Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Oktober 2021: MijnSerie in 500 woorden

Oktober 2021: MijnSerie in 500 woorden

Zuid-Korea is booming, de series uit dit land schieten als paddenstoelen uit de grond. Niet zo raar na het ongekende succes van Squid Game.
Oktober was bijna weer als vanouds. Bijna alle series van de grote vijf waren dit jaar wel op tijd klaar en konden eind september van start gaan. Dus oktober zag er eigenlijk uit als al de andere jaren voor 2020. Maar de corona-maatregelen gooide hier en daar nog wat roet in het eten, maar niet genoeg om heel veel vertraging te veroorzaken.

Het nieuws bleef in oktober wel wat achter. Er zijn nog niet veel series meteen vernieuwd. Wel hebben enkele series een volledig seizoen gekregen, wat meestal inhoudt dat ze zeker zijn van een tweede seizoen. Voor veel nieuwe series is het even afwachten wat er gaat gebeuren. In oktober werden wel startdatums van series als Doctor Who en Star Trek: Discovery aangekondigd.

Maar dit alles stond in de schaduw van de grootste serie ooit van Netflix, Squid Game. De gekte rond deze serie is compleet. Mensen versieren hun huis met Halloween en dit jaar zie je vooral veel Squid Game. Waar de rode overalls en maskers van La Casa de Papel eerst enorm populair waren zijn het nu de overalls en maskers van Squid Game die de boventoon voeren.

Video on youtube


Sommige scholen hebben de kostuums van de Zuid-Koreaanse serie verboden. Maar dat weerhoudt bijna niemand om het thema van dit jaar te gaan veranderen. Ook heeft de serie inmiddels zijn eigen cryptomunt en leverde het Netflix ook nieuwe abonnees op. Netflix investeerde 21,9 miljoen in de serie en kreeg daarvoor zoveel meer terug.

Sinds de release van Squid Game op Netflix steeg haar aantal volgers op Instagram van 400.000 naar bijna 22 miljoen. Werd er een real life Squid Game in Rotterdam en meerder plaatsen in Nederland gehouden. In Red Light - Green Light word je in de serie onherroepelijk doodgeschoten als je beweegt, maar gelukkig ging het er in Rotterdam wat vriendelijker aan toe.

Video on youtube


Of er een tweede seizoen gaat komen van Squid Game? De maker heeft verteld dat hij zich min of meer verplicht voelt om het verhaal door te vertellen. Ik denk dat iedereen graag zou willen weten hoe het verhaal verder gaat. Maar fans hoeven niet direct op de banken gaan staan. Hwang Dong-Hyuk vertelde: “Ik voel veel druk om een tweede seizoen te maken. […] Ik denk aan seizoen twee, maar op het moment dat ik klaar was met seizoen één was ik zo moe, dat ik niet echt aan seizoen twee kon denken. Maar nu is het zo’n grote hit geworden, dat mensen me zouden haten als ik geen tweede seizoen zou maken, dus ik voel veel druk en denk dat ik dat wel moet doen. Het grote succes van het eerste seizoen is een grote beloning voor mij, maar tegelijkertijd geeft het me veel druk.”

Met vriendelijke inktvisgroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

Inter
Inter 1 november 2021, 14:08
Mooi geschreven!
BlackBiker
BlackBiker 1 november 2021, 14:34
Leuke column weer, Mandy.

Ik snap de hype rondom deze serie eigenlijk niet zo. Hij was wel aardig, maar waarom hij wereldwijd zo de aandacht trekt ontgaat mij enigszins.
JanWillemK
JanWillemK 1 november 2021, 17:14
De serie was inderdaad vermakelijk maar niet niveau Game of Thrones of Breaking Bad.
Het einde was nou ook niet echt om heel lovend over te zijn.
E71
E71 1 november 2021, 18:49
Die series kun je toch ook helemaal niet met elkaar vergelijken
E71
E71 1 november 2021, 18:51
Waarschijnlijk de absurditeit van de serie.
E71
E71 1 november 2021, 22:52
Waarschijnlijk de absurditeit van de serie.
JanWillemK
JanWillemK 1 november 2021, 21:21
Het is inderdaad wel een beetje flauw van mij om die series te noemen.
Log in om een reactie achter te laten