Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

De MijnSerie Voorbeschouwing; april 2022

Wat kun je verwachten in de maand april op het gebied van series en alles wat daar direct of zijdelings mee te maken heeft.

Alles wat er op dit moment gebeurt in de wereld en vooral de oorlog in Oekraïne eist zijn tol. Het heeft effect op alles wat we doen. Eten, warmte, autorijden, zelfs frituren is niet meer even makkelijk als voorheen. Zonnebloemolie is schaars en verschillende organisaties waarschuwen voor een wereldwijd voedseltekort voor miljoenen mensen. Mijn gedachten gaan voornamelijk uit naar de mensen die gevlucht zijn voor het zinloze geweld in de Oekraïne en de mensen die zijn achtergebleven om hun land, huis en haard te verdedigen.Hoewel de tijd in het in het door oorlog verscheurde land stil lijkt te staan, gaat het leven hier gewoon door. Er komen nieuwe series uit en ‘oude’ series gaan van start of worden beëindigd. Gelukkig maar zou je denken want dat houdt je gedachten even af van al het vreselijks dat je dagelijks hoort op de verschillende nieuwsprogramma’s en journaals.

In april zal het laatste seizoen van Grace and Frankie, Ozark en Better Call Saul van start gaan. Laatstgenoemde gaat eerst bij AMC, en een dag later bij de streamingdienst, van start. En dat is fijn voor de Nederlandse fans, ze hoeven niet lang te wachten. In april zal ook het Belgische Beau Séjour te zien zijn op Netflix. En in Dirty Lines, een Nederlandse serie, zal het draaien om de sekslijnen uit de jaren 80.Maar mocht er niet op Netflix te zien zijn, of heb je het allemaal al gezien, is er HBO Max. Voor de mensen die Mare of Easttown gemist hebben, ga die kijken op de nieuwste streamingdienst in Nederland. Maar ook Raised by Wolves (2020), The Flight Attendant en Station Eleven kun je daar gaan bekijken. Gelukkig is de Nederlandse serie- en filmfan niet meer afhankelijk van Ziggo om de geweldige content van de streamer te kunnen zien.

Op de Nederlandse zenders kun je de miniserie Des gaan bekijken in april, maar ook het tweede seizoen van Wisting en Baptiste en het eerste seizoen van Hollington Drive staan gepland om in de vierde maand van het jaar van start te gaan. Genoeg te zien dus in de lente maand die behoorlijk koud en wit begon.In april staan er geen serie-awards op de planning, maar wel uiteraard de podcast en weer een oor en de onbekende seriekijker. De schrijver Lucas kwam ook met een goed idee en deze column zal ook in april gepubliceerd worden. Goede vrijdag, Pasen en Koningsdag vullen de maand verder op. Wat vrije dagen om lekker uit eten te gaan en ’s avonds heerlijk een serie te volgen op één van de vele zenders en streamingsdiensten die Nederland nu rijk is.

De keuze wordt steeds groter en de Nederlandse en Belgische serie fanaat hoeven gelukkig niet meer jaren te wachten om een goede serie te kunnen kijken. Langs deze weg wil ik iedereen fijne paasdagen toewensen en een gezellige en zonnige koningsdag. Tot volgende maand.

Met vriendelijke lentegroet

Mandy
Video on youtube
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
02 apr 2022 16:44 -
Leuke column weer, Mandy. Mare of Easttown is idd een aanrader op HBO. Nu al een van de serie-hoogtepunten van het jaar.
Reageer