Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Top 3 series om te kijken tijdens de vakantie

Vakantie, misschien sta je op het punt een aantal weken vrij te nemen of ben je nog aan het dromen dat het eindelijk zo ver is.

Welke het ook is, de beste tips voor de komende vakantie staan hier voor je op een rijtje. Een klasieker, iets grappigs en iets dramatisch. Zo ben je van alle mogelijke cravings voorzien.

Tijdens de vakantie kan het natuurlijk best wel eens voorkomen dat je in een andere Nederlandse stad komt en daar op slag verliefd wordt op wat je daar ziet. Als dat zo is, dan wil je het liefste natuurlijk daar wonen! Om dit te bewerkstelligen zou je bijvoorbeeld Rentola Groningen kunnen gebruiken. Je kan je per stad filteren - dus ook op jouw droomstad! - en zo de huizen vinden die daar ter beschikking zijn.

The Crown

Tip 1 - The Crown (Seizoen 5 kwam 10 november uit)

De serie die vele van ons al jaren weet te boeien: The Crown. De door Netflix geproduceerde dramaseries beslaat het leven van Hare Majesteit Koningin Elizabeth de Tweede, evenals dat van haar ouders, kinderen en andere familieleden. Het verhaal vangt aan vlak voordat Elizabeth koningin wordt, en is in seizoen vijf inmiddels in de jaren 90 aangekomen. Doordat er relatief veel tijd passeert, worden de acteurs en actrices iedere twee seizoenen omgeruild. Zo was in het eerste en tweede seizoen Claire Foy de Queen, was het in seizoen drie en vier Olivia Colman en neemt in seizoen vijf en zes (dat nog uit moet komen) Imelda Staunton het stokje over.

In seizoen vijf gaat het in het bijzonder dus om de jaren 90 - dit is een moeilijke periode voor Buckingham Palace. Zo gaan Charles en Princess Diana scheiden, wil Andrew scheiden van zijn vrouw, Sarah Fergusson en gebeurt er nog veel meer waar kijkers van kunnen genieten.

De serie is chronologisch en haakt op elkaar in, maar gezien de historische aard van de serie (hoewel gedramatiseerd, natuurlijk) zijn de seizoenen ook los van elkaar te bekijken. In eerste instantie waren de makers van plan om slechts vijf seizoenen te maken, wat had betekent dat dit seizoen de laatste had geweest. Echter hebben de makers zich bedacht en komt er nog een zesde seizoen. Stiekem is er dus ook de hoop dat er nog een zevende seizoen komt, waarin het verhaal haar slot krijgt. Wie weet!

Partnerartikel

Tip 2 - The West Wing

Voor wie iets wil zien uit de jaren 90 (en 00s) kunnen we The West Wing aanraden. In deze Amerikaanse televisieserie, geschreven door Aaron Sorkin, staan de verschillende twists en turns van de fictieve Amerikaanse President Josiah Barlet, die vertolkt wordt door Martin Sheen, centraal. The West Wing is één van de meest succesvolle series aller tijden, met maar liefst 86 televisieprijzen dat het won. Er zijn zeven seizoenen van de West Wing gemaakt, waarvan het laatste seizoen in 2006 werd uitgezonden.

In de West Wing staat het Witte Huis centraal. We krijgen te zien hoe het de President, de First Lady en een aantal andere figuren in het Witte Huis vergaat. In de serie zien we stevige politieke gevechten die in het Congres plaatsvinden, maar ook persoonlijke verhalen over trauma’s en liefde. Zo is er voor ieder wat wils en is er een aangename afwisseling van verschillende verhaallijnen. Na zeven seizoenen hebben de personages zonder twijfel je hart veroverd.

Iconisch aan The West Wing is, is dat Aaron Sorkin grote sets heeft gebouwd, waardoor personages lange periodes samen door hallen kunnen lopen. Deze zogenaamde walks and talks zijn van essentie voor de serie en één van de meest iconische aspecten.

Partnerartikel

Tip 3 - Friends!

So no-one told you life was gonna be this way… Vele fans van de Amerikaanse televisieserie Friends zullen meteen oplichten als de eerste zin van de intro van Friends uit de speakers komt schallen. In deze sitcom gecreëerd door David Crane en Martha Kaufman, volgen we de ups en downs in het leven van Joey, Chandler, Ross, Phoebe, Monica en Rachel in New York. Er is liefde, er is verdriet, er is…een aapje?! Friends heeft alles en meer maar is vooral een onvergetelijke rit langs een aantal van de mooiste vriendschappen uit de televisiegeschiedenis. Het eerste seizoen begon in 1994 en het laatste seizoen was in 2004 te zien, in welke tijd ze tien seizoenen uitzonden. In 2021 was er een speciale jubileum aflevering, waarin Amerikaanse comedian James Corden de originele cast - de zes Friends maar ook een aantal van de andere vaste personages uit de serie terugkwamen en vertelden hoe het was om de serie te maken. Ook gaan zij terug naar de originele set.

Deze tips zouden je van uren en uren van vermaak moeten voorzien. In totaal hebben we je 22 seizoenen aan televisie aanbevolen, dus daarmee moet de vakantie toch best een eindje opschieten! Geniet van de vakantie (of het dromen daarvan) en naar het kijken van de mooiste televisie.
Video on youtube
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst