Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op StarzPlay

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke series jij volgens Lucas Verbunt onmiddellijk moet gaan streamen op.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Die laatste ga ik vandaag even in het zonnetje zetten. StarzPlay is een vrij kleine, onbekende streamingdienst, maar heeft zeker een aantal parels in de catalogus. Hieronder geef ik, in willekeurige volgorde, vijf series weer die ik ontzettend aanraadt.

5. The Spanish Princess – 2 seizoenen, 16 afleveringen (compleet)
The Spanish Princess

Dit is niet de enige historische dramaserie die Starz heeft uitgebracht, maar wel een van de beste! The Spanish Princess volgt het leven van Catherine of Aragon (Charlotte Hope, The English Game) aan het Britse hof. Het eerste seizoen volgt haar aankomst in Engeland en de politieke spellen waar ze zich in moet begeven om uiteindelijk in het tweede seizoen als vrouw van Henry VIII (Ruairi O'Connor, The Morning Show) op de troon te komen. En nee, dit zijn geen spoilers, het is gewoon geschiedenis. The Spanish Princess is de derde serie in een reeks en volgt The White Princess (eveneens te zien op StarzPlay) en The White Queen. Binnenkort verschijnt ook een nieuwe serie over het leven van koningin Elizabeth I op StarzPlay, getiteld Becoming Elizabeth!

*****

4. The Great – 2 seizoenen, 20 afleveringen
The Great

Vooruit nog een historische dramaserie. Ditmaal over de Russische keizerin Catherine the Great. Het leuke aan The Great is dat het geen serieus kostuumdrama is, maar juist een komedie. Haal de serie dan ook niet door elkaar met de miniserie Catherine the Great die een meer serieuze weg inslaat (deze is trouwens ook te zien op StarzPlay). Het acteerwerk in The Great is top en het kijkt heerlijk weg. De hoofdrollen worden vertolkt door Elle Fanning (The Girl From Plainville) en Nicholas Hoult (Skins).

*****

3. We Are Who We Are – 1 seizoen, 8 afleveringen (miniserie)
We Are Who We Are
Deze lijst barst van de miniseries, maar ik houd gewoon van een goed, krachtig en afgesloten verhaal. We Are Who We Are is een mijn favoriete series allertijden. Van de regisseur van de hitfilm Call Me By Your Name is dit wederom een coming-of-age verhaal dat zich afspeelt in Italië, alhoewel, wel op een Amerikaanse legerbasis. De serie exploreert thema's als queerness, eerste liefde, vriendschap, religie en identiteit. De serie zoekt zeker grenzen op en je moet ervan houden, maar ik vind het echt geweldig. Het acteerwerk spant sowieso de kroon want wat waren deze acteurs fantastisch. Vooral mijn complimenten aan Chloë Sevigny (Russian Doll) en de jonge Jack Dylan Grazer (bekend van hitfilms als It, Luca en Shazam!).

*****

2. The Little Drummer Girl (2018) – 1 seizoen, 6 afleveringen (miniserie)
The Little Drummer Girl (2018)

Een wat onbekendere serie met grote namen is The Little Drummer Girl (2018). Deze serie speelt zich af in de jaren '70 en volgt een jonge, Britse actrice die wordt gerecruit door Mossad om een Palestijnse terreurgroep te infiltreren. Grote namen als Florence Pugh (Marvel's Hawkeye), Alexander Skarsgård (Big Little Lies) en Michael Shannen (Nine Perfect Strangers) maken deze serie extra krachtig.

*****

1. Flesh and Bone – 1 seizoen, 8 afleveringen (miniserie)
Flesh and Bone

Deze serie is voor mij toch wel de kers op de taart. Als mensen vragen om een serietip, geef ik meestal deze. De kans is namelijk groot dat ze hem nog niet hebben gezien! Ik vind Flesh and Bone echt overweldigend goed. De donkere kant van de balletwereld is intrigerend en dat gecombineerd met de prachtige dansstukken maakt deze serie echt top. Ik zou hem echt gaan kijken, het zijn toch maar 8 afleveringen! Je krijgt de Black Swan vibes in serievorm. Ook erg goed was dat bijna alle acteurs ook daadwerkelijk balletdansers zijn. Dat doet bovendien niet af aan het acteerwerk. Dit is nog steeds een van de enige IMDB-credits van hoofdrolspeelster Sarah Hay, die voornamelijk op het dansen focust.

*****

Ik realiseer mij dat ik voornamelijk miniseries heb aangeraden, maar ze zijn zo goed! StarzPlay heeft natuurlijk nog veel meer tofs in het assortiment staan, waaronder ook langere series zoals Spartacus: Blood and Sand en Black Sails. Ik hoop dat jullie hier in ieder geval weer even mee vooruit kunnen. Weet je nog steeds niet wat je moet kijken? Kijk dan in de maandelijkse overzichten die elke één na laatste en laatste dag van de maand uitkomen.
Video on youtube
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Evelien79
28 Mei 2022 07:05 -
Helemaal eens met Flesh and Bone. Vond het erg jammer dat het maar bij 8 afleveringen bleef
Reageer
avatar_JanWillemK
30 Mei 2022 08:33 -
Andere aanraders:
- Power, én de spin-off IV: Force
- Spartacus
- Counterpart
De serie Hightown schijnt ook goed te zijn. Hier kan ik niet over oordelen want die heb ik nog niet gezien.
Reageer

Meer van Lucas Verbunt