Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De MijnSerie Voorbeschouwing; mei 2022

Wat kun je verwachten in de maand mei op het gebied van series en alles wat daar direct of zijdelings mee te maken heeft.

April ligt weer achter ons en de meivakantie mag nu echt meivakantie heten. De chaos met reizigers die na twee jaar weer met vakantie mochten is in volle gang. Schiphol loopt vol en wilde stakingen lijken steeds meer onvermijdelijk. Voor de thuisblijvers is er gelukkig genoeg te beleven. Op de valreep ging het allerlaatste deel van Ozark van start, dus even genoeg te kijken voor een binge-weekend.

Wat is er verder nog te beleven in mei op seriegebied? Op 8 mei worden de BAFTA’s uitgereikt. De nominaties werden op 30 maart bekend gemaakt en op zondag zullen we weten wie er met de belangrijkste Britse televisieprijzen naar huis gaan. Ook zullen we weten of de MijnSerie genoeg stemmen heeft behaald in de Online Radio Awards die op 19 mei worden uitgereikt.

Nominaties/prijzen

In mei zullen er ook weer nieuwe en ‘oude’ series in première of van start gaan. Zal er weer een nieuwe podcast uitkomen en kun je weer stemmen op de poll van de maand. Naar verwachting zullen ook de grote vijf netwerken (ABC, CBS, FOX, NBC en The CW) in mei hun schema’s voor het herfstseizoen 2022-2023 gaan vrijgeven. Ook zullen veel zenders, netwerken, streamers laten weten welke series zullen terugkeren in het volgend seizoen of juist niet.

In de vijfde maand van het jaar staan er een paar opvallende series op het schema. Zoals de zoveelste spin-off van Star Trek, Star Trek: Strange New Worlds over de Enterprise voordat Kirk daar in de kapiteinsstoel plaats ging nemen. Leuk detail, de serie heeft een Nederlands tintje want Rebecca Romijn, haar vader was Nederlands, zal in de huid kruipen van Number One/Una Chin-Riley. Vanaf 5 mei is de serie te zien op Paramount+, of, waar en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt.

Star Trek: Strange New Worlds

Mocht je het nog niet hebben gezien dan is de meivakantie een mooi moment om het eerste seizoen te gaan kijken, voordat het tweede seizoen van start zal gaan bij Netflix. Dan heb ik het over Sweet Tooth. De serie met een vreemd gegeven, over een jongen die deels hert is. Mocht je het daardoor nog niet op je te-kijken-lijst hebben gezet, zou ik dat gewoon doen, want de serie is zeer vermakelijk. Op 6 mei start het tweede seizoen van deze leuke serie.

Waar vele fans op zitten te wachten is de serie die op 25 mei bij Disney+ in première zal gaan. Het personage dat vele kennen uit de Star Wars-sage krijgt een eigen serie, Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) mag de nieuwste spin-off zelf gaan leiden. Kan de Jedi-meester het waarmaken? We zullen het gaan zien vanaf 25 mei tot en met 22 juni. Maar naast Obi-Wan Kenobi zal er een serie zijn die in vele agenda’s dikgedrukt zal voorkomen. Het vierde seizoen van Stranger Things zal vanaf 27 mei te zien zijn bij Netflix.

Ik wens iedereen nog een fijne vakantie en een mooi en zonnig lentemaand.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.

Met vriendelijke bloeimaand,
Mandy
Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
02 Mei 2022 16:33 -
Mei is tot nog toe een volle maand. Ben op dit moment bezig met de laatste seizoenen van Ozark en Better Call Saul en hè hè, eindelijk Stranger Things later deze maand weer. Dat werd tijd. Ben wel benieuwd naar Strange New Worlds en Obi-Wan Kenobi. De Star-Trek series Discovery en Picard vind ik erg vermakelijk, vooral die laatste. Met Star Wars loop ik ruim achter; alleen s1 van The Mandalorian totnogtoe gezien. Teveel leuks om te kijken, helaas te weinig tijd.
Reageer