Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De MijnSerie voorbeschouwing; augustus 2022

Wat kun je verwachten in de maand augustus op het gebied van series en alles wat daar direct of zijdelings mee te maken heeft.

Augustus, zomermaand, vakantiemaand, festivalmaand, de maand waarin vroeger de komkommertijd echt aanbrak. Niets op de televisie of in de bios. Dat is met de komst van streamingdiensten wel anders geworden in de loop der jaren. Hoewel de grote vijf (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW) zich nog steeds houden aan de traditionele methoden, in september beginnen en in mei eindigen, hebben streamingsdiensten niets met de traditie.Het hele jaar door kun je genieten van nieuwe series, zo ook in juli en augustus. Dit jaar ziet augustus er wel een beetje anders uit. Vanwege de wereldkampioenschappen voetbal in Qatar begint de Nederlandse voetbalcompetitie eerder dit jaar. Op 5 augustus wordt de eerste wedstrijd gespeeld, half november wordt de competitie dan stilgelegd om in januari weer te starten. Dat betekent dat ook bord-op-schoot zondagavond eerder zal starten.

Ook is augustus vele festivals die weer, na twee jaar afwezigheid, losgaan. Lowlands, Pukkelpop, Dutch Valley, Loveland, Dance Valley, ZAND, Mysteryland en nog vele andere staan op de augustus kalender. Ook de Uitmarkt in Amsterdam staat op de planning. Ook Skûtsjesilen en uiteraard Sneekweek in deze mooie zomermaand. Ook kun je in augustus weer genieten van de botenparade van Pride Amsterdam.Hou je niet van voetbal of ben je geen festivalganger en volg je de botenparade liever van een afstand? Geen nood Netflix, Apple, HBO en Disney hebben genoeg series die je nog kunt gaan kijken deze zomermaand en zelfs series die in première zullen gaan. Het vijfde seizoen van Denkend aan Holland start bij Omroep MAX. The Sandman van Neil Gaiman bij Netflix, A League Of Their Own bij Prime Video, Andor – een Star Wars spin-off - bij Disney+ en Five Days at Memorial gaat bij Apple TV+ in première.

Echt genoeg keuze in augustus voor de serie liefhebber, het aanbod is gevarieerd en bevat comedy, sciencefiction/fantasy, misdaad, drama en mysterie. Maar de grootste wellicht langverwachte première die echt de aandacht trekt deze maand is de Game of Thrones spin-off House of the Dragon. Op 21 augustus start de fantasyserie bij HBO om een dag later in Nederland bij HBO Max in première te gaan. De verwachtingen van deze serie zijn torenhoog. Kan het de verwachtingen waarmaken, dat zullen we weten na 24/25 oktober. Dan is de laatste aflevering van het eerste seizoen uitgezonden.

House of the Dragon

Of we veel series of voetbal zullen gaan kijken in augustus hangt ook een beetje af van het weer. Ben je buiten te vinden of is het in augustus weer als vanouds, wisselvallig met soms een mooie zomerdag. Maar waar je ook bent in augustus, thuis, op het strand, op een festival of op je vakantieadres. Ik wens je een geweldige mooie maand, met veel gezellige en warme zomerdagen en avonden.

Met vriendelijke zomergroet,
Mandy

Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
01 aug 2022 19:28 -
Voetbal ga ik zeker niet kijken. 22 zwaar overbetaalde en getatoeëerde figuren met rare kapsels die achter een bal aanrennen is niet mijn idee van leuke televisie :-)
Maar ik heb nog een hele lange kijklijst en deze maand beginnen weer een aantal series die ik volg, plus de draken, dus ik ga me evengoed wel vermaken.

Ik wens jou ook een fijne maand toe, Mandy, en bedankt weer voor dit leuke stukje.
Reageer