Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2021 - Beste anderstaligeserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie anderstalig. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Wordt het weer La Casa de Papel of gaat Squid Game er met de prijs vandoor? Het is afwachten want de andere series in de lijst zijn misschien net zo goed of zelfs beter. Gelukkig zitten er ook een paar nieuwe series tussen, maar er zitten naast La Casa de Papel ook wat andere oude bekende tussen. Aan jullie de keuze wie dit jaar de beste niet Engels/Nederlandstalige serie gaat worden.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2021. Alle genomineerde series zijn te zien op Netflix.

¿Quién Mató a Sara?
De categorie anderstalig kent maar liefst vier Spaanstalige series. Eén daarvan is de Mexicaanse misdaadserie ¿Quién Mató a Sara? Maar liefst twee seizoenen werden dit jaar uitgezonden. Een fijne whodunnit. Who killed Sara? zorgt ervoor dat je vanaf begin tot einde op het puntje van je stoel zit. Ook hier komt een volgende seizoen in 2022.
632 Leden volgen ¿Quién Mató a Sara? 283 stemmen geven een 7,7/10 gemiddeld
Er zijn geen recensies die geschreven zijn over ¿Quién Mató a Sara? .

Alice in Borderland (2020)
Alice in Borderland (2020) is een Japanse sciencefictionserie uit december 2020. Drie vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio en moeten strijden in een reeks sadistisch games om te overleven. Wellicht moest je een beetje wennen aan de acteerstijl welke gebaseerd is op manga. Bleef je ook geboeid tot het einde?
437 Leden volgen Alice in Borderland en 221 stemmen geven een 7.7/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Alice in Borderland (2020).

La Casa de Papel
De winnaar van de afgelopen twee jaar is de Spaanse misdaadserie La Casa de Papel. In september 2021 kwam het derde seizoen uit. Vele van jullie volgen de avonturen van de Professor en zijn kompanen in de bank. Maar is de serie nog steeds zo populair?
14.942 Leden volgen La Casa de Papel 5.357 stemmen geven een 8,5/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel .

Elite
Zoals vorig jaar voorspeld is staat de serie Elite weer in de lijst. Vanaf het eerste seizoen is deze serie al geliefd en werd vorig jaar derde. Dit jaar werd het vierde seizoen uitgezonden en het vijfde seizoen wordt volgend jaar verwacht. Genieten jullie nog steeds van deze Spaanse misdaadserie over belevenissen van de scholieren van de exclusieve school?
2.803 Leden volgen Elite en 983 stemmen geven een 7.9/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Elite.

Hjem til jul
In december 2020 werd het tweede seizoen van deze Noorse komedieserie Hjem til jul (Home for Christmas) uitgezonden. In dit seizoen kom je te weten wie aanbelde op kerstavond. Vindt Johanne in dit seizoen wel de ware? Een heerlijke feelgood serie die nog niet erg bekend is.
299 Leden volgen Hjem til jul en 161 stemmen geven een 7.6/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hjem til jul.

Kastanjemanden
Een nieuwkomer dit jaar is de Deense misdaadserie Kastanjemanden. Een serie van de makers van Forbrydelsen, dus het niveau van verhaal en acteerwerk is goed. Helaas bestaat de serie maar uit zes afleveringen. Maar vanaf het zien van deze serie kijk je anders naar de kastanjepoppetjes die je vroeger maakte. De serie zal goed scoren bij liefhebbers van Scandinavische detectives.
643 Leden volgen Kastanjemanden 321 stemmen geven een 8,0/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Kastanjemanden.

Lupin
Een verrassende nieuwkomer dit jaar is de Franse misdaadserie Lupin. Het grootse Franse Netflix succes ooit. Uiteraard is dit succes te verklaren door het overtuigende acteerwerk van Omar Sy. In januari werd het eerste deel uitgezonden en in juni het tweede deel. Gelukkig komt er in 2022 een nieuw seizoen.
2.899 Leden volgen Lupin 1.320 stemmen geven een 8,2/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Lupin.

Sky Rojo
De makers van La Casa de Papel zijn verantwoordelijk voor de Spaanse misdaadserie Sky Rojo. Doldwaze Spaanse pulp over drie prostituees die beginnen aan een wilde en gekke reis op zoek naar hun vrijheid. Ook van deze serie werden dit jaar twee seizoenen uitgezonden. Een derde seizoen is in de maak.
460 Leden volgen Sky Rojo 209 stemmen geven een 7,4/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Sky Rojo.

Squid Game
De verrassing van dit jaar was wel de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game. Er werd veel over gesproken, zelfs in het NOS-journaal. De socials stonden er vol mee. Niemand kon meer om de hype heen. Netflix gaat door het succes van deze serie 700 miljoen dollar investeren in het maken van Koreaanse series. Een tweede seizoen van Squid Game wordt verwacht in 2022. Gaat deze serie La Casa verslaan?
2.189 Leden volgen Squid Game 1.085 stemmen geven een 8,0/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Squid Game.

Young Royals
De laatste genomineerde is de Zweedse dramaserie Young Royals. De serie kent niet het aantal kijkers van andere series maar heeft wel een uitstekende beoordeling. Volgend jaar volgt deel twee van de zoektocht van Prins Wilhelm. Je zou bijna denken dat het kabinet gekeken heeft naar deze serie want Prinses Amalia mag met een vrouw trouwen en blijft dan gewoon Koningin.
161 Leden volgen Young Royals 70 stemmen geven een 8,4/10 gemiddeld
Lees de recensies die geschreven zijn over Young Royals.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_JanWillemK
23 dec 2021 14:54 -
Van Squid Game is de hype erg groot maar was het einde toch wel teleurstellend.
Ik denk dat mijn stem naar La Casa de Papel gaat. De overige series uit dit lijstje heb ik niet gezien.
Reageer
avatar_tweemaalh
23 dec 2021 15:23 -
Hjem til Jul vond ikzelf erg leuk
Reageer
avatar_Tamino
23 dec 2021 16:06 -
YES YOUNG ROYALS!!!
Reageer
avatar_BlackBiker
23 dec 2021 16:16 -
Squid Game heeft de hype maar persoonlijk vind ik Alice in Borderland beter. Dat wordt mijn keuze.
Ik had zelf via het forum 'S.O.Z. Soldados o Zombies' genomineerd, maar dat wordt toch geen wildcard. Wildcards scoren meestal niet hoog en AiB gun ik het zeker ook ;-)
Reageer
avatar_TnTNL
24 dec 2021 08:12 -
Squid Game voor mij nu hands down. Ben toch wel benieuwd naar Alice in Borderland
Reageer
avatar_BlackBiker
24 dec 2021 10:43
Probeer het maar eens, ik denk niet dat je er spijt van krijgt. Het verhaal is wat mysterieuzer maar draait ook om dodelijke spellen.
En qua film kan ik de Japanse film Battle Royale aanraden. Ook een topper.
Reageer
avatar_TnTNL
27 dec 2021 10:59
Thanks BB, Battle Royale al (een hele tijd geleden) gezien. Die was inderdaad ook heel tof =)
Reageer
avatar_Frodootje
26 dec 2021 00:03 - 26 dec 2021 00:04
Ik mis helaas D.P. in dit lijstje. Een hele sterke serie die helaas niet zo bekend is.
Reageer
avatar_Mandy1966
26 dec 2021 10:07
Je kunt altijd je wildcard inzetten. Helaas zullen er nl altijd series zijn die wellicht genomineerd hadden kunnen worden, maar we hebben maar plek voor 10 genomineerden er zal dus altijd een 11de, 12de etc... zijn die niet genomineerd zal worden.
Reageer
avatar_eagleye
27 dec 2021 12:32 -
Ik heb gelukkig nog tot 5 januari om een keuze te maken : Lupin of Kastanjemanden. Lastige keuze.
Reageer
avatar_Faceman
27 dec 2021 12:35 -
Alice in Borderland of Sky Rojo wordt het voor mij.
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
05 jan 2022 09:44 -
Bij het stemmen kan je kiezen voor Alice in wonderland uit 1984 in plaats van Alice in borderland, kunnen jullie dat alsjeblieft aanpassen ik zou graag voor alice in borderland willen stemmen
Reageer
avatar_Mandy1966
05 jan 2022 09:58
Dank je wel voor het doorgeven. Het zal worden aangepast.
Reageer