Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Serie van het Jaar 2021 - Beste dramaserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie beste dramaserie. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Dit jaar is het aan mij de eer om de nieuwste categorie te behandelen; beste dramaserie. Deze categorie is de vervanging van beste bingewatch serie. Toen ik aan deze categorie begon had ik geen idee welke series door de lezers en schrijvers gekozen zouden worden, maar ik moet zeggen dat het een hele interessante lijst is geworden.

Door deze categorie kunnen nu ook veel makkelijker procedurele series genomineerd worden en dat hebben jullie gedaan. De lijst hieronder is een mengelmoes geworden van diverse soorten series die slechts één ding gemeen hebben dat ze onder de categorie drama vallen.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste dramaseries uit 2021;

Billions
Seizoen zes van deze financiële dramaserie zal eind januari van start gaan, maar het vijfde seizoen is in twee delen uitgezonden in 2021. Billions werd in 2020 ook genomineerd bij beste serie, maar heeft nooit de prijs binnen kunnen slepen. Misschien dit jaar, als is de concurrentie in deze categorie zeer goed. De serie krijgt een 8.2/10 van de MijnSerie-leden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Billions.

The Good Doctor
Deze medische dramaserie van ABC staat in de top 100 op plaats 89. The Good Doctor is in 2017 in première gegaan en dit is het eerste jaar dat de serie genomineerd wordt. Freddie Highmore speelt in deze serie een jonge chirurg met het Savant syndroom en dat zorgt soms voor problemen. Het vijfde seizoen is op dit moment nog in volle gang.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Good Doctor.

Grey's Anatomy
De nummer drie uit de MijnSerie top 100 is Grey's Anatomy. Deze medische dramaserie van ABC zit inmiddels in het achttiende seizoen en is al eerder opgedoken in de verkiezingen, zo won het in 2016 de beste guilty pleasureserie. Misschien dat de immens populaire ziekenhuisserie dit jaar kan winnen in deze nieuwe categorie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Grey’s Anatomy.

The Handmaid's Tale
Geen verrassing, denk ik, dat deze dystopische dramaserie genomineerd is. De nummer tien uit de top 100 mag en kan niet ontbreken in de Serie van het Jaar verkiezing. The Handmaid's Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood en laat wel een heel donker toekomstbeeld zien voor vrouwen. De Hulu-serie is al zeker van een vijfde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid’s Tale.

It's a Sin
It's a Sin is een Britse dramedy van Channel 4. De miniserie met slechts één seizoen van vijf afleveringen werd begin dit jaar uitgezonden en kreeg van de MijnSerie-leden een 8.6/10. De serie volgt vrienden in het decennium waarin aids de kop op stak. In 2021 werd It’s a Sin 22 keer genomineerd bij diverse awards en verzilverde daar negen van.
Lees de recensies die geschreven zijn over It’s a Sin.

Mare of Easttown
De hit van 2021, Mare of Easttown met onder andere Kate Winslet en Jean Smart. Deze serie zal naar verwachting niet alleen in deze categorie hele hoge ogen gaan gooien. De miniserie met slechts zeven afleveringen werd door vele geprezen en terecht. Op MijnSerie scoorde het een 8.4/10 en bij de Emmy Awards won Mare of Easttown vier Emmy’s.
Lees de recensies die geschreven zijn over Mare of Easttown.

The Morning Show
The Morning Show van Apple TV+ werd geprezen door vele na het eerste seizoen. De meningen over het tweede seizoen zijn zeer verdeeld. Maar dat weerhield niemand om toch deze dramaserie te nomineren voor beste dramaserie. De Apple-serie ging in 2019 in première en het tweede seizoen is in oktober en november van 2021 uitgezonden.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Morning Show.

New Amsterdam (2018)
De derde medische dramaserie in dit lijstje is New Amsterdam (2018) met Ryan Eggold in de hoofdrol. De procedurele NBC-serie geïnspireerd door ware gebeurtenissen staat op plaats 93 in de top 100. Het is de eerste keer sinds de start dat New Amsterdam is genomineerd voor de serie van het jaar verkiezing. Maar of deze de concurrentie kan verslaan blijft afwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over New Amsterdam (2018).

This Is Us
This Is Us is de veel geprezen NBC dramaserie die op plaats 70 staat in de MijnSerie top 100. Het is niet de eerste keer dat deze serie opduikt tussen de nominaties maar voor zever ik heb kunnen terug vinden heeft de serie nooit bij MijnSerie gewonnen. Of het dit jaar gaat winnen blijft afwachten daar ook nu de serie vele concurrenten heeft.
Lees de recensies die geschreven zijn over This Is Us.

Virgin River
Deze romantische dramaserie van Netflix krijgt een gemiddeld cijfer van 8.1/10 van onze leden. Virgin River ging in 2019 in première en dit is de eerste keer dat deze serie genomineerd is, maar waarschijnlijk zal het niet de laatste keer zijn. De serie is inmiddels door Netflix vernieuwd met een vierde en vijfde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Virgin River.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,
Mandy
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_Inter
02 jan 2022 14:08 -
The Handmaid's Tale.
Reageer
avatar_BlackBiker
02 jan 2022 14:24 -
Ik had zelf "Reservation Dogs" genomineerd, maar die is helaas niet in dit rijtje opgenomen. Ik denk dat deze serie te onbekend is en ook meer een Dramady. Misschien iets voor een wildcard.
Uit dit rijtje heb ik alleen "Mare of Easttown" gezien en dat is natuurlijk wel een kanjer. Ik denk er nog even over na.
Reageer
avatar_tweemaalh
02 jan 2022 14:24 -
Oeeeh, It's a Sin vond ik een meesterwerk
Reageer
avatar_DAVE2804
02 jan 2022 18:19 -
The Handmaid's Tale.
Reageer
avatar_HereIsTom
02 jan 2022 21:08 -
Mare of Easttown 👍
Reageer