Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2021 - Beste anderstaligeserie

Serie van het jaar 2021 - Beste anderstaligeserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie anderstalig. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Wordt het weer La Casa de Papel of gaat Squid Game er met de prijs vandoor? Het is afwachten want de andere series in de lijst zijn misschien net zo goed of zelfs beter. Gelukkig zitten er ook een paar nieuwe series tussen, maar er zitten naast La Casa de Papel ook wat andere oude bekende tussen. Aan jullie de keuze wie dit jaar de beste niet Engels/Nederlandstalige serie gaat worden.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2021. Alle genomineerde series zijn te zien op Netflix.

¿Quién Mató a Sara?
De categorie anderstalig kent maar liefst vier Spaanstalige series. Eén daarvan is de Mexicaanse misdaadserie ¿Quién Mató a Sara? Maar liefst twee seizoenen werden dit jaar uitgezonden. Een fijne whodunnit. Who killed Sara? zorgt ervoor dat je vanaf begin tot einde op het puntje van je stoel zit. Ook hier komt een volgende seizoen in 2022.
632 Leden volgen ¿Quién Mató a Sara? 283 stemmen geven een 7,7/10 gemiddeld
Er zijn geen recensies die geschreven zijn over ¿Quién Mató a Sara? .

Alice in Borderland (2020)
Alice in Borderland (2020) is een Japanse sciencefictionserie uit december 2020. Drie vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio en moeten strijden in een reeks sadistisch games om te overleven. Wellicht moest je een beetje wennen aan de acteerstijl welke gebaseerd is op manga. Bleef je ook geboeid tot het einde?
437 Leden volgen Alice in Borderland en 221 stemmen geven een 7.7/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Alice in Borderland (2020).

La Casa de Papel
De winnaar van de afgelopen twee jaar is de Spaanse misdaadserie La Casa de Papel. In september 2021 kwam het derde seizoen uit. Vele van jullie volgen de avonturen van de Professor en zijn kompanen in de bank. Maar is de serie nog steeds zo populair?
14.942 Leden volgen La Casa de Papel 5.357 stemmen geven een 8,5/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel .

Elite
Zoals vorig jaar voorspeld is staat de serie Elite weer in de lijst. Vanaf het eerste seizoen is deze serie al geliefd en werd vorig jaar derde. Dit jaar werd het vierde seizoen uitgezonden en het vijfde seizoen wordt volgend jaar verwacht. Genieten jullie nog steeds van deze Spaanse misdaadserie over belevenissen van de scholieren van de exclusieve school?
2.803 Leden volgen Elite en 983 stemmen geven een 7.9/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Elite.

Hjem til jul
In december 2020 werd het tweede seizoen van deze Noorse komedieserie Hjem til jul (Home for Christmas) uitgezonden. In dit seizoen kom je te weten wie aanbelde op kerstavond. Vindt Johanne in dit seizoen wel de ware? Een heerlijke feelgood serie die nog niet erg bekend is.
299 Leden volgen Hjem til jul en 161 stemmen geven een 7.6/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hjem til jul.

Kastanjemanden
Een nieuwkomer dit jaar is de Deense misdaadserie Kastanjemanden. Een serie van de makers van Forbrydelsen, dus het niveau van verhaal en acteerwerk is goed. Helaas bestaat de serie maar uit zes afleveringen. Maar vanaf het zien van deze serie kijk je anders naar de kastanjepoppetjes die je vroeger maakte. De serie zal goed scoren bij liefhebbers van Scandinavische detectives.
643 Leden volgen Kastanjemanden 321 stemmen geven een 8,0/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Kastanjemanden.

Lupin
Een verrassende nieuwkomer dit jaar is de Franse misdaadserie Lupin. Het grootse Franse Netflix succes ooit. Uiteraard is dit succes te verklaren door het overtuigende acteerwerk van Omar Sy. In januari werd het eerste deel uitgezonden en in juni het tweede deel. Gelukkig komt er in 2022 een nieuw seizoen.
2.899 Leden volgen Lupin 1.320 stemmen geven een 8,2/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Lupin.

Sky Rojo
De makers van La Casa de Papel zijn verantwoordelijk voor de Spaanse misdaadserie Sky Rojo. Doldwaze Spaanse pulp over drie prostituees die beginnen aan een wilde en gekke reis op zoek naar hun vrijheid. Ook van deze serie werden dit jaar twee seizoenen uitgezonden. Een derde seizoen is in de maak.
460 Leden volgen Sky Rojo 209 stemmen geven een 7,4/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Sky Rojo.

Squid Game
De verrassing van dit jaar was wel de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game. Er werd veel over gesproken, zelfs in het NOS-journaal. De socials stonden er vol mee. Niemand kon meer om de hype heen. Netflix gaat door het succes van deze serie 700 miljoen dollar investeren in het maken van Koreaanse series. Een tweede seizoen van Squid Game wordt verwacht in 2022. Gaat deze serie La Casa verslaan?
2.189 Leden volgen Squid Game 1.085 stemmen geven een 8,0/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Squid Game.

Young Royals
De laatste genomineerde is de Zweedse dramaserie Young Royals. De serie kent niet het aantal kijkers van andere series maar heeft wel een uitstekende beoordeling. Volgend jaar volgt deel twee van de zoektocht van Prins Wilhelm. Je zou bijna denken dat het kabinet gekeken heeft naar deze serie want Prinses Amalia mag met een vrouw trouwen en blijft dan gewoon Koningin.
161 Leden volgen Young Royals 70 stemmen geven een 8,4/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Young Royals.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (13)

JanWillemK
JanWillemK 23 december 2021, 14:54
Van Squid Game is de hype erg groot maar was het einde toch wel teleurstellend. Ik denk dat mijn stem naar La Casa de Papel gaat. De overige series uit dit lijstje heb ik niet gezien.
tweemaalh
tweemaalh 23 december 2021, 15:23
Hjem til Jul vond ikzelf erg leuk
Tamino
Tamino 23 december 2021, 16:06
YES YOUNG ROYALS!!!
BlackBiker
BlackBiker 23 december 2021, 16:16
Squid Game heeft de hype maar persoonlijk vind ik Alice in Borderland beter. Dat wordt mijn keuze. Ik had zelf via het forum 'S.O.Z. Soldados o Zombies' genomineerd, maar dat wordt toch geen wildcard. Wildcards scoren meestal niet hoog en AiB gun ik het zeker ook ;-)
TnTNL
TnTNL 24 december 2021, 08:12
Squid Game voor mij nu hands down. Ben toch wel benieuwd naar Alice in Borderland
BlackBiker
BlackBiker 24 december 2021, 10:43
Probeer het maar eens, ik denk niet dat je er spijt van krijgt. Het verhaal is wat mysterieuzer maar draait ook om dodelijke spellen. En qua film kan ik de Japanse film Battle Royale aanraden. Ook een topper.
TnTNL
TnTNL 27 december 2021, 10:59
Thanks BB, Battle Royale al (een hele tijd geleden) gezien. Die was inderdaad ook heel tof =)
Frodootje
Frodootje 26 december 2021, 00:03
Ik mis helaas D.P. in dit lijstje. Een hele sterke serie die helaas niet zo bekend is.
Mandy1966
Mandy1966 26 december 2021, 10:07
Je kunt altijd je wildcard inzetten. Helaas zullen er nl altijd series zijn die wellicht genomineerd hadden kunnen worden, maar we hebben maar plek voor 10 genomineerden er zal dus altijd een 11de, 12de etc... zijn die niet genomineerd zal worden.
anonymous
anonymous 27 december 2021, 12:32
Ik heb gelukkig nog tot 5 januari om een keuze te maken : Lupin of Kastanjemanden. Lastige keuze.
Faceman
Faceman 27 december 2021, 12:35
Alice in Borderland of Sky Rojo wordt het voor mij.
Pllawkwardouat
Pllawkwardouat 05 januari 2022, 09:44
Bij het stemmen kan je kiezen voor Alice in wonderland uit 1984 in plaats van Alice in borderland, kunnen jullie dat alsjeblieft aanpassen ik zou graag voor alice in borderland willen stemmen
Mandy1966
Mandy1966 05 januari 2022, 09:58
Dank je wel voor het doorgeven. Het zal worden aangepast.
Log in om een reactie achter te laten