Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2021 - Meest teleurstellende serie

Serie van het jaar 2021 - Meest teleurstellende serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie telerustellend. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Elk jaar verschijnen er ontzettend veel parels in serieland. Helaas zijn er ook altijd een paar missers. Dit is en blijft natuurlijk een zeer persoonlijke keuze, maar vandaar dat er ook tien series zijn genomineerd in deze categorie. Het is een mix van langlopende serie, nieuwe series en veel verschillende genres. Waarschijnlijk zit jouw grootste teleurstelling er ook wel tussen. Zo niet, dan is er altijd de wild card.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden voor meest teleurstellende serie van 2021;

American Horror Stories




Er was tussen het negende en tiende seizoen van American Horror Story een lange pauze. Vandaar dat de makers besloten om een nieuwe spin-off te ontwikkelen. Een anthologie met verhalen die slechts één aflevering beslaan in plaats van een seizoen. De verhalen bleken echter vaak alsnog met elkaar verbonden te zijn, wat niet per se slecht is, maar zo was het niet verkocht. Ook waren de verhalen vaak wat saai. Ik had er meer van verwacht.
Lees de recensies die geschreven zijn over American Horror Stories.

Bridgerton




Bridgerton was een regelrecht kijkcijferkanon voor Netflix afgelopen december. Echter was niet iedere kijker even positief. De serie is namelijk deze categorie binnen geslopen. Men had meer verwacht van Shonda Rhimes.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bridgerton.

Doodstil




Als je als serie Penoza op moet volgen heb je grote schoenen te vullen. Doodstil is het helaas niet gelukt dat te doen. De verwachtingen lagen ook wel erg hoog. Maar ja, dat maakt het niet minder teleurstellend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Doodstil.

Marvel's The Falcon and the Winter Soldier




Dit jaar heeft ons ontzettend veel Marvel-content gebracht. Veel ontzettend goed, maar sommige dingen ook wat teleurstellend. Zo was het verhaal van Falcon and the Winter Soldier erg langdradig en ondanks de actie wat saai op bepaalde momenten. Hopelijk komen de personages op latere momenten beter uit de verf.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's The Falcon and the Winter Soldier.

Lucifer




Lucifer is een serie die al meerdere keren uit het graf is herrezen. Dat de serie nu toch echt aan een einde is gekomen is voor sommigen blijkbaar geen slecht nieuws. Niet iedereen was namelijk even blij met het laatste seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lucifer.

The Nevers




Deze Victoriaanse HBO-serie heeft zich niet goed kunnen gronden. Wat gerommel achter de schermen heeft daar ook zeker niet aan bij gedragen. Al met al een flinke teleurstelling, want er was ontzettend veel potentie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Nevers.

Riverdale




Riverdale is bijna niet eens teleurstellend te noemen, want je krijgt precies wat je verwacht. Dat is geen kwaliteit, maar eerder kwantiteit en verhaallijnen die meer weghebben van waanvoorstellingen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Riverdale.

Snowpiercer




Snowpiercer is een serie waar de meningen ontzettend over verdeeld zijn. Dit jaar geen plekje in beste sciencefiction-/fantasyserie, maar wel in meest teleurstellende serie. Misschien dat seizoen drie daar volgend jaar weer verandering in kan brengen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Snowpiercer.

The Walking Dead




Beste sciencefiction-/fantasyserie of toch meest teleurstellende serie? Dat is de vraag die ons dit jaar bezig gaat houden als het om The Walking Dead gaat. De polarisatie rondom de serie is al jaren het gesprek van de dag. We zullen zien welke kant het dubbeltje op gaat vallen dit jaar.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead.

The Walking Dead: World Beyond




Net zoals de moederserie is ook The Walking Dead: World Beyond genomineerd voor meest teleurstellende serie. De polarisatie lijkt zich dus niet te beperken tot alleen de hoofdzaken. Ook de spin-offs moeten eraan geloven. De serie heeft bovendien slechts een 6.6 op MijnSerie, wat erg laag is voor onze website.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead: World Beyond.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

DAVE2804
DAVE2804 29 december 2021, 14:50
Hoewel ik niet alles gezien heb, vond ik Doodstil zó ontzettend tegenvallen dat mijn stem sowieso daar naartoe gaat. Maar vier afleveringen lang en het dan zo erg verprutsen. The Falcon & the Winter Soldier vond ik op zich helemaal niet slecht. Het was de minste van de Marvel-series het afgelopen jaar, dat wel, maar slecht niet. Ook The Walking Dead is niet echt slecht te noemen, meer van tijd tot tijd saai. Maar Fear the Walking Dead (niet genomineerd) is dan weer een stuk slechter. Binnenkort ga ik beginnen met World Beyond en daar houd ik helemaal mijn hart voor vast.
Mandy1966
Mandy1966 29 december 2021, 18:12
Ik zou TWD: WB links laten liggen. Dat is zo bizar slecht daar verbleekt FTWD bij.
DAVE2804
DAVE2804 29 december 2021, 19:28
Ja dat zei je ook al in de podcast met Peter, haha. Misschien dat ik je raad maar opvolg, ja.
BlackBiker
BlackBiker 29 december 2021, 15:59
Ik heb van dit rijtje alleen The Nevers gezien dit jaar. En ondanks een aardig gegeven deed deze serie het voor mij ook niet echt. Bij Snowpiercer was dat vorig jaar al het geval dus daar kan ik nu niet op stemmen.

Maar voor mij wordt dit zonder meer een wildcard voor Foundation. Over die teleurstelling kan ik mij maar niet heen zetten. Het ziet er schitterend uit, maar met de Foundation boeken heeft het heel erg weinig te maken. Dit was zonder meer mijn grootste teleurstelling dit jaar. Ik keek er zo naar uit.....
Travelgirl
Travelgirl 29 december 2021, 19:21
Doodstil, by far!
Bridgerton vond ik zelf erg vermakelijk.
JanWillemK
JanWillemK 29 december 2021, 19:55
Mijn stem gaat dit jaar naar Raised by Wolves. Niet omdat de serie slecht was, maar ik had er meer van verwacht. En ja, dat kan heel goed aan mij liggen :P

The Walking Dead heeft mij dit seizoen nog aardig verrast! Normaliter stem ik op die serie maar dit jaar keek ik elke keer weer uit naar een nieuwe aflevering.
Dat heeft grotendeels met Jeffrey Dean Morgan (Negan) te maken. Wat een acteur!
TnTNL
TnTNL 30 december 2021, 09:56
Ik vond Snowpiercer meh.
TimGo10
TimGo10 30 december 2021, 19:01
Al deze series (die ik ken) zijn mij juist beter bevallen dan verwacht, dus ik heb geen idee hoe ik ga stemmen in deze categorie
Mario_3
Mario_3 30 december 2021, 20:17
Doodstil
Log in om een reactie achter te laten