Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat: If I Had A Heart van Fever Ray

Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

De serie Vikings kwam na zes seizoen met 89 afleveringen in december 2020 ten einde. De historische serie staat in MijnSerie op de 29ste plaats in de top 100 en is gebaseerd op de saga's van de viking Ragnar Lothbrok. Vikings heeft een bijzonder intro-lied, tijd om die eens te bespreken.This will never end 'cause I want more
More, give me more, give me more

This will never end 'cause I want more
More, give me more, give me more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
I'll see what tomorrow brings

If I had a voice I would sing

Dangling feet from window frame
Will They ever ever reach the floor?
More, give me more, give me more

Crushed and filled with all I found
Underneath and inside
Just to come around
More, give me more, give me more

If I had a voice I would sing
If I Had a Heart is een nummer uitgevoerd, geschreven en geproduceerd door de Zweedse artiest Fever Ray (Karin Dreijer, foto). Het werd uitgebracht als de eerste single van hun titelloze debuutalbum, Fever Ray (2009), wat Ray's debuutsingle als soloartiest markeerde, na hun werk met hun vorige band, The Knife.


Het nummer neemt een over het algemeen onconventionele, donkere en experimentele stijl aan met zijn langzame tempo, orgelondersteuning, repetitieve synthbeat en duidelijke zang. Dreijer werkte samen met langdurige productiepartner Christoffer Berg (bekend van zijn werk met The Knife ) aan de productie van If I Had a Heart. De single is, net als de rest van de nummers op Fever Ray, door Dreijer zelf geschreven. De teksten zijn geïnspireerd door observatie van hun jonge kinderen - een motief dat duidelijk te zien is in de tekst "Dangling feet from window frame / Will they ever reach the floor / More give me more give me more". De officiële video, geregisseerd door Andreas Nilsson, werd genomineerd voor Beste Indie/Alternatief tijdens de 2009 UK Music Video Awards.If I Had a Heart, is naast de openingstitel van de tv-serie Vikings (2013) ook gebruikt in afleveringen van Breaking Bad, Misfits, Person of Interest, The Following, The Originals, Longmire, Wentworth, Born to Kill, Black Sails, Chilling Adventures of Sabrina en What/If.

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meer van Mandy Gelling-Potharst