Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2021 - Beste superheldenserie

Serie van het jaar 2021 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie superhelden. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.
Wat is er nou lekkerder dan wegdromen bij een wereld die zover van de onze af staat? Van eentje waarbij je je kunt verliezen in de nét iets te perfecte lijven, de net iets té dramatische liefdeslevens en de behoorlijk té sterke helden? Dit is een feestje voor mensen die graag even afgeleid worden van de soms barre werkelijkheid.

Hieronder een lijst vol met heldhaftige series! En deze lijst ziet er dit jaar voor het eerst heel anders uit dan de afgelopen jaren. Waar The CW (DC) al sinds het begin van deze verkiezingen steevast hofleverancier was, is dat dit jaar, niet geheel onverwacht, een ander bedrijf geworden. Want ja, Marvel has entered the building, en ik verwacht dat ze gehakt maken van de concurrentie. Maar, bij een superheldenserie(-verkiezing) weet je het nooit. Er zit altijd een plottwist in de laatste minuut...

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste superheldenseries uit 2021;

Doom Patrol




Als je van vreemd, vreemder, vreemdst houdt is dit jouw serie. Knotsgekke verhaallijnen doorkruisen de meest bizarre karakters. Een feest der willekeurigheid. En oprecht uniek in zijn soort. Niet gek dus, dat Doom Patrol een nominatie heeft verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over Doom Patrol.

The Flash (2014)




Ah, soms is het ook gewoon fijn als er een vertrouwde naam langskomt. En vertrouwd is het zeker. Voor de zevende(!) keer is The Flash (2014) genomineerd in deze categorie. Niet vaak gewonnen door de extreme populariteit van de moderne cult-serie Arrow, is het desalniettemin een bijzondere prestatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Flash.

Jupiter’s Legacy




Dit zou hét antwoord van Netflix zijn op the Arrowverse van The CW en de Marvel Cinematic Universe. Is dat helemaal gelukt? Smaken verschillen, maar Netflix zelf bepaalde dat deze serie niet meer terugkomt voor een tweede seizoen. Maar met veel stemmen op de maandelijkse poll én op het forum heeft deze serie toch een nominatie in de wacht gesleept!
Lees de recensies die geschreven zijn over Jupiter’s Legacy.

Marvel’s Hawkeye




Had er iemand verwacht dat Hawkeye eigenlijk zo'n leuke held was? Ik in ieder geval niet. Het down-to-earth van Jeremy Renner en de aanstekelijk energieke Hailee Steinfeld als Kate Bishop blijken een gouden combinatie. Even geen groot kosmisch probleem, maar gewoon de straten van New York. Dit is precies wat Marvel nodig had op dit moment, en daarom een terechte nominatie!
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Hawkeye.

Marvel’s Loki




De reden voor de nominatie: Tom Hiddleston. Eigenlijk heb ik niet meer woorden nodig. Iedereen zou Loki stiekem als beste vriend willen hebben, want hoewel hij officieel natuurlijk een slechterik is, balanceert hij altijd precies op het randje waardoor je als kijker denkt: nou, dat zou ik ook nog wel overwegen om te doen. Een geweldige serie die absoluut een nominatie verdient.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Loki .

Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier




Ik ga eerlijk met je zijn, deze stond niet op mijn persoonlijk lijstje als nominatie. Maar gelukkig beslis ik dit niet alleen, en vond het team van MijnSerie-schrijvers dat deze serie absoluut een nominatie verdiende. Toegegeven, Sebastian Stan was weer heerlijk op dreef in de serie, dus helemaal onterecht vind ik deze nominatie ook niet...
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel’s WandaVision




Laten we ons nieuwe serieavontuur van de Marvel Cinematic Universe starten met een komedie die over het verlies van liefde gaat. Ja natuurlijk, dat gaat werken. Niemand, ik herhaal, niemand had kunnen verwachten wat voor pareltje deze serie zou worden. Met werkelijk fenomenaal acteerwerk van Elizabeth Olsen en Kathryn Hahn. Ik mag geen stemadvies geven, maar ik zou op deze ste[...].
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s WandaVision.

Marvel’s What If…?




Niet vaak gebeurt het dat een animatieserie genomineerd wordt in deze categorie. Maar voor alles een eerste keer, en dan is het ook terecht dat het deze bijzondere serie is geworden. En met alle geruchten over animatie-personages die wellicht echt tot leven gaan komen wordt dit misschien wel dé 'must-see' van de komende tijd...
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel's What If...?.

Superman & Lois




Na al dat Marvel-geweld nu weer een DC-nominatie. De andersoortige aanpak van Superman & Lois, waarmee het zich definitief anders voordoet dan al zijn voorgangers op The CW, werkt hier uitstekend. Met een charismatische Superman in de hoofdrol is het niet gek dat deze serie een nominatie in de wacht heeft gesleept.
Lees de recensies die geschreven zijn over Superman & Lois.

Titans (2018)




Een beetje vreemde eend in de bijt, maar wát een heerlijke serie om weg te kijken. Rauw, hard en niet bang om te shockeren. Met zoveel favoriete karakters uit de Batman-familie is dit een genot voor de diehard comic-lover. In mijn ogen is dit op dit moment dé beste serie van DC. Maar ach, wie ben ik?
Lees de recensies die geschreven zijn over Titans.

En? Wie denk jij dat er deze keer vandoor gaat met deze prijs? Zijn er series opgewassen tegen het Marvel-geweld? Laat het me weten in de reacties! Een ding is in ieder geval zeker: als liefhebber van dit genre zitten we de komende jaren gebakken bij zowel Disney+, Netflix, Amazon Prime én HBO Max. 'What a time to be alive!'

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen! En vergeet niet: with great power, comes great responsibility!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (21)

Hangmat
Hangmat 22 december 2021, 14:17
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
tweemaalh
tweemaalh 22 december 2021, 15:29
Ik vond alle Marvel-series van dit jaar best wel tof. Maar een superheldenserie die helaas niet genomineerd is, maar die voor mij met kop en schouders boven de rest uitstak is toch wel Invincible
Hangmat
Hangmat 23 december 2021, 10:33
Zoveel keus en toch een ander, heerlijk!
BingingBirgit
BingingBirgit 22 december 2021, 15:31
Loki!!!
Hangmat
Hangmat 23 december 2021, 10:33
Wat was ie goed he?
Tamino
Tamino 22 december 2021, 15:34
Hawkeye!!
Hangmat
Hangmat 23 december 2021, 10:34
Ik had echt niet verwacht dat het zo’n leuke serie zou worden! Jij?
Lange
Lange 22 december 2021, 15:36
Denk dat mijn stem naar Loki gaat :-)
Inter
Inter 22 december 2021, 15:44
Superman & Lois of Hawkeye... Lastige keuze. Waren beiden sterk.
DAVE2804
DAVE2804 22 december 2021, 16:10
Het is dat The Boys dit jaar geen nieuw seizoen had, anders had ik het wel geweten. Ik geniet erg van de Marvel-series, dus het wordt sowieso één van hen. En tot nu toe was Loki toch wel de beste. Dus mijn stem gaat naar Marvel's Loki.
BlackBiker
BlackBiker 22 december 2021, 17:24
Ik ben redelijk klaar met Marvel en de CW series. Die heb ik dit jaar niet gekeken. Maar, in absentie van The Boys, moet het voor mij dit jaar Doom Patrol worden. Briljante bizarre serie.
Hangmat
Hangmat 23 december 2021, 10:34
Nu al klaar met de Marvel series? What happened?!
BlackBiker
BlackBiker 23 december 2021, 12:57
Sterker nog, ik heb ze niet eens gekeken. Wandavision geprobeerd, maar na 2,5 aflevering mee gestopt. Ik vond Endgame een mooie afsluiter en ben daarna mijn belangstelling voor Marvel verloren. I'm just to old for this shit ;-)
Mario_3
Mario_3 22 december 2021, 18:06
Hawkeye
TnTNL
TnTNL 23 december 2021, 13:27
Sorry Hangmat, superheldenseries zijn niet voor mij ¯\_(ツ)_/¯
TnTNL
TnTNL 5 januari 2022, 12:02
Ik wilde hier als Wildcard Invincible inzetten maar het wordt niet als superhelden-serie gezien. Why not? Het gaat letterlijk over superhelden.
Mandy1966
Mandy1966 5 januari 2022, 14:57
Als het goed is kun je Invincible nu inzetten als wildcard bij superheldenseries.
TnTNL
TnTNL 6 januari 2022, 07:31
Thanks Mandy! :)
JanWillemK
JanWillemK 23 december 2021, 14:51
Ik moet nog 2 afleveringen van Hawkeye maar dat is tot nu toe wel mijn favoriet van de Marvel series.

Mijn stem gaat overigens wel naar Doom Patrol :D
Megafluffy86
Megafluffy86 23 december 2021, 15:29
Hawkeye en Loki waren allebei leuk.
Curuni
Curuni 28 december 2021, 11:59
Ik vond Titans erg vermakelijk!
Log in om een reactie achter te laten