Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste acteur

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie beste acteur. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete acteur in series van het afgelopen jaar.

2021 was weer een waanzinnig goed jaar om te genieten van een veelzijdige verzameling aan series. Daarbij waren er ook verscheidene acteurs die een waanzinnige acteerprestatie hebben neergezet. In sommige gevallen lijkt het er zelfs op dat een serie voornamelijk (of mede) wordt gekeken door de hoofdrol in een serie. Dit jaar is de lijst van genomineerden zeer divers en internationaal van aard. Het is in ieder duidelijk dat de lezers van MijnSerie brede interesses hebben.

De genomineerden voor beste acteur zijn gekozen op basis van input van meerdere kanten. Allereerst hebben de lezers van MijnSerie een grote invloed gehad op de selectie. Daarnaast hebben mijn mede-recensenten hun selectie gemaakt. Zelf stond ik volledig achter de keuzes van de lezers en mijn mede-recensenten. Wel heb ik een wildcard ingezet om een acteur in het rijtje op te nemen die terecht een kans moet maken op de prijs van beste acteur in series over het jaar 2021!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste acteurs uit 2021;

Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)Andy Samberg heeft de afgelopen acht jaar geschitterd in zijn rol als Jake Peralta in de serie Brooklyn Nine-Nine. Naar mijn idee is die serie ook een van de betere comedyseries van de afgelopen jaren. Helaas is 18 september 2021 de laatste aflevering van de serie uitgezonden. Aangezien Andy over de jaren heen consequent een hilarische acteerprestatie heeft neergezet, is zijn nominatie voor beste acteur meer dan terecht.
Bekijk hier de info over Andy Samberg.

Omar Sy (Lupin)Omar Sy heeft met zijn rol in Lupin internationaal veel kijkers weten te boeien. Het tweede seizoen is internationaal door meer dan 54 miljoen huishoudens bekeken. Dat komt uiteraard door zijn sterke vertolking van de 'gentleman thief' Assane Diop. Het ziet er naar uit dat de kijkers nog langer Omar Sy in deze rol kunnen zien schitteren aangezien een derde seizoen al in productie is.
Bekijk hier de info over Omar Sy.

Titus Welliver (Bosch)Titus Welliver heeft gedurende zeven seizoenen in de huid mogen kruipen van detective Harry Bosch in de serie Bosch. Bosch was een van de eerste producties van Amazon en werd consequent goed ontvangen. Als Rotten Tomatoes als graadmeter kan worden gebruikt, is het duidelijk dat de serie erg goed is. De seizoenen twee tot en met zeven hebben namelijk allemaal een waardering van 100%. Ook al is de serie afgelopen jaar afgerond, zal Titus Welliver in de toekomst wederom in de huid van detective Bosch kruipen in Bosch: Legacy.
Bekijk hier de info over Titus Welliver.

Tom Ellis (Lucifer)Tom Ellis heeft voor de laatste keer Lucifer mogen spelen in de serie Lucifer. Ik heb deze serie zelf nog niet gezien, maar zowel de lezers van MijnSerie en mijn mede-recensenten zijn het er unaniem over eens dat Tom Ellis in het rijtje van beste acteur hoort. Misschien moet ik er binnenkort toch aan gaan geloven en een keer zelf aanschouwen hoe sterk Tom Ellis is in zijn rol. Dan heb ik in ieder geval heel wat uren vermaak.
Bekijk hier de info over Tom Ellis.

Tom Hiddleston (Marvel's Loki)De laatste, maar zeker niet de minste, van de genomineerden is Tom Hiddleston voor zijn rol als Loki. Ook hij is unaniem door de MijnSerie lezer en mijn mede-recensenten geselecteerd. Al sinds Tom Hiddleston zijn debuut in het Marvel universum is hij een favoriet van de meeste Marvel liefhebbers. Toen de serie Marvel's Loki werd aangekondigd, was het eigenlijk al een gegeven dat hij in dit rijtje van beste acteurs zou komen te staan. Na het kijken van de serie, sta ik ook volledig achter deze nominatie. Tom Hiddleston weet humor, zijn charme maar ook andere emoties op zeer overtuigende wijze over te brengen. Naar mijn idee is het een reƫle kanshebber op de overwinning in deze categorie.
Bekijk hier de info over Tom Hiddleston.

Schrijverskeuze
Omdat er in deze categorie niet met een wildcard gestemd kan worden wil ik graag mijn eigen schrijverskeuze als wildcard nomineren.

Billy Crudup (The Morning Show)Door de vertolking van het personage Cory Ellison uit The Morning Show is Billy Crudop terecht een genomineerde voor beste acteur, ondanks dat ik hem heb voorgedragen door het gebruik van een wildcard. Billy Crupud weet de kijker volledig mee te nemen in zijn dialogen (vaak ook monologen). Hij weet zijn teksten namelijk met zoveel overtuiging en passie over te brengen waardoor je telkens meteen geboeid bent. Voor het eerste seizoen van The Morning Show heeft hij ook een Emmy in de categorie beste acteur gewonnen. Wellicht weet hij die prestigieuze prijs dit jaar weer te bemachtigen.
Bekijk de info over Billy Crudup.

De lijst van genomineerden is zoals jullie kunnen zien gevarieerd van aard. Er zitten internationale acteurs tussen en de series waar ze in spelen hebben verschillende genres. Dat benadrukt de brede interesses van MijnSerie lezers. Ik ben benieuwd of jullie het eens zijn met de definitieve lijst van genomineerden en ik kijk uit naar de uitkomst van het stemmen.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Tamino
31 dec 2021 15:15 -
Dan maar loki even checken
Reageer
avatar_BlackBiker
31 dec 2021 15:23 -
Ik heb geen van de series gezien en de meeste acteurs ken ik niet echt.

De enige die ik wel ken neem ik niet serieus. Als je de bekendheid moet hebben van Marvel superhelden meuk dan val je voor mij automatisch af ;-)
Het is bij vlagen wel amusant, maar hoogstaand heb ik het nooit gevonden.
Reageer
avatar_TimGo10
31 dec 2021 15:27 -
Het gaat om hoe er geacteerd wordt. Niet waarin. Slaat dus nergens op om iemand af te laten vallen omdat ze uit marvel komen
Reageer
avatar_BlackBiker
31 dec 2021 15:38
Eens. In middelmatige films of series kan best goed acteerwerk zitten. Dat is alleen bij Hiddleston helaas niet het geval. En let wel, dit is uiteraard een persoonlijke mening. Het staat iedereen vrij hier wat anders van te vinden.
Reageer
avatar_DAVE2804
31 dec 2021 16:03
Bijgewerkt op: 31 dec 2021 16:04
Ik vond Tom Hiddleston anders ook erg sterk in de mini-serie The Night Manager. En ook als Loki is hij gewoon erg goed op dreef in mijn ogen. Niet iedereen die een rol heeft in het Marvel-universum is even sterk, net zoals niet elk personage even interessant is, maar Hiddleston zet de complexiteit van het personage Loki toch wel erg goed neer. Over de rest van de genomineerden heb ik geen mening, aangezien ik hen niet gezien heb in hun rollen in de desbetreffende series.
Reageer
avatar_BingingBirgit
02 jan 2022 10:52 -
Billy Crudup is inderdaad enorm goed! Dank dat je die hebt genomineerd!
Reageer

Meer van Thomas ten Veldhuijs