Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Geniet zorgeloos van jouw favoriete series!

Geniet zorgeloos van jouw favoriete series!

De tv-serie heeft de afgelopen twee decennia een enorme opmars gezien. Niet langer richten de grote Hollywood acteurs zich op de blockbusters.
Series kunnen net zo interessant zijn en met veel betaalzenders in met name de Verenigde Staten, schieten nieuwe series als paddenstoelen uit de grond. Dat is voor ons serieliefhebbers natuurlijk fantastisch, want er is ontzettend veel om naar te kijken.

Wat ook helpt in de populariteit van series is dat het niet langer voorbehouden is tot tv-zenders. In het verleden was je genoodzaakt om elke aflevering af te wachten totdat het op tv uitgezonden werd en zo duurde het soms rustig acht maanden voordat je alles gezien had. Niet echt fijn als je niet altijd tijd hebt om tijdig aan te schuiven.

Streamingdiensten zijn hierin een geschenk, want zo kun je zorgeloos jouw favoriete series volgen. Er vallen ook altijd nieuwe series te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze top 100, er zit ongetwijfeld een serie bij die je nog niet gezien hebt.

De beste kwaliteit van series


Om optimaal van je serie te kunnen genieten, ben je voornamelijk van twee zaken afhankelijk. De kwaliteit van de serie die door de streamingdienst wordt aangeboden en je internetverbinding. Als het op kwaliteit aankomt, de meeste aanbieders streamen de series in een Full HD resolutie, waarbij 4K steeds meer een standaard aan het worden is.

Dit zorgt voor haarscherpe beeldkwaliteit, zodat je optimaal kunt genieten van de content. Dit vraagt echter ook om een stabiele internetverbinding. Hoe hoger de kwaliteit immers is, des te meer data er over het netwerk gaat. En er is niks zo vervelend als halverwege een aflevering een cirkeltje te zien dat het laden van de rest van de content moet duiden.

Het haalt je uit de flow en als het lang duurt is het helemaal vervelend. Voorkom dit soort issues en zorg dat je op z’n minst een goed internetpakket hebt. Hetzelfde geldt voor televisie, dat ook steeds meer digitaal uitgezonden wordt. Ook dat loopt dus via het internet en het laatste wat je wilt tijdens het volgen van een voetbalwedstrijd is een vertraging of hapering.

Zorg voor goed internet


Kortom, de internetverbinding is hierin de sleutel. Providers zijn zich daar terdege van bewust en blijven de snelheden verder opvoeren. Dit is ook mogelijk, omdat steeds meer plaatsen voorzien worden van glasvezel, wat voor razendsnel internet zorgt. Is het voor jou ook tijd om over te stappen naar een beter pakket of misschien wel een andere/betere provider, zodat je de series die je volgt in optimale kwaliteit zonder onderbreking kunt beleven?

Het valt dan aan te raden om tv en internet te vergelijken. Je ziet wat providers allemaal aanbieden qua internetsnelheden en tv-pakketten. Dit natuurlijk met een kostenplaatje, dat je tegen andere partijen kan afwegen. Handig om te weten is dat een minimale snelheid van 25Mbps wordt aangeraden voor 4K streaming.

Veel aanbieders presenteren je echter snelheden in de honderden MB’s, maar weet dat het in de praktijk altijd lager uitvalt. Voor optimale beeldkwaliteit zonder onderbrekingen van je series valt een minimale verbinding van 100Mbps aan te raden, hoewel hoger nog beter is. Dit sluit verstoringen van je series of tv nagenoeg uit zolang de internetconnectie in orde is. En op die manier geniet je optimaal van jouw tv-series!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten