Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Spotlight On - Rebecca Rittenhouse

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Rebecca Rittenhouse ook op haar cv heeft staan.

In de nieuwe serie Maggie kan Rebecca Rittenhouse in de toekomst kijken. Dat is soms enorm leuk, als ze een kort flits krijgt te zien van een familielid of vriend die iets heuglijks meemaakt. Negatieve momenten in een leven zijn er echter ook, want wie weet komt een geest uit je verleden langs om zijn of haar gram te halen.

In deze Spotlight On werpen we ook een blik op het verleden. Meer specifiek op dat van Rittenhouse en haar carrière op het kleine scherm. Die begon een goede tien jaar geleden met de short Philadelphia, Ti Amo. Na een korte stilte krijgt ze dan een rolletje in de serie The Affair.

We zitten dan in 2014. En ook al is The Affair misschien nog niet de kickstart die ze hoopt, haar volgende rol in Red Band Society is dat wel. Hoewel de FOX-serie maar één seizoen draait, is het voor Rittenhouse een eerste vaste klus. Als zuster Dobler speelt ze onder meer naast de gelauwerde actrice Octavia Spencer. De dramedy vertelt het verhaal van een groep vrienden en de volwassenen die hen begeleiden in het Ocean Park Hospital te Los Angeles. Zoals de naam van de serie doet vermoeden, zijn het rode (ziekenhuis)bandjes die hun groep bij elkaar houden en waar ze lief en leed delen.

Na de komische dramaserie volgt serieuzer werk. Rittenhouse pakt een hoofdrol in ABC's Blood & Oil, een serie waarin een getrouwd koppel naar North Dakota verhuist. Die staat heeft dan net de grootste olieontdekking uit de geschiedenis van het land gedaan. De twee moeten echter alles op het spel zetten als een meedogenloze olietycoon hun pad kruist.

Ook voor Blood & Oil is echter niet meer dan één seizoen weggelegd. Voor Rittenhouse betekent het een korte pauze in haar carrière, tot ze een terugkerende gastrol in de succesvolle komedie The Mindy Project oppakt. Ook kijkt ze wat meer naar filmrollen en is ze in de jaren die volgen te bewonderen in de komedie Real Life, het komische drama Don't Worry, He Won't Get Far on Foot en de horrorfilm Unfriended: Dark Web.

Haar rol in Tarantino's Once Upon a Time in... Hollywood is wellicht wel de grootste rol van Rittenhouse op het witte doek - ook al speelt ze een bijrol. In die tijd duikt ze nu en dan ook weer in meerdere series op. Zo heeft Rittenhouse een gastrol in Suits, The Handmaid's Tale, The Good Cop en Into The Dark.

Een vaste klus volgt als ze zich aansluit bij de seriebewerking van Four Weddings and a Funeral. De miniserie vertelt het bekende verhaal - wie heeft de film met Hugh Grant nooit gezien? - van een groep Amerikaanse vrienden die na lange tijd elkaar weer zien. De reden: een bruiloft. Het mag voor zichzelf spreken dat daar iets gebeurt wat leidt tot meer bruiloften... en een begrafenis.

Na de matige film Good on Paper komen we dan terug bij Maggie. En Maggie gaat over de toekomst van Rittenhouse. Tot nu toe zijn de series waar ze zich voor langere tijd aan heeft verbonden geen lang leven beschoren. Wellicht dat Maggie, waar ze zelf de hoofdrol in speelt, meer gelukt heeft. Wie weet heeft ze al een blik op haar eigen toekomst kunnen werpen. Dan weet ze vast of we Maggie nog lang bij Hulu mogen bewonderen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Rebecca Rittenhouse heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst