Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op HBO Max

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op HBO Max

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.
Lees hieronder welke vijf series jij volgens xlucasverbunt onmiddellijk moet gaan streamen op HBO Max.

De laatste jaren komen er steeds meer streamingdiensten uit in Nederland. Van grote spelers als Netflix en Disney+ tot kleinere telgen als Apple TV+ en Starzplay. Het veelgeprezen HBO Max kon dan ook in ons kikkerlandje niet achterblijven. Maar wat zijn nou de beste series die hier te zien zijn? Ik moet je zeggen: er staat ontzettend veel goeds op. Maar hieronder geef ik, in willekeurige volgorde, de vijf series weer die ik als eerste heb aangeklikt.

5. Westworld – 3 seizoenen, 28 afleveringen


Toen het eerste seizoen van Westworld in 2016 uitkwam heb ik dat onmiddellijk gekeken. Ik vond het adembenemend. Het eerste seizoen is, naar mijn mening, nog steeds een van de beste stukken televisie van de afgelopen jaren. Ondanks dat was ik nooit begonnen aan het tweede seizoen. Inmiddels komt dit jaar zelfs het vierde seizoen al weer uit en vond ik het dus wel tijd om weer verder te gaan. Ik ben zeker niet teleurgesteld. Westworld is ontzettend knap gemaakt en het verhaal is zeer intrigerend. Evan Rachel Wood (True Blood) schittert in haar rol en ook Thandiwe Newton (Line of Duty) is fantastisch!

*****

4. Peacemaker (2022) – 1 seizoen, 8 afleveringen


Het DCEU moet de laatste jaren flink onderdoen voor het MCU. Vorig verscheen er weer een nieuwe film in het aanbod getiteld The Suicide Squad. In die film leerden we Peacemaker kennen, een ietwat absurde anti-held. Zodoende kregen we de serie Peacemaker in januari jongstleden voorgeschoteld. Als je van donkere humor houdt, een verhaal dat absoluut nergens op slaat en bloederig geweld dan is Peacemaker (2022) zeker iets voor jou. Ik vond, naast John Cena als Peacemaker, vooral Danielle Brooks (Orange is the New Black) en Freddie Stroma (The Crew) eruit springen. Ik heb ontzettend moeten lachen bij deze serie!

*****

3. Mare of Easttown – 1 seizoen, 7 afleveringen


Op HBO Max staan ook een grote collectie aan fantastische miniseries! Denk aan: Chernobyl, The Night Of, The Third Day and The Undoing (zien jullie hoe ik hier nog stiekem wat extra tips geef?). Echter, de miniserie die ik zeker als eerste zou gaan kijken is Mare of Easttown. Deze serie met Kate Winslet (Mildred Pierce) in de hoofdrol heeft afgelopen jaar alle prijzen in de wacht gesleept. Een heerlijke detective is namelijk altijd goed.

*****

2. Looking – 2 seizoenen, 18 afleveringen, 1 film


Voordat Jonathan Groff te zien was in Mindhunter veroverde hij onze harten al als Patrick Murray in Looking. Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat deze heerlijke serie over drie homoseksuele vrienden uitkwam. Het prachtige San Francisco plus een ongegeneerde en ongecensureerde blik op diens 'gay scene' maakt natuurlijk altijd voor heerlijke televisie. Kijken dus!

*****

1. Sex and the City – 6 seizoenen, 94 afleveringen, 2 films, 1 vervolgserie


Ik moet bekennen. Ik had nog nooit Sex and the City gezien voordat ik HBO Max aanschafte. Ik had wel de films gezien en kende alle ins en outs van de serie, maar ik had nog nooit een aflevering aangezet. Daar heb ik snel verandering in gebracht en ben onmiddellijk begonnen met het eerste seizoen, dat inmiddels al bijna 25 jaar oud is. Het is hier en daar wat achterhaald, maar dat maakt het niet minder heerlijk om naar te kijken. Bovendien heb je na zes seizoen nog twee films en een vervolgserie tegoed. Lekker bingen dus.

*****

Ik hoop dat jullie hier weer even mij vooruit kunnen. Weet je nog steeds niet wat je moet kijken? Kijk dan in de maandelijkse overzichten die elke één na laatste en laatste dag van de maand uitkomen.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

JanWillemK
JanWillemK 7 april 2022, 16:49
Euphoria is ook erg aan te raden! Daar ben ik momenteel mee bezig, en ook The Sopranos staat op mijn lijstje.
GoonerJenny
GoonerJenny 7 april 2022, 17:21
En vergeet Banshee niet. Eén van mijn favorieten. Heel blij met HBO Max.
DAVE2804
DAVE2804 7 april 2022, 20:05
Hier ook heel blij met HBO Max. Mare of Easttown was inderdaad heel erg goed en Westworld is ook nog steeds een favoriet van me (al vond ik het derde seizoen iets minder). Ben op het moment de serie Rome aan het herbekijken, ook zeker een aanrader.
Log in om een reactie achter te laten