Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

De vijf gouden oude Nederlandse series die je onmiddellijk moet streamen op Videoland

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke gouden oude jij volgens Mandy Gelling-Potharst onmiddellijk moet gaan streamen op Videoland.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als HBO Max en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Maar wat zijn nou de beste series die bij deze streamers te zien zijn? Ik moet je zeggen: er staat heel veel goeds op eigenlijk alle streamingsdiensten. Videoland is vooral voor de realityseries en uiteraard Mocro Maffia, The Handmaid's Tale en nog een handvol series. Om heel eerlijk te zijn kijk ik bijzonder weinig naar Videoland, eigenlijk alleen voor de eerder genoemde series, want van reality krijg ik spontaan jeuk. Maar na even verder kijken dan mijn neus lang was zag ik dat er op Videoland een paar hele aardige gouden oude Nederlandse series stonden die, in mijn ogen het (her)bekijken zeker waard zijn.

Hieronder vind je de vijf series, op alfabetische volgorde, die je echt met een gerust hart kunt gaan kijken.

Baantjer – 12 seizoen, 123 afleveringen
Baantjer

Ja, Baantjer, waarvan ik durf te beweren dat het de beste Nederlandse detectiveserie ooit is. Ze hebben geprobeerd het met Baantjer het Begin over te doen, maar de spin-off was het niet helemaal. Wie kan nu beter De Cock, met c-o-c-k, spelen dan Piet Römer, hij is de vlees geworden fictive rechercheur die binnen een klein uurtje een moord oplost. Er wordt gezegd dat acteurs in de rij stonden om het lijk te mogen spelen. Baantjer volgt altijd een vast patroon tijdens elke aflevering. Het is dus heerlijk afleiding tijdens de lange wintermaanden of als het te warm is naar buiten te gaan in de zomer.

*****

Familie Kruys – 5 seizoen, 40 afleveringen
Familie Kruys

Ruxandra (Elise Schaap) is het personage die ik graag nog eens terug zou willen zien in een eigen serie. Hilarisch haar onbeholpen, recht-door-zee one-liners. De dramedyserie over de Familie Kruys heeft vijf seizoen gehad op RTL 4 en na 40 afleveringen kwam er een mooi einde aan de leuke, soms moeizame, serie. De serie speelde zich grotendeels af in Amsterdam en naast Ruxandra vond ik het personage Kirk (Rop Verheijen), de broer van Bette (Linda de Mol), erg vermakelijk. Zijn onzekerheden en ongemakken werkte ook wel eens op mijn zenuwen en dan weet je dat het personage geloofwaardig is. Leuke serie voor tussendoor.

*****

Gooise Vrouwen – 5 seizoen, 42 afleveringen
Gooische Vrouwen

Elke week verheugde ik mij op de volgende aflevering. De serie Gooische Vrouwen had weinig om het lijf, maar keek heerlijk weg door de vlotte vertelling en de aangename verhaallijn. Je leefde mee met de vrouwen en hun, soms, bizarre belevenissen. Twee films zijn er ook nog gemaakt. Verwacht geen Dynasty of Dallas, maar die series verteld op Nederlandse bodem, door Nederlandse acteurs. De ene wat beter dan de ander, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Dit is een serie voor vermaak, niet voor de hoogdravende dialogen of Oscar-waardig acteerwerk.

*****

SamSam – 10 seizoen, 130 afleveringen
SamSam

De Nederlandse remake van het al net zo leuke Britse Man About the House uit 1973. SamSam is een Nederlandse comedyserie die ik met uitermate veel plezier heb gevolgd. Leuke grapjes, leuke acteurs, geweldige buren en vooral niet lang, per aflevering ongeveer 25 minuten, dus de 130 aflevering gaan er zo doorheen. De serie is van de jaren 90, dus het zal redelijk verouderd zijn. Ik neem aan dat sommige grappen nu echt niet meer gemaakt zouden mogen worden. Alle reden dus om dit nog een keer te kijken. Al was het alleen maar om de enorm leuke John Jones.

*****

Het Zonnetje in Huis – 9 seizoen, 109 afleveringen
Het zonnetje in huis

Deze mag niet ontbreken, Het Zonnetje in Huis, Martine Bijl en John Kraaijkamp Sr. en Jr. bleken een gouden combinatie voor leuke, snelle en aangename humor. De timing van Sr. was zoals altijd feilloos en Martine Bijl wist met haar schrijfwerk de kijkers 109 afleveringen lang vast te houden. Ook deze comedyserie dateert uit de jaren 90 en ik vermoed dat het niet woke zal zijn.

Nu hoop ik stiekem dat jullie mij vergeven dat ik voor het Zonnetje ben gegaan en niet Vrouwenvleugel, maar ik moest een keuze maken. Op Videoland staan ook nog wat oudere series maar ik heb ze niet allemaal gezien. Heb je nog een leuke of goede gouden oude tip die op een streamingdienst te zien is, laat dat weten in de reactie hieronder.

Heel veel (oud) kijkplezier,
Mandy
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst