Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Melissa Roxburgh

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Melissa Roxburgh ook op haar cv heeft staan.

In het koude, winterse Vancouver van 10 december 1992 wordt Melissa Roxburgh geboren. Een meisje dat zal uitgroeien tot de volgende Canadese actrice die internationaal doorbreekt. Met slechts 29 jaren op de teller werkt ze immers aan een alleraardigste staat van dienst.

Die staat van dienst begint in 2011 op het grote doek, als ze in de film Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules speelt. Een filmreeks waar ze twee jaren later opnieuw in te zien zal zijn, al speelt ze dan een heel andere rol. In de tussentijd zien we haar ook in de televisiefilm Big Time Movie, een ontzettende boyband-kinder-tiener-tien-in-een-dozijn-film (oh het enthousiasme!).

Roxburgh schakelt na deze films over op series. Ze begint daarmee haar twintiger jaren vrij voortvarend met een rol in de dan nieuwe serie Arrow. In de vertelling van deze superheld die zijn stad van allerlei tuig wil ontdoen, is een rol in twee afleveringen voor haar weggelegd.

Tegelijkertijd verschijnt ze ook in een aflevering van Supernatural. De serie van The CW - net als Arrow - zit dan al in zijn zevende seizoen. Het toeval wil dat de broers Winchester twee seizoenen later Roxburgh opnieuw tegenkomen. En opnieuw speelt ze een geheel ander karakter - een toch wel opvallende overeenkomst met de Diary of a Wimpy Kid-films waarin ze acteerde.

Terwijl ze ook eenmalig speelt in een aflevering van The Tomorrow People (US), verschuift de aandacht van Roxburgh weer even naar een groter palet van het audiovisuele medium. Een beeld van het zoeken naar volgende stappen in haar acteercarrière, en het aanbod dat daar ligt - niet geheel gek gezien haar staat van dienst op dat moment.

Kijken we puur naar series, dan is er voor Roxburgh een gastrol in DC's Legends of Tomorrow en Travelers (2016) weggelegd. Daarnaast is ze onder meer te zien in de film Star Trek: Beyond, hoewel haar schermtijd daar gering is.

Valor, opnieuw een serie van The CW, is de volgende show waarin Roxburgh wordt gecast. Dit keer betreft het echter een hoofdrol. Valor (2017) gaat over een groep elite helikopterpiloten op een Amerikaanse basis die voor internationale en nationale missies worden getraind. Een keiharde plek waar staats- en persoonlijke geheimen worden ontrafeld. Hoewel Valor (2017) het slechts een kort seizoen volhoudt - en de kritieken over het algemeen niet mals zijn - laat Roxburgh haar acteerkwaliteiten zien.

Dat viel ook NBC op, waar op dat moment aan een nieuwe mystery-serie wordt gewerkt: Manifest. Roxburgh pakt er de hoofdrol van Michaela Stone, een detective die onderzoekt naar een vliegtuig dat vijf jaar eerder van de radar is verdwenen en dat opeens opnieuw verschijnt. Daar komt nog bij dat de passagiers allerlei vreemde gewaarwordingen over dingen die nog moeten gebeuren, ervaren.

Manifest wordt al snel populair bij het grote publiek en groeit als gedegen serie uit tot een favoriet van het moment in zijn genre. Kijkers waren dan ook geschokt toen NBC kortgeleden besloot Manifest na drie seizoenen - en met een open einde - te annuleren.

Geruchten gingen al snel rond. Verschillende streamingdiensten zouden de serie wellicht redden - en kijkers konden zo toch een afgerond einde zien - maar na veel speculatie werd het steeds stiller. Manifest leek volledig afgeschreven totdat Netflix ineens tóch met het nieuws kwam de serie voor een allerlaatste, vierde seizoen - met liefst twintig afleveringen - op te pakken. Voor de liefhebbers, of diegenen die de serie nog niet hebben gezien, komt daar nog een bonus bij: binnenkort zijn ook de eerste drie seizoenen bij de streaminggigant te zien. Zet ons maar op die passagierslijst!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Melissa Roxburgh heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_DAVE2804
10 sep 2021 18:24 -
Ontzettend leuke column en zeer goed geschreven. De actrice zegt mij niks, omdat ik geen van de genoemde series ooit gezien heb (hoewel Manifest wellicht nog een kans krijgt). Dat ik de actrice niet ken maakt ook niks uit verder, de column is weer een genot om te lezen, dit keer vanaf een heerlijk strand op Tenerife. Deze column kan nog jaren vooruit, dus ga vooral zo door, Nico!
Reageer
avatar_MrEkoN
11 sep 2021 13:38
Dank Dave!
Reageer
avatar_crimewomen
21 sep 2021 13:39 -
Manifist krijgt toch 4 seizoen met 20 afleveringen dit is bekent gemaakt door netflix waarschijnlijk ook slot seizoen
Reageer
avatar_Mandy1966
21 sep 2021 17:58
Klopt, lees er hier meer over: https://www.mijnserie.nl/manifest/nieuws/11353-manifest-krijgt-toch-een-vierde-seizoen/
Reageer