Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Gina Rodriguez

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Gina Rodriguez ook op haar cv heeft staan.

Aan het comedyfront blijven doe je niet zomaar. Als actrice of acteur is het slechts weinigen gegeven om belangrijke hoofdrollen in verschillende comedyseries te spelen. Er zijn er wel, denk maar aan Charlie Sheen, Ed O'Neill of Donald Faison, maar makkelijk is het zéér zeker niet.

Gina Rodriguez is een Amerikaanse actrice die wellicht de volgende in deze lijst kan worden. Haar acteercarrière, die nu een goede twintig omvat, begon in de dramahoek. Wat Baantjer voor Nederlandse acteurs is, mag Law & Order voor veel internationale acteurs zijn. Zo speelde ook Rodriguez een rol (twee zelfs!) in het langlopende rechtbankdrama.

Gastrolletjes volgden in de mysterieseries Johnny Zero en Eleventh Hour (US), terwijl ze tevens haar (korte) opwachting maakte in films Calling it Quits en Our Family Wedding. Haar eerste rolletje in een komische serie heeft ze te pakken in 10 Things I Hate About You.

Dat klinkt leuk en lollig, een doorbraak in het genre is het nog niet. Rodriguez neemt een korte terugkerende rol in Army Wives aan, waarmee ze terugkeert naar drama als genre. Ook zien we haar kort in Happy Endings - wel een comedy - en The Mentalist.

Rodriguez zit daarmee nog niet bepaald op het spoor om een vast personage in een komische rol te gaan spelen. Al helemaal niet als ze besluit een terugkerende rol in The Bold and the Beautiful aan te nemen. Hoewel haar aandeel ten opzichte van de gehele serie zeer beperkt is - ze is in slechts vijftien afleveringen van de langlopende soap te zien - biedt het haar weer wat nieuws.

No Names is een serie die volgt. Comedy, over - hoe origineel - twee mannen die het in de zakenwereld willen maken, het niet redden en dus maar besluiten om de porno in te gaan, die niet bepaald aanslaat. De serie wordt al na zes afleveringen van de buis gehaald.

In 2013 is een volgende populaire serie aan de beurt waarin Rodriguez kort haar opwachting maakt: Rizzoli & Isles, over een vrouwelijk duo dat de strijd met de misdaad in Boston aangaat. Het is kort voor haar echte doorbraak. Een periode die voor Rodriguez bijna helemaal in het teken staat van slechts één serie. We hebben het natuurlijk over Jane the Virgin.

Jane is nog jong, gelovig en religieus als ze per ongeluk, door een reeks van bijzondere gebeurtenissen, kunstmatig wordt geïnsemineerd. Foutje, bedankt! Wel een foutje gebaseerd op een Venezolaanse telenovela dat het vijf seizoenen en exact 100 afleveringen volhoudt. Rodriguez speelt de hoofdrol van de al snel bij het publiek populaire Jane met verve. Iets wat de serie maakt tot wat hij is.

Veel tijd voor ander werk heeft Rodriguez in die periode dan ook niet. Hoewel ze af en toe in een korte film is te zien, en later zelfs wat grotere bioscoopreleases als Deepwater Horizon, Ferdinand en Smallfoot, blijft haar focus op Jane the Virgin liggen. Korte uitstapjes zijn er naar Brooklyn Nine-Nine en Animals.

Dat Rodriguez zich sinds Ferdinand en Smallfoot meer richt op stemacteren, blijkt wel uit de rollen die na het eind van Jane the Virgin op stapel liggen. In onder meer Robot Chicken, Elena of Avalor, Dash & Lily en Carmen Sandiego horen we haar eenmalig of voor langere tijd terug.

Terug op het doek keert ze met Diary of a Future President, een familieserie van Disney over een tienermeisje dat droomt de volgende president te worden. Rodriguez neemt in die dromen de rol van president op zich. Daarnaast is ze te zien of horen in Lost Ollie, Big Mouth (2022) en Batwheels.

Daarmee kunnen we wel zeggen dat Rodriguez niet stil zit. Dat blijkt ook uit de projecten die in 2023 nog allemaal moeten verschijnen. Een ervan is de serie Not Dead Yet, die in februari in première gaat. In Not Dead Yet volgen we Rodriguez in haar rol van Nell Stevens. Ze is blut, vrijgezel en voelt zich oud. Haar nieuwste baan: het schrijven van overlijdensberichten.

Uit onverwachte hoek krijgt ze vanuit die baan allerlei levensadvies. U leest al: dat klinkt terug naar comedy, en misschien is dat wel wat Rodriguez straks in dat bovengenoemde rijtje doet laten staan. Wie weet!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Gina Rodriguez heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_SLP
02 feb 2023 15:58 -
Leuk geschreven :)
Reageer