Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

September 2021: MijnSerie in 500 woorden

September luidt niet alleen de herfst in, maar ook het nieuwe televisieseizoen. Er werden ook prijzen uitgereikt en het was de maand van het einde van de anderhalve meter, maar het begin van de coronapas.

In september zijn er weer vele series begonnen, waar verleden jaar sommige series veel later van start gingen, was september weer (bijna) ouderwets vol met beginnende en nieuwe series. Ook werden in september de Emmy’s uitgereikt. De belangrijkste televisieprijs die elk jaar weer voor opschudding en controverse zorgt. Netflix was dit jaar de grote winnaar.

Maar in september werd er ook een einde gemaakt aan de anderhalve meter maatregel en een start gemaakt met de coronapas die je bijna overal waar je naar binnen wilt moet laten zien. En die maatregel zorgt voor nogal wat opschudding. Volgens sommige is het een vorm van discriminatie, volgens andere een vorm van dwang, om ervoor te zorgen dat iedereen zich gaat laten inenten. Wat het ook is, het blijft een vreemde maatregel als je hoort dat je wel een biertje mag afhalen, maar niet naar het toilet mag in hetzelfde café zonder die pas. Sinds de start van de coronamaatregelen zijn vele regels als vreemd en tegenstrijdig bestempeld, niet zo raar dus dat ook de coronapas voor dezelfde verontwaardiging zorgt.

Naast de start van de herfst was er ook de start van het nieuwe televisieseizoen. De grote vijf zenders (ABC, CBS, FOX, NBC, The CW) zijn vanaf half september van start gegaan met hun televisie-seizoen. Al zijn nog niet alle series begonnen en sommige hebben zelfs nog regelmatig stilgelegen vanwege crew- en/of castleden die besmet waren geraakt met het Covid-19 virus. Of het hele schema afgemaakt kan gaan worden zoals de netwerken dit voor ogen hebben blijft de vraag.

Wat ook weer van start is gegaan in deze maand is de MijnSerie-podcast, het vierde seizoen alweer. Gelukkig kunnen Peter en ik de podcast geheel coronaproef opnemen. Helaas zijn we, ondanks de nominaties van de MijnSerie-lezers, niet geëindigd bij de laatste vijf van de Dutch Podcast-Awards. Maar we willen iedereen hartelijk danken voor de nominaties en hopen volgend jaar weer mee te kunnen doen.

In september was het ook twintig jaar geleden dat de aanslagen in Amerika op 9/11 de wereld even volledig op zijn kop zetten. En na twintig jaar weten heel veel mensen nog steeds precies waar ze waren toen de vliegtuigen zich in de Twin Towers en het Pentagon boorden en er één neerstorten voor het uiteindelijke doel te hebben bereikt. Inmiddels zijn er vele series, films en documentaires gemaakt over deze zwarte dag in de geschiedenis.

In deze maand was het betrekkelijk rustig op het serienieuws-front. Maar de verwachting is dat de komende maanden veel nieuws zal gaan komen welke nieuwe series de eindstreep gaan halen en welke vroegtijdig uit het schema zal worden gehaald. Welke serie gaat vernieuwd worden en welke fans zullen worden teleurgesteld als hun favoriete serie wordt gecanceld. Zoals altijd zullen wij het nieuws scherp in de gaten houden.

Voor nu met vriendelijke herfstgroet,
Mandy
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst