Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Bradley Freegard

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Bradley Freegard ook op zijn cv heeft staan.

Deze Welshman timmert sinds de eeuwwisseling aan zijn acteercarrière. Bradley Freegard is de naam. En het mooie? Je kunt hem van allerlei verschillende (Britse) series kennen - uit allerlei verschillende genres.

Zijn carrière begint nog net in de '90s. Freegard krijgt een rol in de comedyfilm Human Traffic en speelt zich daarmee in de kijker. Niet dat hij meteen overal de hoofdrol pak. Nee; zoals dat bij veel acteurs gaat, helpen zijn volgende rollen vooral aan het opbouwen van een carrière op het scherm.

Die volgende stap is voor Freegard de televisiefilm Score. Na die rol begeeft hij zich voor het eerst in het serielandschap, met gastrollen in The Bench en A Mind to Kill. Het is 2002 als hij vervolgens een terugkerende rol in First Degree bemachtigt. De serie vertelt het kortstondige verhaal over het studentenleven van een groep jongeren aan het begin van een nieuw collegejaar. Helaas voor Freegard is de serie een avontuur van slechts zes afleveringen.

Projecten die volgen zijn Treflan, Largo Winch en de short Say it with Flowers. Freegard maakt daarna de keuze de soapwereld in te gaan. Met een gastrol in Casualty trapt hij deze periode in 2007 af. We zien hem ook kortstondig in Caerdydd, een Britse dramaserie over de opkomende nieuwe generatie in Cardiff. Daarna is het echter weer soap-tijd. Met een rijtje gastrollen in onder meer EastEnders en Doctors doet Freegard het die periode rustig aan.

In 2012 keer Freegard weer terug op het scherm. Een kleine rol in soap Holby City, een gastrol in avonturenserie Da Vinci's Demons en een verschijning in het onbekende Teulu, het zijn nieuwe tekens van leven in een voortkabbelende carrière.

Na een rol in een aflevering van Hinterland scoort Freegard een weer een vaste rol. Hij speelt Mei Huws in de serie Gwaith/Cartref, een typisch Britse/Welshe-serie die zich afspeelt in de fictieve school van Ysgol Porth y Glo, waar we de ups en downs van zowel personeel als studenten volgen.

Tijdens het filmen van Gwaith/Cartref wordt Freegard ook in Keeping Faith gecast. Dit keer een typisch Britse thriller over een vrouw die vervroegd terugkomt van zwangerschapsverlof als haar man Evan - gespeeld door Freegard - verdwijnt. En zoals het een Britse thriller betaamt, is hier niets wat je vooraf zou verwachten.

Kijken we zo terug, dan staat er op het cv van Freegard al het nodige aan genres: comedy, drama, soap, thriller, avontuur... ga zo maar door. Wat nog ontbrak is een historische serie. Toch kan ook achter dit genre nu een vink. Freegard heeft een rol in de sequel Vikings: Valhalla bemachtigt. Als King Canute zal hij het opnemen tegen de grote, bebaarde, barbaarse Vikingen die het Britse land teisteren. Voor velen is Vikings: Valhalla een meer dan welkome aanvulling op het epos van Vikings. Netflix lijkt er dus nu alweer een succes bij te hebben - al weten we dat pas echt nu het eerste seizoen net beschikbaar is gesteld. Wij brengen de verdediging vast weer in stelling. Laat die Vikingen maar komen.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Bradley Freegard heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
03 maa 2022 15:16 - 03 maa 2022 14:19
Wel jammer van die foto die boven het artikel gebruikt is. Dat is toch het eerste wat je ziet voordat je begint te lezen. Op basis van die foto dacht ik dat deze column over de actrice in het midden zou gaan, aangezien zij zo prominent en dichterbij dan de twee heren wordt afgebeeld. Nu heb ik eigenlijk nog niet echt een duidelijk idee hoe Bradley Freegard eruit ziet op basis van de column. Misschien dat er geen duidelijkere foto van deze acteur beschikbaar was, maar dan had ik persoonlijk liever iemand anders uitgelicht zien. Ik heb hem zelf even gegoogled en het gaat dus om de acteur links van de dame op de foto.
Reageer
avatar_Mandy1966
03 maa 2022 16:50
Helaas was er idd geen beter foto.
Reageer