Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Zomer 2021: MijnSerie in 500 woorden

Peter R. de Vries, Olympische Spelen, Limburg, Afghanistan, Corona, het weer, rode, oranje, gele of groene vakantie, Mallorca, branden. Dit zijn enkele steekwoorden die in mij opkomen als ik denk aan de twee afgelopen maanden.

De zomer is nog niet helemaal voorbij, maar de scholen zijn grotendeels weer begonnen en het ‘normale’ leven komt weer beetje bij beetje op gang. Ook hier bij de redactie is dat te merken, heel langzaam komt de stroom nieuwsberichten weer op gang. Nog geen heftig nieuws, maar genoeg om de redactie bezig te houden. Pas als het herfstseizoen weer is begonnen zal ook het serienieuws weer gaan toenemen.

Deze zomer was het serienieuws wel erg karig, dit door het ontbreken van onder andere Comic Con en de uitgebreide TCA’s. Het meeste ging allemaal online en via social media. Wel werden in juli de Emmy nominaties bekend en op zondag 19 september zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Wat betreft series was het dus best wel een rustige zomer. Of je moet het nieuws meerekenen dat sommige series toch zijn vernieuwd na gecanceld te zijn geweest.Maar de zomer was allesbehalve saai, zelfs het weer zorgde voor commotie. Heel veel commotie zelfs. De moord op Peter R. de Vries in juli zorgde voor een ware schokgolf. Corona is nog steeds niet weg, al hoeven we geen mondkapje meer te dragen en kun je weer genieten van een lekker hapje en drankje op een terras of in een restaurant. Vele mensen denken dat september de maand wordt van weer een lock down. De vraag rijst dan meteen, kunnen we nog een lock down wel aan?

Maar zover is het gelukkig nog niet. In juli werd de Europese kampioen voetbal bekend, Italië won na strafschoppen van Engeland. En om even in de sportsfeer te blijven in juli gingen de Olympische Spelen in Tokyo van start. Nederland deed het bijzonder goed met een uiteindelijk zevende plaats in de medaillespiegel, negen gouden, zeven zilveren en vijf bronzen mocht ons kleine landje in ontvangst nemen. Iets om trots op te zijn.Maar het nieuws werd niet alleen gedomineerd door sport en het weer. Het dagelijkse nieuws werd bijna gedomineerd of de vakantielanden nu rood, oranje, geel of groen waren. Voor deze dame maakte dat helemaal niets uit. Onze tuin is groen en daar was het tussen de buien door prima vertoeven. Op vakantie gaan was voor ons geen topprioriteit, maar voor vele landgenoten was dit even anders deze zomer.

Er moest met vakantie worden gegaan en men nam de risico’s voor lief. Nu maar hopen dat alle vakantiegangers gezond en wel weer terugkeren. Ik hoop ook dat alle mensen die in de gebieden zaten waar vreselijke branden waren veilig en wel weer thuis zijn. Het was in ieder geval een zomer die niet snel vergeten zal worden. De Limburgers zullen de gevolgen nog lang voelen en ook de mensen die wel uit Afghanistan konden vluchten zullen zomer 2021 niet snel vergeten.

Ik wens iedereen dan ook veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat de herfst iets rustiger gaat verlopen en dat er maar veel mooi serienieuws mag komen in plaats van ander vervelend nieuws.

Met rustige nazomergroet,
Mandy

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Tamino
02 sep 2021 20:02 -
Het was een bijzondere zomer
Reageer

Laatste nieuws