Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Hillary Duff

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Hillary Duff ook op haar cv heeft staan.

Als kindsterretje voet aan de grond krijgen is niet eenvoudig. Wel zijn er een aantal ingangen. Eén ervan is via The Mouse House. Disney dus. De Amerikaanse multinational produceert al jaren de ene na de andere jongerenserie waarmee inmiddels toch een heel legertje acteurs en actrices hun carrière heeft kunnen lanceren.

Eén van de eerste en bekendste voorbeelden is Hillary Duff. Op tienjarige leeftijd deed ze voor het eerst mee aan een officiële productie. Het was dan wel een rol als figurant, zonder daadwerkelijke credit, True Women is haar eigenlijke professionele acteerdebuut. Met een aantal van dit soort kleine rollen, bijvoorbeeld in Chicago Hope, komt ze bij Disney op de radar.

Daar breekt ze door in de al snel immens populaire kinderserie Lizzy McGuire. De serie van Terry Minsky vertelt het verhaal van het gelijknamige titelpersonage en haar belevenissen op de middelbare school. Ze is een beetje een vreemde eend in de bijt, die graag van alles wil doen om populair te zijn, maar wat - meestal - compleet het tegenovergestelde resultaat oplevert. Een geanimeerde Lizzy vertelt daarbij als haar alter ego hoe ze het eigenlijk had willen doen of zeggen.

Uit de Lizzy McGuire serie volgen een hoop kleine losse producties. Denk maar aan (muziek)video's of videoshorts. Grootste hoogtepunt is natuurlijk de Lizzy McGuire-bioscoopfilm, een startpunt van waaruit Duff zich meer op haar muziek- en filmcarrière richt en minder op haar carrière op het kleine scherm.

Met rollen in (televisie)films als Cadet Kelly, Agent Cody Banks en Cheaper by the Dozen gaat dat overigens niet heel erg succesvol. Dat komt ook omdat het voor Duff moeilijk blijkt anders te worden gezien dan die onhandige tiener van de middelbare school.

Snel - nog voor Lizzy McGuire tot een officieel einde komt - is ze dan ook alweer op het kleine scherm te zien. Meest noemenswaardige gastrollen heeft ze in American Dreams en Frasier - waar ze haar stem eenmalig aan leent. Tot slot is er ook de serie George Lopez, waarin Duff haar opwachting maakt.

Nadat een afscheid van de Disney-serie dan toch echt heeft plaatsgevonden, probeert Duff het nogmaals op het grote doek. Dat lukt aardig, met een rol in A Cinderella Story. Toch kijkt ze ook verder en speelt ze een aflevering in Joan of Arcadia en keert ze in een andere rol eenmalig terug in George Lopez.

Vanaf 2009 gaat het tenslotte echt los. Duff zet haar muziek carrière op een lager pitje en scoort een aantal rollen in verschillende bekende series. Dat begint nog voorzichtig, met een gastrol in Ghost Whisperer, de serie met Jennifer Love Hewitt, en Law & Order: Special Victims Unit.

In de miniserie The Chase (2013) heeft ze een vaste rol, terwijl ook een terugkerende gastrol in het dan zeer populaire Gossip Girl aan haar palmares wordt toegevoegd. Alleen, daarna wordt het toch weer stiller - als we naar rollen in series kijken. Duff focust zich opnieuw op films en pakt ook haar muzikale carrière weer op. Desondanks zien we haar nog kort in Raising Hope en Two and a Half Men, terwijl ze haar stem eenmalig aan kinderserie Dora the Explorer uitleent.

Dat alles loopt naast de serie Younger, waarin ze voor het eerst na Lizzy McGuire langdurig is te zien. De serie, die het verhaal vertelt over een vrouw, Liza (Sutton Foster), die haar carrière en liefdesleven nieuw leven in blaast nadat ze aan de bar door een jonge man (veel) jonger wordt geschat dan ze is, is in zijn genre - dramady - een succes. Een serie die Duff in eerste instantie nog wilde afzeggen, omdat de opnames in New York zouden zijn en ze zelf in Los Angeles woonde.

Younger komt in 2021 tot een einde. Op dat moment is ook bekend gemaakt dat Lizzy McGuire een reboot zou krijgen - maar dan met Duff als haar dertigjarige zelf. Die plannen gaan helaas niet door, nadat er al snel veel onenigheid is en het concept in de koelkast wordt gezet. Wel scoort Duff een hoofdrol in de spin-off van komedieserie How I Met Your Mother.

Die spin-off, How I Met Your Father, is recent van start gegaan - met zeer wisselende kritieken. Of de komedie het gaat redden, valt dan ook nog te betwijfelen. Voorlopig is het nog niet 'legendary' om het beestje maar met een Barney-uitspraak te benoemen. Maar: wie weet! De serie heeft nog tijd om te groeien en, alles langs de HIMYM-liniaal te leggen is ook niet geheel eerlijk. Dus: haaaave you met...

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Hillary Duff heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst