Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: YentlStrik

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 102e Onbekende Seriekijker is YentlStrik (31)

Yentl Strik


Aantal serie-uren per week: Ik kijk tussen de tien en vijftien uur per week naar series. Gemiddeld zo’n één à twee afleveringen per dag.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik zag als kind was Flodder in 1997. Ik was met mijn ouders naar de musical Annie geweest en was volledig idolaat van alles wat met Annie te maken had. Nelly Frijda, wie ik kende als Miss Hannigan uit de musical, speelde de rol van Ma Flodder. Ik vond het geweldig en begreep de humor goed. Inmiddels kan ik alle afleveringen wel dromen.
Beste serie ooit: De lesbische dramaserie The L Word uit 2005 heeft ontzettend veel voor me betekent tijdens mijn ontwikkeling als jonge lesbische tiener. Er was weinig lesbisch materiaal te zien op tv. Het was een verademing dat ik iets gevonden had waarin ik mijzelf, en mijn vrienden, wat meer in kon herkennen. Maar The L Word is niet de béste serie die ik heb gezien. Voor mij is Black Mirror is de beste serie ooit gemaakt. Iedere aflevering is een opzichzelfstaand succes, stuk voor stuk met onderwerpen waar je over na blijft denken.
Beste serie op dit moment: Ik ben groot fan van Killing Eve vanwege de verrassende mix van humor en spanning in een ijzersterk liefdesverhaal. De serie (vier seizoenen) werd ieder seizoen geschreven door een andere schrijfster, wat ik ook een heel gedurfde keuze vind. De sterke personages en hun eigenaardigheden blijven bewaard, maar toch ‘proef’ je bij ieder seizoen een ander sausje. Leuk, máár… Phoebe Waller-Bridge, wie het eerste seizoen schreef, blijkt in de praktijk moeilijk te evenaren.
Serie die op de planning staat: Orphan Black, Dickinson, The Handmaid's Tale, The Queen's Gambit, Pieces of Her, Brand New Cherry Flavor. Allemaal series waar ik goede verhalen over heb gehoord maar het is er nog niet van gekomen om ze te kijken.“Yentl Strik, haar gebruikersnaam is YentlStrik, 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Yentl Strik, 31 jaar en ik woon sinds oktober vorig jaar samen met mijn droomvrouw in ons droomhuis in Wilnis. Ik kijk veel en graag naar tv, series en documentaires. Voor mijn elfde verjaardag kreeg ik een televisie op mijn kamer omdat tv kijken één van de weinige dingen was waar ik als kleine ADHD’er mijn rust in vond."Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit en waarom is dit je top 5?: “1. Black Mirror, 2. New Girl, 3. You, 4. Stranger Things, 5. Killing Eve. New Girl is mijn favoriete comedyserie omdat ik me volledig herken in alle vier de hoofdpersonages; Jess (Zooey Deschanel), Nick (Jake Johnson), Schmidt (Max Greenfield) én Winston (Lamorne Morris). De serie telt 146 afleveringen, verdeeld over acht seizoenen, en er is er niet één NIET grappig. Hoe vaak ik ook kijk. You is zo’n serie waar ik alles voor afzeg rondom de release. Ik kan gewoon niet stoppen met kijken. Het eerste seizoen vond ik heel goed, maar seizoen twee en drie nog véél beter. Gelukkig is seizoen vier ook aangekondigd, maar het wordt niet eerder dan eind 2022/begin 2023 voordat ik hier mijn tanden in kan zetten. Gelukkig hoef ik minder lang te wachten op de release van het vierde seizoen van Stranger Things.“Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?:Hightown. Deze serie gaat over een lesbische agent in één of ander vissersdorp met een trauma en een alcoholprobleem. De beste meid is alleen maar bezig met veel te moeilijk kijken en er lesbisch uitzien. Ik vond het ongeloofwaardig. Ik heb het eerste seizoen gekeken en had naderhand eigenlijk geen idee wat ik nou gezien had.“Welke series volg je op dit moment?: “Ik zit middenin het vierde seizoen van Killing Eve. En ik volg Servant, Upload en Young Sheldon. Ook volg ik Flikken Maastricht, maar daar is de spanning er al wel een beetje af voor mij. Ik kijk het omdat ik de eerdere vijftien seizoenen ook heb gekeken en toch benieuwd ben hoe het verder gaat. “

In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Dramaseries, en lesbische drama in het bijzonder. Ik hou van een goed verhaal, waarbij je je continu af vraagt: "Oh meid, komt dit ooit nog goed?"

Victoria Pedretti
Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse, Scandinavische (Zweeds, Deens etc), Aziatische (Japans, Chinees etc), Europese (Frans, Brits, Nederlands, Duits) series etc.?: “Ik kijk over het algemeen veel Amerikaanse series. Ik ben weg van bijna iedere netflix-original. Maar ik hou ook erg van Nederlandse series. Adem in, Adem uit was mijn Nederlandse serie-hoogtepunt van vorig jaar. En Undercover vond ik dit seizoen ook weer heel goed.“ Series worden gemaakt door producenten met een heel team daarachter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice of regisseur/producer? Waarom?: “Victoria Pedretti is mijn favoriete actrice. Ik was meteen verliefd op haar in haar rol als Love in You. En in zowel The Haunting of Hill House als in The Haunting Of Bly Manor vond ik haar fenomenaal.“Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie, of heb je wel eens een langlopende serie in één keer gebingewatchte? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Jazeker! Ik ben vrij verslavingsgevoelig, dus wanneer ik een serie goed vindt zou ik het liefst meteen doorpakken met de rest van het seizoen. Soms laat ik dat gewoon gebeuren, zoals bij You of Stranger Things. Bij andere series word ik beschermd door het feit dat er maar één aflevering per week beschikbaar komt. Maar meestal heb ik de discipline wel om de tv uit te zetten na één of twee afleveringen.“Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Ik kijk nog steeds televisie om rustig te worden en te ontspannen. Ik heb een vrij uitgebreide algemene kennis wat ik, denk ik, ook deels opgedaan heb door het kijken van tv en series. De release van een nieuw seizoen van mijn favoriete series kan ik écht maanden naar uit kijken. Deze data staan ook altijd in mijn agenda en voor You en Stranger Things heb ik wel eens vrije dagen opgenomen. Misschien wat overdreven, maar ik geniet er van dus dat gun ik mezelf!“Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Er zijn series die ik samen met mijn vriendin kijk en dus niet alleen verder mag kijken. Dat vind ik de leukste. Dat je samen in een verhaal getrokken wordt en alweer uitkijkt naar de volgende aflevering die je samen kunt kijken.
Ik kijk ook veel series tijdens het strijken. Flikken Maastricht leent zich hier bijvoorbeeld prima voor. Je kunt zo nu en dan eens wegkijken zonder dat je iets belangrijks mist. Er zijn ook series, zoals Killing Eve of The L Word Generation Q, welke eerder uitgezonden worden in Amerika, maar waar je in Nederland nog enige weken op moet wachten. Dat lukt mij niet. En dan moet je creatief zijn. Ik ken mijn creatieve wegen om de meeste series daarom al ruim voor de Nederlandse releases te volgen.“ Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ondanks het feit dat ik op vrijwel alle betaalde streamingdiensten een abonnement heb wil het nog wel eens voorkomen dat een serie, of seizoen, niet te bekijken is in Nederland. Dan moet je afwachten, of creatief zijn.”Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin, en schrijf je voor MijnSerie, of doe je nog iets anders?: “Ik ben een groot serieliefhebber. Ik ben vaak erg enthousiast over dingen die ik leuk vind, dit is ook te lezen in mijn recensies voor MijnSerie.nl. Maar ik beperk mezelf wel in genres. Ik hou bijvoorbeeld echt niet van actieseries of fantasy-achtige verhalen als Game of Thrones. Daarom scoor ik zeker geen tien op dit vlak. Ik geef mezelf een 8.“

Yentl Strik (YentlStrik) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Yentl, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Interview datum: 22 maart 2022

Video on youtube
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst