Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Rosamund Pike

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Rosamund Pike ook op haar cv heeft staan.

Over het algemeen kunnen fans van de boeken niet wachten tot de première van de eerste grote fantasyserie van Prime Video. The Wheel of Time, met Rosamund Pike in de hoofdrol, gaat op 19 november 2021 dan - eindelijk - van start. Wordt het epische verhaal het volgende succes voor de Britse actrice?

Pike's carrière start als ze net de twintig lentes is gepasseerd. Ze heeft dan haar eerste rol te pakken in een Britse televisiefilm: A Rather English Marriage. Het is dan 1998. Het jaar daarna is ze voor het eerst in een miniserie te zien. Ze speelt in drie afleveringen de rol van Lady Harriet in Wives and Daughters.

In de jaren die volgen speelt de in Londen geboren actrice kleine rollen in Trial & Retribution (2000), Love in a Cold Climate (2001) en Foyle's War (2002) voordat ze zich vooral richt op het grote doek. Ze doet dat onder meer in de James Bond-film Die Another Day, het drama Pride & Prejudice en de sciencefiction films Doom en Surrogates.

Het is pas in 2011 dat Pike voor een kort moment terugkeert naar het kleine scherm. In de matig ontvangen miniserie Women in Love vertolkt ze de rol van Gudrun Brangwen, één van de twee zussen die de serie volgt in een zoektocht naar het vervullen van hun passies en verlangens.

Pas na weer een hele reeks films - wat te denken van de komedie Johnny English Reborn, The Big Year, Wrath of the Titans en the World's End - keert Pike opnieuw terug naar het kleine scherm. In eerste instantie is dat niet eens direct in beeld. Pike leent haar stem aan Lady Penelope en een keur aan andere personages uit de animatieserie Thunderbirds Are Go. Later doet ze dat ook in de Netflix-animatie Watership Down, een boekbewerking van het beroemde verhaal van Richard Adams over een konijnenkolonie op de vlucht en op zoek naar een nieuw thuis. Haar stem is die van het Zwarte Konijn van Inlé.

In 2019 keert ze zelf voor de camera van het kleine scherm terug. De korte, komische dramaserie State of the Union cast haar op dat moment in de hoofdrol van Louise. Met Chris O'Dowd als tegenspeler Tom neemt ze ons mee in een miniserie vol huwelijkstherapie dat in een pub begint. Elke aflevering toont een deel van het leven van Louise en Tom, wat hen samenbracht en wat hen uiteindelijk ook weer uit elkaar haalde.

Pike blijft daarnaast behoorlijk actief als stemactrice. Zo is ze de verteller in de Netflix animatiekomedie Archibald's Next Big Thing en spreekt ze de stem van Moominmamma en bewerking van de kinderboeken van de Finse Tove Jansson.

Dat Pike als stemactrice veel bereikt, blijkt uit het feit dat ze wordt gevraagd als verteller in de documentaire The Windsors: Inside the Royal Family, dat het intense verhaal van de Britse Koninklijke familie laat zien. Daarna gaat ze vrolijk terug naar dingen die ze al eerder heeft gedaan: in Archibald's Next Big Thing Is Here is ze opnieuw de verteller.

Het nieuwste project van Pike haalden we al even aan. The Wheel of Time is een groots fantasy-epos gebaseerd op de boeken van Robert Jordan. In zijn uitgestrekte wereld bestaat magie. Magie kan echter enkel door vrouwen worden gebruikt. Het verhaal volgt Moiraine, gespeeld door Pike. Zij is lid van een schimmige organisatie, de Aes Sedai. Deze organisatie bestaat geheel uit vrouwen. Moiraine gaat op een reis, samen met vijf jonge mannen en vrouwen, om de waarheid van een oude profetie te toetsen.

The Wheel of Time is nog voor de eerste aflevering al met een tweede seizoen vernieuwd. Van Pike zijn we de komende periode dus nog niet af. Ben jij er klaar voor?

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Rosamund Pike heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst