Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

De beste cartoons vol zwarte humor voor volwassenen

Tekenfilms zijn allang niet meer exclusief voorbehouden aan kinderen.

Menig volwassene genoot vroeger al stiekem mee met The Simpsons. En toen South Park op de buis kwam, kwamen we er al snel achter dat de doelgroep toch iets ouder was. Hetzelfde gold voor Beavis and Butt-Head en Family Guy. Het tijdperk van cartoons voor volwassenen was definitief aangebroken. In dit artikel lees je welke cartoons voor volwassenen je niet mag missen.

Inmiddels sieren verschillende cartoons de homepagina’s van streamingdiensten. De ene cartoon slaat de spijker meteen op zijn kop. De andere cartoon probeert tevergeefs mee te liften op het succes van hun populaire voorgangers. Welke cartoon de moeite waard is, hangt natuurlijk voor een groot deel af van je persoonlijke smaak. Toch steken verschillende cartoons met kop en schouders boven de andere uit.

Niet beschikbaar


Wil je een cartoon bekijken, maar is deze niet beschikbaar in jouw regio? Dan kun je ook een VPN gebruiken om de regioblokkade te omzeilen. Wat is VPN? VPN is een afkorting van virtual private network, oftewel virtueel privénetwerk. In plaats van dat je dataverkeer rechtstreeks naar de server van je internetprovider gaat, wordt het omgeleid via een VPN-server. De verbinding tussen jouw pc, laptop of smartphone en de VPN-server is volledig versleuteld.

Daarbij is voor de uiteindelijke ontvanger alleen het IP-adres van de VPN-server zichtbaar. Omdat je kunt kiezen met welke VPN-server in welk land je verbinding maakt, kun je daarmee dus ook je zichtbare locatie aanpassen. Is een serie alleen te zien op de Amerikaanse Netflix en niet in Nederland? Dan maak je gewoon verbinding met een VPN-server in de VS. Voor zover de streamingdienst kan zien, bevindt je apparaat zich dan ook in de VS.

Top 4


Nu weet je hoe je, op overigens legale wijze, toegang kunt krijgen tot buitenlandse streamingdiensten. Het is dan ook hoog tijd om jezelf onder te dompelen in de beste cartoons vol zwarte humor. We zetten de vier beste series van dit moment voor je op een rij:

1. Rick and Morty


Deze show heeft intussen al vele meerderjarige harten veroverd en dat is niet zonder reden. Rick is een jongetje met leerproblemen. Samen met zijn opa Morty, een krankzinnige geleerde, beleeft hij de meest waanzinnige avonturen. Dit is een show met meerdere lagen. Het dwingt je van tijd tot tijd om na te denken over je eigen existentialiteit. Rick and Morty is in Nederland op dit moment alleen nog maar te zien op HBO Max. In de VS is de serie nog te streamen via Hulu en Adult Swim. Het zesde seizoen is daar op 4 september 2022 van start gegaan.

2. Family Guy


In 1999 werd het eerste seizoen uitgezonden, waardoor de familie Griffin alweer 23 jaar meegaat. Het verhaal draait vooral om de vadsige, onuitstaanbare, maar toch ook weer vertederende vader des huizes, Pete Griffin. Voeg daar een neurotische echtgenote (Lois), een morsige zoon (Chris), een veelgeplaagde dochter (Meg), een psychopathische baby (Stewie) en een cynische hond (Brian) aan toe. En voilà, je hebt een recept voor talloze rampen. Seizoen 1 tot en met 20 kun je streamen via Disney+.

3. Big Mouth


De Netflix Originals-serie Big Mouth staat bol van de hormonen. Hoofdpersonen zijn pubers Nick en Andrew. De laatstgenoemde wordt geplaagd door het ongenadige Hormone Monster. Nick kan voor zijn opgroeiadviezen terecht bij de geest van Duke Ellington. Deze hilarische en tegelijk innemende serie is inmiddels ook alweer aan een zesde seizoen toe. De eerste vijf seizoenen kun je streamen via Netflix Nederland. De releasedatum van seizoen 6 is al een paar keer uitgesteld. Maar op 28 oktober is het dan eindelijk zover en kun je het zesde seizoen streamen via Netflix VS.

4. BoJack Horseman


In cartoons is alles mogelijk. Van een gedeprimeerde, aan alcohol verslaafde uitgerangeerde Hollywoodster met een paardenhoofd hoef je dus niet raar op te kijken. Sterker nog, de beslommeringen van BoJack Horseman zullen voor menig kijker zelfs oncomfortabel herkenbaar zijn. Met een lach en een traan wordt de kijker deelgenoot gemaakt van Bojack’s pogingen om weer vaste voet aan de grond te krijgen in Hollywood (b). De serie is te bekijken op Netflix Nederland. Inmiddels staat ook het zesde seizoen, deel A en deel B, erop.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst