Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De beste series over crypto

De beste series over crypto

Blockchaintechnologie en cryptocurrencies zijn populairder dan ooit! Het is dan ook geen verrassing dat er steeds meer series en documentaires over het onderwerp uitkomen.
Ben jij geïnteresseerd in de wereld van Bitcoin en op zoek naar series om je kennis te vergroten? In dit artikel bespreken we de beste series over crypto die je absoluut gezien moet hebben, van crypto Netflix series tot uitgebreide documentaires.

Cryptokoorts


Deze vierdelige documentaire over crypto is te zien op Videoland. In Cryptokoorts gaat documentairemaakster June te Spenke op onderzoek uit naar de Nederlandse markt van cryptovaluta. Is het echt een revolutie, of zitten we in een bubbel? Ze spreekt hierover met verschillende bekende Nederlanders, waaronder Humberto Tan, Madelon Vos en Jody Bernal. Is Ethereum een scam, beheersbaar gevaarlijk, of het nieuwe goud? Cryptokoorts verkent het onderwerp vanuit diverse invalshoeken onder Nederlandse experts.

Start-Up


Start-Up is een spannende Zuid-Koreaanse serie die te vinden is op Netflix en draait om de wereld van cryptocurrencies. In deze serie volgen we een groep onwaarschijnlijke bondgenoten die samen een controversiële digitale valuta GenCoin creëren, een cryptomunt waar iedereen ter wereld gebruik van kan maken. Met thema's als macht, corruptie en de invloed van technologie op de samenleving, is Start-Up een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de uitdagingen van crypto.

Mr. Robot


De Amerikaanse tv-serie Mr. Robot is een cultklassieker en gaat over het leven van Elliot Alderson, een beveiligingsingenieur die 's nachts als burgerwacht optreedt. Hij belandt bij een geheime hackgroep om de machthebbende vijand te verslaan: E Corp. Vanaf seizoen twee zit de serie vol met crypto-verhaallijnen, zoals het witwassen met cryptocurrencies en E Corp's digitale munt, Ecoin. En natuurlijk zijn er genoeg verwijzingen naar Bitcoin.

Trust No One: The Hunt for the Crypto King


Geen zin in een langdradige serie maar liever een film kijken? Dan is Trust No One: The Hunt for the Crypto King wat voor jou. Ontdek het verhaal achter de opkomst van digitale valuta met deze boeiende Netflix bitcoins documentaire. Het verhaal gaat over cryptomiljonair Gerry Cotten, oprichter van bitcoin-handelsplatform QuadrigaCX. Investeerders vermoeden oplichting wanneer ze geen geld kunnen opnemen en Cotten plotseling overlijdt, waardoor 215 miljoen dollar aan investeringen verdwijnt. De film onderzoekt de jacht op Cotten, de opkomst van complottheorieën en de rol van hebzucht.

The Rise and Rise of Bitcoin


Een andere crypto documentaire die je echt gezien moet hebben is The Rise and Rise of Bitcoin. Deze documentaire is uit 2014 en dus al wat ouder, maar werpt een kritische blik op Bitcoin, de meest bekende vorm van digitaal geld. De film interviewt meerdere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Bitcoin. De documentaire duikt in de achtergrond van deze open source-software die het financiële landschap voor altijd heeft veranderd.

Zoals je ziet zijn er veel boeiende series en documentaires over crypto die je kunt bekijken om je kennis over dit fascinerende onderwerp te vergroten. Van Start-Up tot Trust No One, Netflix biedt veel opties voor interessante crypto series. Pak er dus snel een bak popcorn bij en bekijk deze series en documentaires om meer te leren over de boeiende geschiedenis van cryptocurrencies!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

SeriePiraat
8 mei 2023, 18:38
Volgens mij, als ik de omschrijving zo lees, is Start-up (Korea) een slechte rip-off van de US versie van Startup (https://www.mijnserie.nl/startup-crackle/). Die US versie uit 2016-2018 is een aanrader.
0
Log in om een reactie achter te laten