Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Serie van het Jaar 2021 - Beste serie van 2021

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2021 en behandelt de categorie beste serie. Van woensdag 5 januari tot en met zondag 6 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre en vele andere.

Al sinds 2016 is het aan mij de taak om de nominaties van de beste serie van het jaar te presenteren. Zo ook dit jaar weer. En ook dit jaar werd ik weer verrast door de keuze van lezers en schrijvers. Waarbij ik dacht dat sommige series zeker waren van een plaats in de top 10, kwamen die niet voor. Sommige van de onderstaande series zijn we ook tegen gekomen in andere categorieën, dus wellicht wint die serie wel meerdere awards dit jaar. Het blijft altijd afwachten, want wellicht verrassen de stemmers ons wel. Of de uitslag verrassend gaat worden of juist niet zullen we op 11 februari weten.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2021;

Bosch
In 2021 kwam er een einde aan de serie Bosch. De detectiveserie van Amazon ging in 2015 in première en heeft in totaal zeven seizoenen met 68 afleveringen gehad. Op MijnSerie heeft deze een gemiddeld cijfer van 8.1/10. Gelukkig voor de fans heeft Bosch een spin-off serie gekregen Bosch: Legacy en die gaat in 2022 in première bij IMDb TV.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bosch.

The Handmaid's Tale
Ook hier is de Hulu-serie genomineerd en dat is niet vreemd. De dystopische dramaserie houdt al enkele jaren veel kijkers aan de buis gekluisterd. The Handmaid's Tale is in Nederland te zien op Videoland en een vijfde seizoen is inmiddels besteld. De serie krijgt van de MijnSerie-leden een 8.5/10 en voorlopig is er na het vijfde seizoen zicht op meer al zeggen sommige dat het vijfde seizoen genoeg zou moeten zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid’s Tale.

Line of Duty
In mijn ogen is Line of Duty één van de beste series die ik ooit heb gezien. Toen er twee series gelijk eindigde bij de nominaties was de keus voor mij snel gemaakt. De MijnSerie-leden geven de serie een 8.4/10 en staat daarmee op de 73 plaats in de top 100. Of er ook een zevende seizoen gaat komen is nog niet bekend, maar het is niet noodzakelijk gezien het einde van het zesde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Line of Duty.

Mare of Easttown
Mare of Easttown is de grote kanshebber om de beste serie van dit jaar te worden. Slechts zeven afleveringen mochten we genieten van deze prachtige miniserie van HBO Max. Een tweede seizoen zit er niet in, maar zeg nooit nooit. Hoewel de makers en Kate Winslet hebben aangegeven dat het verhaal van Mare is verteld zit er misschien toch iets meer in, gezien het grote succes van deze serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Mare of Easttown.

Marvel's Loki
Wat valt er nog te zeggen over de God of Mischief, in Marvel’s Loki mag deze slechterik met een gouden hart laten zien waar hij goed in is, slecht zijn met een lief doch scherp randje. Marvel's Loki is volgens vele de beste serie die Marvel tot nu toe heeft gemaakt. Geheel terecht heeft deze serie dan ook een 8.0/10 en een nominatie te pakken.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s Loki.

Marvel's WandaVision
De meningen zijn verdeelt over Marvel's WandaVision. De één vindt het geweldig, de ander maar zozo en weer een ander vond de miniserie over Wanda en Vision helemaal niks. Toch is de Disney+-serie genomineerd en heeft op MijnSerie een 7.9/10 gekregen. Maar of deze superheldenserie een match is voor Marvel's Loki en/of Mare of Easttown blijft afwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Marvel’s WandaVision.

The Morning Show
AppleTV+ kwam in 2019 met deze dramaserie en de kritieken waren lovend. Helaas had, volgens vele, het tweede seizoen beter niet gemaakt kunnen worden. Maar ondanks de kritiek heeft The Morning Show een nominatie gekregen. Wellicht nog meegelift op het goede eerste seizoen. Gemiddeld kreeg de serie een 8.1/10.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Morning Show.

Sex Education
De Britse dramedy van Netflix heeft inmiddels al drie seizoenen gehad en een vierde seizoen is aangekondigd. Sex Education krijgt een 8.0/10 op MijnSerie en heeft al eerder gewonnen in de Serie van het Jaar verkiezing. Of de serie dit jaar kan winnen in deze categorie is niet waarschijnlijk, maar je weet het maar nooit. Er zijn wel vreemdere uitslagen geweest.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

Squid Game
Persoonlijk denk ik dat het niemand zal verbazen als deze Zuid-Koreaanse-serie gaat winnen al is de concurrentie zeer stevig. Squid Game van Netflix heeft voor records gezorgd bij de steamingsdienst en zou dat ook bij deze verkiezingen wel eens kunnen gaan doen. Al is het cijfer niet erg hoog 8.0/10 op MijnSerie. Gelukkig is er een tweede seizoen aangekondigd, het kan dus volgende verkiezingen weer meedoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Squid Game.

Ted Lasso
Zo vaak gebeurt het niet dat een comedy genomineerd wordt als beste serie. Dit jaar is het aan Ted Lasso de eer om het genre te vertegenwoordigen. De serie van Apple TV+ heeft inmiddels twee seizoenen gehad en kreeg een 7.9/10 op MijnSerie. Of er een comedy beste serie gaat worden zal een verrassing blijven tot 11 februari.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ted Lasso.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Deze lijst is de laatste nominatielijst, vanaf morgen 5 januari kan het stemmen beginnen. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,
Mandy
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_TimGo10
04 jan 2022 15:43 -
The handmaid’ tale. Hoewel ik de marvel series geweldig vind was the handmaid’s tale echt weer een prachtseizoen
Reageer
avatar_BlackBiker
04 jan 2022 16:01 - 04 jan 2022 16:02
Ik heb van dit rijtje alleen Mare of Easttown en Squid Games gezien.
Hoewel Squid Games best leuk was, is het voor mij geen serie van het jaar. Daarvoor vond ik het verhaal niet goed genoeg en de acteerprestaties te wisselvallig (weer een persoonlijke mening!).

Dus dan is de logische conclusie dat ik ook in deze categorie ga voor Kate Winslet, Jean Smart en de rest van de fantastische cast van Easttown.
Reageer
avatar_BingingBirgit
04 jan 2022 16:16 - 04 jan 2022 16:17
Poeh, lastig hoor! Ik heb er zeven van gezien. Als echte comedy liefhebber ga ik hoogstwaarschijnlijk voor Ted Lasso, zo enorm van genoten. Maar wie weet ook wel voor The Morning Show, Loki of The Handmaid's Tale... haha!
Reageer
avatar_acezzie
05 jan 2022 17:26 -
Keuze genoeg! En zeker de moeite waard om naar te kijken. Alleen zo jammer dat bij het kiezen je eigenlijk niet goed kan kiezen om er veel series zijn die geen foto hebben.
Reageer
avatar_Mario_3
05 jan 2022 22:30 -
Squid Game
Reageer