uit. Ik zou tevreden zijn met een 8,5.” En hoe past MijnSerie daar dan in? “MijnSerie zorgt ervoor dat ik ‘s ochtends kan ontbijten en ‘s avonds een warme maaltijd heb. Ook zorgt MijnSerie ervoor dat ik weet wanneer er weer nieuwe afleveringen uitkomen van de series die ik volg. De schrijvers van MijnSerie zorgen ervoor dat ik altijd weer aan nieuwe series begin. Ik weet niet wat ik zonder MijnSerie moest.”

Jos (Lange) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Volgende keer komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jos, tot volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (14)

anonymous
anonymous 11 september 2015, 12:41
Leuke rubriek :)
JanWillemK
JanWillemK 11 september 2015, 18:28
Top! Leuk om te lezen wat de oprichter nou leuk vindt.
Leuk geschreven ook Mandy!
sarlottje
sarlottje 11 september 2015, 20:22
leuk dat je hem hebt genomen om te interviewen!!
CC11
CC11 12 september 2015, 06:34
Mooi artikel Mandy :-)
Mandy1966
Mandy1966 12 september 2015, 09:46
Dank jullie wel.
Fija
Fija 12 september 2015, 13:22
Leuk geschreven en leuke nieuwe reeks!
Mandy1966
Mandy1966 15 september 2015, 11:26
Bedankt.
HiMyNameIsJoey
HiMyNameIsJoey 14 september 2015, 11:44
Super baas! En ik zit gewoon naast Jos op kantoor :^)
BingingBirgit
BingingBirgit 14 september 2015, 16:16
haha kiss-ass
Mandy1966
Mandy1966 15 september 2015, 11:27
Wow, heb je al een foto met handtekening, haha.

Vond dat Jos gewoon de eerste moest zijn. He's the best.
Nelis076
Nelis076 15 september 2015, 11:16
Leuk artikel, gelijk een aantal series toegevoegd om te gaan volgen.......pfff tijd tekort :p
Mandy1966
Mandy1966 15 september 2015, 11:26
Dank je.
Rodejong
Rodejong 17 september 2015, 15:48
Ben benieuwd wie er volgende keer aan de beurt is :D
Mandy1966
Mandy1966 17 september 2015, 15:56
Op 20 of 21 september zal de volgende geplaatst gaan worden. Het is even afwachten dus.
Log in om een reactie achter te laten