Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste sciencefiction-/fantasyserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie sciencefiction/fantasy. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Ik moet eerlijk bekennen dat fantasy en sciencefiction toch altijd mijn favoriete genres blijven. Het was dan ook weer een heuse strijd om slechts tien series te nomineren in deze categorie. Met de hulp van mijn medeschrijvers en jullie, de lezers, is het toch weer gelukt. Er is een goede mix van fantasy en sciencefiction uitgekomen, met veel verschillende sub-genres. Voor ieder wat wils dus!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2021;

Fate: The Winx Saga
Een hele generatie meisjes en jongens is met Winx Club opgegroeid. In het tijdperk van reboots en remakes was het enkel afwachten tot de animatieserie nieuw leven in zou worden geblazen. Dit jaar is dat gebeurd. De serie heeft zeker kritiek gehad, maar ondanks dat waren veel fans tevreden met deze magische serie vol feeën en magie. Gaat het de hoofdprijs op MijnSerie in de wacht slepen?
Lees de recensies die geschreven zijn over Fate: The Winx Saga.

For All Mankind
For All Mankind is een schitterende sciencefictionserie van Apple TV+. Dit jaar kwam het tweede seizoen uit en dit overtrof zelfs het eerste seizoen. Dat is zeker geen makkelijke opgave. For All Mankind wordt omgeschreven als een serie waarin een alternatieve geschiedenis waar de Russen als eerste op de maan landde centraal staat. Seizoen twee speelt zich af midden in de (alternatieve) Koude Oorlog.
Lees de recensies die geschreven zijn over For All Mankind.

Foundation (2021)
Het is altijd lastig om een klassiek verhaal tot leven te wekken. Je zult nooit alle boekenfans kunnen bekoren. Dat is zeker ook het geval bij Foundation (2021), een adaptatie van de gelijknamige trilogie. Toch verdient deze op-en-top sciencefitionserie een plaatsje in onze top tien. Want de aangezichten zijn weerzinwekkend en ook het verhaal is erg interessant. Een serie die alleen nog maar kan gaan groeien!
Lees de recensies die geschreven zijn over Foundation.

His Dark Materials
Dit jaar hebben we spelregels van de MijnSerie-verkiezingen ietwat aangepast. Door deze aanpassing viel His Dark Materials met de neus in de boter. Deze mag namelijk gewoon nog een keer meedoen. His Dark Materials scoort al jaren hoog in serieland. Menig fan is dan ook ontzettend benieuwd naar het laatste seizoen, dat waarschijnlijk aankomend jaar zal verschijnen.
Lees de recensies die geschreven zijn over His Dark Materials.

Locke & Key
Dit jaar verscheen ook het langverwachte tweede seizoen van de Netflix-serie Locke & Key. Een echte jongvolwassen-serie waarin magische sleutels centraal staan. Gaat het tweede seizoen net zo goed scoren als het eerste? We gaan het zien.
Lees de recensies die geschreven zijn over Locke & Key.

See
See is eigenlijk de vreemde eend in de bijt. Het is een sciencefictionserie, maar ook weer niet helemaal. Het speelt zich namelijk of in een verre toekomst, waarin de mensheid blind is geworden. Niet per se sciencefiction, maar wel ontzettend goed. Er is trouwens wel een beetje magie, dus vooruit. Onze 'eigen' Sylvia Hoeks speelt ook mee.
Lees de recensies die geschreven zijn over See.

Shadow and Bone
Fans van de boeken hebben lang moeten wachten tot het Grishaverse eindelijk op het kleine scherm verscheen. Gelukkig was het resultaat het wachten waard, want wat is dit een toffe serie geworden. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat komen gaat. Een adaptatie zoals een adaptatie hoort te zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Shadow and Bone.

Sweet Tooth
Ook Sweet Tooth deed het goed in de nominaties dit jaar. Iets met hybride kinderen, een post-apocalyptische wereld en mysteries. Klinkt als een klassieke, maar ontzettend toffe mix voor een ontzettend leuke fantasy serie!
Lees de recensies die geschreven zijn over Sweet Tooth.

The Walking Dead
Er is al jaren ontzettend veel verdeeldheid over The Walking Dead. De één is er helemaal klaar mee en de ander geniet er nog steeds van. Vandaar dat de serie ook weer in dit lijstje verschijnt. Binnenkort zal de discussie klaar zijn, want de laatste afleveringen verschijnen in 2022.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead.

The Wheel of Time
Nog zo'n adaptatie van een klassieke fantasyserie. Ook hier zijn de meningen ontzettend verdeeld, maar als het aan mij ligt gaan we nog wel even een paar seizoenen door met The Wheel of Time. Eindelijk weer een fantastische fantasyserie. Dit heb ik de laatste jaren wel een beetje gemist. Ik kan niet wachten op meer.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Wheel of Time.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (15)

avatar_Inter
26 dec 2021 14:06 -
Sowieso The Wheel of Time.. Wat een goede serie. Heeft me echt laten verbazen!!!
Reageer
avatar_Travelgirl
26 dec 2021 14:22 -
His Dark materials. Geweldige serie
Reageer
avatar_JanWillemK
26 dec 2021 14:23 -
Het nadeel voor The Expanse is dat het te laat in het jaar word uitgezonden, want laten we eerlijk zijn.. The Expanse is sowieso beter dan 9 van deze series die hierboven genoemd worden.

The Wheel of Time Moet ik nog aan beginnen.
Reageer
avatar_Tamino
26 dec 2021 16:25 -
Chucky?
Reageer
avatar_BlackBiker
26 dec 2021 16:30 -
Er is momenteel maar één SF serie die er echt toe doet en dat is The Expanse. Aangezien de laatste afleveringen van seizoen 5 in december 2020 zijn uitgezonden kan die toch als wildcard worden opgegeven?

Van wat er in dit lijstje staat vind ik See en The Wheel of Time het beste. His Dark Materials is aardig. TWD ben ik al jaren op uitgekeken en Foundation is een klap in het gezicht van alle liefhebbers van de fantastische boeken van Isaac Asimov. Enfin, daar heb ik bij de serie zelf al genoeg over geschreven :-)
Locke and Key vond ik tegenvallen. Dat greep me niet echt.
De rest heb ik niet gezien, maar For all Mankind lijkt me wel wat. Die gaat op de kijklijst.

Tja, wat te kiezen dan als een wildcard niet kan? Ik denk dat het toch See wordt. Lekkere brute serie met prima spel van Jason Momoa en Sylvia Hoeks.
Reageer
avatar_Mario_3
26 dec 2021 20:50 -
The Wheel of Time
Reageer
avatar_Hangmat
26 dec 2021 23:39 -
The Wheel of Time! In tijden niet zo’n heerlijke fantasy gezien
Reageer
avatar_TimGo10
27 dec 2021 02:40 -
Nu moet ik gaan kiezen tussen See en Shadown and Bone… moeilijke keuze
Reageer
avatar_TnTNL
27 dec 2021 11:01 -
Ik heb hiervan alleen (nog) TWD gezien... De andere zien er ook wel vet uit.
Reageer
avatar_eagleye
27 dec 2021 12:30 -
See en His Dark Materials hebben bij mij hoog gescoord maar mijn stem gaat toch naar The Wheel of Time. De laatste aflevering vond ik wat tegenvallen maar over het geheel een topserie.
Reageer
avatar_Faceman
27 dec 2021 12:32 -
Alleen Sweet Tooth gezien van deze lijst en die heeft mij positief verrast. Wheel of Time staat nog op mijn lijstje
Reageer
avatar_tweemaalh
27 dec 2021 19:56 -
Wildcard voor Doctor Who hier!
Reageer
avatar_rvdm
28 dec 2021 11:33 -
Ik mis toch The Watch. Geniale karakters van Sir Terry Pratchett uit de Schrijfwereld serie...
Reageer
avatar_Mandy1966
28 dec 2021 11:43
Daar is de wildcard voor, je kunt die dus altijd inzetten.
Reageer
avatar_Karzal
05 jan 2022 02:26 -
Ik bedenk me net, de laatste afleveringen van seizoen 2 van The Mandalorian kwamen toch in december 2020 uit? Dan zou deze serie ook te nomineren zijn.

Als dat zo is, weet ik al waar ik op ga stemmen.... en dat is geen van bovenstaande.
Reageer

Meer van Lucas Verbunt