Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: sophis

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 104e Onbekende Seriekijker is sophis (61).

Hugo


Aantal serie-uren per week: Gemiddeld toch een uur of tien, ofwel in de late uurtjes om wat te ontspannen, maar vaak ook op de trein op weg naar het werk.
Allereerste serie ooit gezien: Daarvoor moet ik al terug gaan naar mijn jeugd. De zogenaamde jeugdfeuilletons van de toenmalige BRT waren toen een echte topper, en niet alleen voor mij. De eerste serie die ik me nog herinner is Midas (1967). Ik was toen zeven jaar en ik herinner me dat ik nadien van mijn ouders ook nog de boeken die bij de serie hoorde, heb gekregen voor kerstmis of een verjaardag. Het gaat over een geniale laborant die een formule had ontwikkeld, waarmee hij goud kon maken, vandaar de naam Midas. Uiteraard waren er heel wat, vooral malafide, personen die de formule wilden stelen.
Beste serie ooit: Het zijn er zoveel, maar Breaking Bad is toch mijn absolute favoriet.
Beste serie op dit moment: Als fan van Breaking Bad is dat uiteraard Better Call Saul, die het origineel soms zelfs overtreft.
Serie die op de planning staat:Ik volg de release van alle nieuwe series en noteer dan via MijnSerie.nl wat ik nog wil zien. Het probleem is evenwel dat het lijstje alsmaar aangroeit en de tijd ontbreekt om alles te zien. Op dit moment kijk ik wel uit naar het vervolg op Game of Thrones, House of the Dragon. Black Mirror is een serie die al lang op mijn lijstje staat en waar ik maar niet aan toekom.Hugo, zijn gebruikersnaam is sophis, 9 jaar en 7 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Hugo, ik ben een Vlaming van 61 jaar, nog steeds voltijds aan het werk en al jaren lid van MijnSerie.nl. Series heb ik heel mijn leven al gekeken."Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit en waarom is dit je top 5?:Breaking Bad die ik al vernoemde. Buffy the Vampire Slayer omdat de dialogen zo spitsvondig zijn. Battlestar Galactica een reboot die beter is dan het origineel. Fawlty Towers daar kan ik blijven naar kijken (en lachen). La Casa de Papel omdat er ook een niet Engelstalige in de rij hoort.“Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?:Sex/Life (2021) omdat de serie zo gehypt was, maar eigenlijk niets om het lijf had (figuurlijk én letterlijk). Ik heb de fast forward knop veel gebruikt. Het ergste is het einde, waardoor er mogelijks nog een vervolg komt.“In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Sciencefiction en fantasy, ik hou van verhalen waarin een compleet nieuwe wereld of maatschappij wordt verzonnen. En ik vind CGI (Computer Gegenereerde Images) fantastisch om naar te kijken en dat hoort bij dit genre.“Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse, Scandinavische (Zweeds, Deens etc), Aziatische (Japans, Chinees etc), Europese (Frans, Brits, Nederlands, Duits) series etc.?: “Omdat 90 procent van de series die we te zien krijgen Engelstalig is, ben ik altijd geïnteresseerd als er eens iets in een ander taal verschijnt. Mijn voorkeur gaat dan eerder naar de Zuidelijke landen (Frans, Italiaans, Spaans) of Duits. De Scandinavische series boeien me meestal minder, uitgezonderd dan Stella Blómkvist.“Series worden gemaakt door producenten met een heel team daarachter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice of regisseur/producer? Waarom?: “Nee, er is geen enkele serie die ik bekijk louter alleen om dat er een bepaalde acteur of actrice in meespeelt. Voor mij is een goed verhaal belangrijker.“Welke series volg je op dit moment?:Westworld, Better Call Saul en Pandore. De laatste is een Franstalige politieke thriller.“ Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie, of heb je wel eens een langlopende serie in één keer gebingewatchte? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee
om?:
"Ik heb een hekel aan cliffhangers aan het einde van een aflevering, en niet weten wat er komt, vandaar dat ik wacht tot een serie volledig uitgezonden is. Om het dan in één ruk uit te kijken. Dat wil niet zeggen dat ik ze echt bingewatch, maar dan kijk ik een paar avonden achter elkaar alleen maar naar dezelfde serie.“Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Het is en het blijft ontspanning. Ik ga nooit met opzet thuis blijven van een activiteit omdat er die avond iets nieuws wordt uitgezonden. Daarvoor dienen digitale recorders of terugkijk tv.“Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Ik stream naar mijn TV of kijk op een tablet als ik niet thuis ben. De helft kijk ik samen met mijn partner, de andere helft alleen.“ Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: "Ik gebruik alle mogelijkheden en alle kanalen. Ik heb een abonnement op Streamz, maar kijk ook via de gratis streamingsdiensten die beschikbaar zijn via het internet, bijvoorbeel VRT Nu, of via een tv zender. Ik ben meertalig, dus mij maakt het niet uit of dat VRT, BBC, ZDF of RTBF is“Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin, en schrijf je voor MijnSerie, of doe je nog iets anders?: “10 en ik gebruik MijnSerie.nl om alles op dat gebied op te volgen. Ik bekijk de site dan ook bijna dagelijks. Sinds kort schrijf ik ook voor MijnSerie.nl.“

Hugo (sophis) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Hugo, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Interview datum: 24 augustus 2022

Video on youtube
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst