Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De beste gangsterseries op tv

De beste gangsterseries op tv

Er is op z’n tijd niks beters dan het kijken van een goede gangsterserie. Van de klassieke series zoals The Sopranos tot de nieuwste series zoals Peaky Blinders.
In dit artikel zetten we de beste series op een rijtje, zodat jij leuke avonden kan plannen met het kijken naar de beste gangsterseries op tv!

The Sopranos


The Sopranos is een echte klassieker en één van de bekendere gangsterseries, de serie volgt het leven van een maffiabaas in New Jersey. The Sopranos is bekend om zijn realistische kijk op de maffia en de persoonlijke problemen van de personages. Als je besluit te beginnen aan een gangsterserie dan is The Sopranos een zeer goede optie.
Een noemenswaardige scene uit deze serie komt uit aflevering 6, seizoen 2 genaamd ‘The Happy Wanderer’ waarbij een Tony (de hoofdrolspeler) zijn jeugdvriend Davey $ 5.000 geeft voor een buy-in tijdens een pokerwedstrijd. Ze spelen tot laat in de nacht, Tony valt in slaap. Als hij ontwaakt ziet hij dat Davey maar liefst $ 45,000 op verlies staat. Dit is een kenmerkende scene waar Davey met veel mensen in problemen komt later in de serie. Ben je toevallig ook een pokerliefhebber? Poker spelen kan ook online bij een van de legale aanbieders in Nederland. Bekijk alle aanbieders en kies een legale online casino voor het spelen van online poker.

Peaky Blinders


Deze Britse serie volgt de zogeheten Peaky Blinders, een beruchte straatbende uit Birmingham na de Eerste Wereldoorlog. Met gewelddadige gevechten, meme-waardige momenten en een prachtige soundtrack is Peaky Blinders één van de meest unieke en indrukwekkende gangster series van de afgelopen jaren. De serie is inmiddels afgelopen en bestaat uit zes succesvolle seizoenen.
Vanwege het grote succes van deze serie is er ook een Peaky Blinders-film aangekondigd. Naar verwachting gaat de regisseur Steven Knight begin 2023 beginnen met de eerste opnames. Nog even wachten dus voordat we deze gangsterfilm in de bioscopen kunnen bewonderen.

Narcos


Narcos, vandaag de dag een klassieker. De serie beschrijft het verhaal van de wereldberoemde drugsbaron Pablo Escobar. Je wordt meegenomen in de wereld van coke en de DEA (Drugs Enforcement Agency) die drugshandel probeert te bestrijden. De productie van Netflix heeft na het succes van deze serie ook ‘Narcos: Mexico’ uitgebracht. Narcos is één van de beste series van de afgelopen jaren en is nu al een echte klassieker geworden.

The Wire


The Wire is een bekende, maar net als The Sopranos, een wat oudere serie op deze lijst. De kans is dus groot dat millennials er nog niet eerder van gehoord hebben. De serie heeft een indrukwekkende lijst aan acteurs van Idris Elba tot Michael B. Jordan. The Wire beschrijft een uitgebreid verhaal over de drugshandel in Baltimore, deze series is een must-see voor fans van het gangster-genre.
Ondanks het grote succes is deze serie slechts twee keer genomineerd voor de Primetime Emmy Awards, maar nog nooit gewonnen. De serie werd genomineerd voor ’Outstanding Writing for a Drama Series’.

Suburra


Er ontstaat in Rome een conflict tussen de politie, de kerk, en de georganiseerde misdaad. Het is een erg heftig conflict waarbij natuurlijk de nodige wetten worden overtreden. In de serie hebben we voornamelijk een kijk op het perspectief van Aureliano, Spadino en Lele. Drie jongens die beland zijn in de maffiawereld. We leren meer en meer over hen en over dit conflict. Al met al is Suburra een erg interessante serie en zeker een goede optie als je van plan bent te beginnen aan een gangsterserie.

Kortom, er zijn erg veel verschillende gangsterseries, van de klassiekers zoals The Sopranos tot de nieuwste series zoals Peaky Blinders. Er is keuze genoeg, waarbij The Sopranos, Peaky Blinders, Narcos, The Wire of Suburra aan te raden is voor je binge-avond.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten