Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Sallie Harmsen

Spotlight On: Sallie Harmsen

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Sallie Harmsen ook op haar cv heeft staan.
De Nederlandse actrice Sallie Harmsen timmert de laatste jaren flink aan haar carrière op het doek - groot of klein. Die carrière begint halverwege de zeroes. Ze speelt dan als tiener in de televisiefilm Snacken.

In de jaren die volgen, zijn er meer films waarin ze wordt gecast. Daar zitten onder meer bekende films als Het Paard van Sinterklaas en Waar is het Paard van Sinterklaas? tussen, maar ook bijvoorbeeld de short Brommermeisjes.

Flikken Maastricht is haar eerste serieklus. Deze nieuwe-Baantjes-voor-een-bijrol in een Nederlandse serie kan Harmsen al vroeg van haar wensenlijst schrappen als ze in de huid van het bij-personage Sanne Richters kruipt.

Na films als - de Nederlandse versie van - Loft en Pizza Maffia speelt ze ook een gastrol in Hart tegen Hard. Niet veel later volgt een terugkerende rol in De geheimen van Barslet. Tussen deze twee series speelt zo ook in De Heineken Ontvoering, over de roemruchte ontvoeringszaak van de biermagnaat.

Harmsen speelt veel in films, maar schuwt kleinere rollen in series zeker niet. Zo wisselt ze het avonturendrama Kenau of met een korte verschijning in het Sinterklaasjournaal en gaat ze van Het mooiste wat er is, opnieuw een dramafilm, naar thrillerseries Catch en De Jacht.

De grootste film waarin Harmsen wellicht - zij het zeer kort - te zien is, komt uit 2017. Te bewonderen in Blade 2049 zet ze ook internationaal stappen. Dat betekent niet dat Harmsen enkel nog in internationale producties wil schitteren. Hoewel ze ook buiten onze Nederlandse landsgrenzen kijkt, is een volgend project waar ze aan werkt Voetbalmaffia. Deze serie vertelt het van een afglijdende profvoetballer die verstrikt raakt in de schimmige wereld van criminele goknetwerken.

Niet lang daarna werkt ze aan de internationale productie van onder meer AVROTROS getiteld Heirs of the Night. Dit ambitieuze vampiervehikel is officieel nog niet gecanceld. En hoewel er twee seizoenen van zijn uitgezonden, is de toekomst onzeker. De serie geeft een beeld van vijf overgebleven vampierclans aan het eind van de negentiende eeuw. Ze worden met uitsterven bedreigt en dus volgt een ingenieus plan om de clans te verenigen en sterker dan ooit te maken. Daar kan natuurlijk niets in mis gaan, zou je denken...

Een volgend buitenlands avontuur volgt met Diavoli. Deze Italiaanse productie van SkyAtalantic vertelt over een financieel drama over een intercontinentale samenzwering. Harmsen speelt de rol van Carrie Price in het eerste seizoen van het in 2020 uitgezonden seizoen.

Na rollen in de miniseries Doodstil, die Penoza-spin-off ja, en het internationale Planeta Singli. Osiem historii - en de serie Detective Van der Valk is het tijd voor wat nieuws. Films als De Huwelijksreis, Mitra en Moloch zijn onlangs eveneens afgerond. Tijd voor Harmsen om vooruit te kijken. Dat doet ze, volop. Harmsen is ook al tijden actief in het theater, en is de komende periode daarnaast te zien in films als Noise en Het Boek van Alle Dingen.

De serie De Stamhouder volgt vanaf begin januari. De Stamhouder is een liefdesverhaal dat zich eind jaren '60 afspeelt. Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) valt als een blok voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen (Harmsen). Wanneer hij na een passionele nacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven… om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De hoogste tijd om met dat roerige familieverleden af te rekenen!

Na De Stamhouder nog niet genoeg Harmsen gezien? Dan kun je jezelf ook nog verheugen op de films Oei, ik groei! en De Vuurlinie. Zet die televisie in 2023 dus ook maar weer aan!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Sallie Harmsen heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
5 januari 2023, 17:02
Zij viel mij vorig jaar eigenlijk pas voor het eerst op met haar rol in de (goede) Nederlandse horrorfilm Moloch. Ik vond haar daarin zeer prettig naturel spelen.
Verder heb ik de genoemde series en films niet gezien, maar door Moloch ben ik overtuigd van haar talent.
0
Log in om een reactie achter te laten