Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

De MijnSerie voorbeschouwing; september 2022

September betekent het einde van de zomervakantie en het begin van het nieuwe televisieseizoen. Ook start in september het nieuwe seizoen van de MijnSerie Podcast, aar wat heeft deze overgangsmaand nog meer in petto.

In september zullen de Emmy’s, de belangrijkste televisieprijzen worden uitgereikt. Helaas zijn de nominaties, die bekend zijn gemaakt in juli, minder gevarieerd dan gebruikelijk. Dit omdat de periode van 1 juni 2021 tot en met 31 mei 2022 loopt. Dit houdt in dat sommige series, die waren uitgesteld vanwege de coronapandemie dit jaar niet mee zullen dingen naar de prijs. Op 12 september zullen we weten wie er met de felbegeerde prijs vandoor is gegaan.In september start bij HBO en HBO Max de langverwachte fantasyserie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Zal de serie de verwachtingen kunnen overtreffen of zal de serie, met de zeer lange titel, ten ondergaan aan te hoge verwachtingen. We zullen het vanaf 2 september weten als de serie in Nederland is te zien bij Prime Video. De eerste twee afleveringen zijn in één keer te kijken, daarna zal de fan elke week één aflevering voorgeschoteld krijgen tot 13 oktober. Gelukkig is er wel al een tweede seizoen aangekondigd.

Maar waar vele blij mee zullen zijn dat in september ook het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale van start zal gaan bij Videoland. Op Netflix starten zowel het vierde seizoen van Sex Education en het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga. Voor de liefhebber van Nederlandse series is er ook weer wat te bekijken. De twee seizoenen van Vuurzee, een psychologische thriller uit 2005 van de VARA, is te zien op Videoland. Het vierde seizoen van Oogappels zal van start gaan bij BNNVARA. Ook de De Avondshow met Arjen Lubach en Matthijs Gaat Door zullen starten.

De Star Wars-fans mogen zich deze maand verheugen op Star Wars: The Bad Batch en Andor de nieuwste telg uit de Star Wars-Saga op Disney+. Deze maand zit vol met de start van oude en nieuwe series, want officieel is het nieuwe televisieseizoen begonnen. De vijf grote netwerken (ABC, CBS, FOX, NBC en The CW) staan te popelen om hun schema’s uit te rollen. Vanaf maandag 19 september gaat het herfst/winterseizoen 2022-2023 van start. Je hoeft je dus al kijker zeker niet te vervelen deze maand.

Netwerken

En wil je even geen televisiekijken kun je ook in deze maand er op uit of een gezellig samen zijn organiseren. Op 10 en 11 september is het Nationale Monumentendag en op 24 september Burendag. Of de wereldhavendagen waarbij je naar bijvoorbeeld de Haven van Rotterdam kan. Je kunt ook vanaf 17 september weer bier gaan drinken tijden Oktoberfest. Maar ik denk dat vele van ons vooral uitkijken naar Prinsjesdag op 20 september. Hoeveel gaan we er op achteruit volgend jaar en zal de regering onze portemonnee gaan vullen of nog meer leegtrekken.

Ook zijn er, voordat de herfst invalt, nog vele festivals in Nederland. En uiteraard kunnen de race fans op Zandvoort weer genieten van de Grand Prix Formule 1. Zal Max ook hier als eerste over de finish komen? Enfin, genoeg te doen en vooral te zien in september. Ik wens iedereen dan ook een zeer mooie televisiemaand toe.

Met vriendelijke televisiegroet,
Mandy

Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst