Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat: You’ve Got Time van Regina Spektor

Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

Meningen zijn verdeeld over deze serie, de één is gestopt na een paar seizoenen de ander heeft gekeken tot het bittere eind. Maar één ding bleef hetzelfde het themalied voor de Netflix Original Series Orange Is the New Black, geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door Regina Spektor (foto).


The animals, the animals
Trap, trap, trap 'til the cage is full
The cage is full
Stay awake
In the dark, count mistakes

The light was off but now it's on
Searching underground for a bit of sun
The sun is out, the day is new
And everyone is waiting, waiting on you
And you've got time
And you've got time

Think of all the roads
Think of all their crossings
Taking steps is easy
Standing still is hard
Remember all their faces
Remember all their voices
Everything is different
The second time around

The animals, the animals
Trap, trap, trap 'til the cage is full
The cage is full
Stay awake
In the dark, count mistakes

The light was off but now it's on
Searching underground for a bit of sun
The sun is out, the day is new
And everyone is waiting, waiting on you
And you've got time
And you've got time
And you've got time


Regina Ilyinichna Spektor is een Russisch-Amerikaanse zanger, songwriter en pianist. Ze bracht haar eerste drie platen zelf uit en won aan populariteit in de onafhankelijke muziekscènes van New York City , met name de anti-folk scene rond East Village in New York City. In 2004 tekende Spektor bij Sire Records en begon ze meer mainstream-erkenning te krijgen. Burgemeester Bill de Blasio riep 11 juni 2019 uit tot Regina Spektor-dag in New York City. Spektor werd ook opgenomen in de Bronx Walk of Fame op 18 mei 2019 door Borough President Rubén Díaz Jr.

Video on youtube


Het nummer You’ve Got Time is speciaal voor Orange Is the New Black geschreven door Regina Spektor die werd benaderd door de maker van de serie, Jenji Kohan (foto). Spektor had al eerder een cover gemaakt ‘Little Boxes’, het themalied dat werd gebruikt in de serie Weeds van Kohan. Kohan zei: "Ik luisterde obsessief naar Regina's albums tijdens het schrijven van de serie, dus ik dacht meteen aan haar voor ons themalied.”


Kohan gaf Spektor toegang tot ruwe bewerkingen van de afleveringen terwijl het eerste seizoen in productie was. Spektor zei dat ze het lied componeerde terwijl ze ‘nadacht over het idee van hoe het moet zijn om in de gevangenis te zijn en de verschillende gemoedstoestanden.’ Nadat ze het nummer had opgenomen met producer Rob Cavallo bracht ze de demo naar Kohan, aanvankelijk bang dat Kohan het niet leuk zou vinden. "We haalden de ruwe mix eruit en luisterden ernaar met een koptelefoon en hielden onze adem in, zoals: 'Zal ze het leuk vinden?' En toen zei ze: 'Dit is verdomd geweldig, ik vind het geweldig! Het gaat heel goed passen!"

Video on youtube


You've Got Time werd goed ontvangen. Casey Cipriani van Indiewire schreef dat de songtekst, die suggereert dat dieren in een kooi opgesloten zitten, ideaal was voor Orange Is the New Black. Garin Pirnia van Rolling Stone merkte op dat nadat het nummer begint met Spektor's ‘agressieve’ gitaarspel, You've Got Time tijdens de brug zachter wordt, wat een aura van hoop genereert. Wanneer Spektor het refrein zingt dat letterlijk werkt voor het gevangenismotief, maar het verwijst ook naar de thema's van verlossing en vergeving van de serie.

You've Got Time werd genomineerd in de categorie Best Song Written for Visual Media tijdens de 56e jaarlijkse Grammy Awards. Het was Spektors eerste Grammy-nominatie. Het nummer werd gecoverd door The Wind and The Wave voor het album Covers One uit 2015 .

Video on youtube
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
20 aug 2021 01:03 -
Leuk artikel. Ik kijk op dit moment seizoen 2 van Orange Is the New Black. Een steengoede serie, maar het openingsnummer vind ik vreselijk. Daardoor is OITNB één van de weinige series waarbij ik het intro oversla en maar meteen begin met de aflevering.
Reageer
avatar_TnTNL
20 aug 2021 07:52
Vreselijk wil ik het niet noemen, maar het is ook niet my cup of tea. Het nummer is echter wel iconisch ofzo, het past wel echt goed bij de serie. De zangkunsten van Spektor zijn ook niet voor mij weggelegd. Helaas was er toen ik aan de serie begon nog geen Skip Intro knop...
Reageer