Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat: The Addams Family Theme - Vic Mizzy

Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

Oktober is van oudsher al de maand van Halloween. In het oor van deze maand wil ik dan ook stilstaan met de leukste, enge, griezeligste en vreemdste familie; The Addams Family. Of althans de begintune van deze serie. En dan het ik het niet over de remake uit 1998, maar het origineel uit 1964. De serie heeft twee seizoen gehad met in totaal 64 afleveringen.Their creepy and their kooky
Mysterious and spooky
Their all together ooky
The Adams family

Their house is a museum
When people come to see 'em
They really are a screaming
The Adams family.

Neat.
Sweet
Petite

So put a witch's shawl on
A broomstick you can crawl on
We're gonna play a call on
The Adams family

Their creepy and their kooky
Mysterious and spooky
Their all together ooky
The Adams family

Strange
Deranged
The Adams familyHet thema voor de televisieserie The Addams Family uit 1964 werd geschreven en gearrangeerd door de oude Hollywood- film- en televisiecomponist Vic Mizzy. Het arrangement van het lied word gedomineerd door een klavecimbel en bevat vingerklikken als percussieve begeleiding.

Acteur Ted Cassidy, die met zijn 'Lurch'-stem de teksten met de woorden netjes, zoet en klein voorziet. Mizzy's thema was populair genoeg om van een enkele release te genieten, hoewel het de nationale hitlijsten niet haalde.Het slotthema was vergelijkbaar, maar was alleen instrumentaal en bevatte instrumenten als een driehoek, een houten blok, een sirenefluit en een eendenroep.

The Addams Family werd in het zwart wit uitgezonden, maar later ingekleurd, zo ook de opening-credits.De serie heeft vele remake gekregen zowel op televisie als in de bioscoop. Binnenkort komt er een spin-off over de dochter van de familie Wednesday Addams.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
22 okt 2021 11:10 -
Haha, nou bedankt, Mandy. Deze tune heb ik nu al sinds gisteren in mijn hoofd :-)

Dit is de originele serie uit de jaren 60 en die was gebaseerd op een krantenstrip. Voor mij is dit nog steeds de leukste versie, hoewel de twee films uit de jaren 90 ook erg leuk waren. Maar Carolyn Jones en John Astin zijn toch wel de Addams die het meeste indruk op mij hebben gemaakt. Ik heb de serie op DVD en al een paar keer gezien. In zwart/wit ja :-)
Reageer
avatar_Mandy1966
22 okt 2021 11:19
Geen dank, ik heb de video's moeten uitzoeken, weet precies wat je bedoeld ;-)
Reageer