Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Van bijrol naar publiekslieveling - Beth Dutton

Als serieliefhebber springt er tijdens het kijken van een serie altijd wel iemand uit en dit hoeft lang niet altijd het hoofdpersonage te zijn. Het is tijd om diegenen een podium te bieden en hun een moment van glorie te geven.

Een nieuwe nieuwsredacteur met een nieuwe rubriek! Bij een aankondiging van een nieuwe serie gaat de aandacht altijd uit naar de hoofdrolspeler(s). Zij mogen pronken op de posters en dienen als magneet om zodoende veel potentiële kijkers nieuwsgierig te maken. Echter komt het best vaak voor dat je gedurende een serie een ander personage de show ziet stelen en diegene zich ontpopt als publiekslieveling. Reden genoeg om deze personages de aandacht te geven die ze verdienen. We trappen af met een recent populaire serie Yellowstone (2018) en het personage die mijn favoriet is: Beth Dutton.

Yellowstone (2018) speelt zich af in Montana en laat een conflict tussen twee werelden zien. John Dutton, eigenaar van een ranch die al generaties lang in de familie is, verdedigt zijn bezit tegen nietsontziende projectontwikkelaars, inheemse reservaten en andere vijanden die hem zijn land willen afnemen. De serie gaat inmiddels al zo’n vijf seizoenen mee en is uitgebouwd met twee spin-off series genaamd 1883 en 1923.

Een nieuwe serie bedenken brengt altijd risico’s met zich mee. Om de aankondiging van Yellowstone (2018) kracht bij te zetten hebben ze een grote naam weten te strikken in de vorm van Kevin Costner. Hij staat garant voor een vaste schare fans en dat kan voor een nieuwe serie nooit geen kwaad. Echter, tijdens het kijken van deze serie is er maar één iemand die de absolute uitblinker is en dat is Kelly Reilly als Beth Dutton.Kelly Reilly is een Britse actrice, geboren op 18 juli 1977. Haar optreden in After Miss Julie in het Donmar Warehouse maakte haar tot een ster op het Londense podium en leverde haar een nominatie op voor een Laurence Olivier Award voor Beste Actrice in 2003. Reilly is geboren en getogen in Chessington. Ze ging naar de Tolworth Girls 'School in Kingston, waar ze drama studeerde voor GCSE. Je kan haar kennen van de series Above Suspicion, Britannia of Black Box.

Beth Dutton is de enige dochter van John Dutton. Hoewel ze goed opgeleid, zeer intelligent en een meester-manipulator is heeft Beth ook een hele andere kant in zich. Ze is namelijk ook verbitterd, sarcastisch, emotioneel onstabiel en kan een heel zwartgallig beeld van de wereld er op na houden. De kracht van Kelly is dat ze beide kanten van haar personage zo goed tot uiting laat komen in de serie.

Beth is loyaal en buitengewoon beschermend tegenover haar vader. De ranch kan haar werkelijk helemaal niets schelen en als het aan haar lag was de ranch al lang tegen het hoogste bod verkocht. Echter voert de extreme loyaliteit richting haar vader de boventoon en doet ze werkelijk alles om de ranch te behouden. Dit alles, omdat ze ziet hoeveel het haar vader doet aan de gedachte dat zijn familie de ranch zou kwijt raken. Om dit te voorkomen is ze meedogenloos, onverbiddelijk en koelbloedig. Ze oogt als een charmante dame en bij ieder moment dat zij in beeld komt trekt zij de aandacht naar zich toe.

Yellowstone (2018)

Verder is Beth op haar gelukkigst als ze bij haar geliefde Rip Wheeler is. De chemie tussen die twee is mooi en aandoenlijk om te zien. Daarnaast is het gezamenlijk dineren van de familie Dutton een garantie voor succes met Beth er bij. Eén ding weet je zeker, ze verlaat vervroegd de eettafel en meestal niet eerder totdat ze iemand met de grond gelijk heeft gemaakt.

Beth Dutton is een bijzonder personage en dat heeft een serie ook nodig. Iemand die het randje op zoekt. Als er in een aflevering niet veel gebeurd dan zorgt Beth alsnog voor een lichtpuntje door op haar eigen manier botte opmerkingen te plaatsen richting jong en oud. Of ze deelt ongegeneerd aan haar vader pikante details over één van haar seksuele ervaringen. Dit levert voor John Dutton ongemakkelijke momenten of een hartverzakking op, maar als kijker kun je een brede glimlach niet bedwingen. Ik vind Beth Dutton de absolute uitblinker van deze serie en als ik de stemmen op MijnSerie zo bekijk dan zijn er meer mensen die dat vinden. Derhalve mag zij zich met recht een publiekslieveling noemen.
Video on youtube
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meer van Pascal Jans