Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Juni 2021: MijnSerie in 500 woorden

Juni 2021: MijnSerie in 500 woorden

Juni de maand dat in het teken stond van eindelijk zon, de Europees kampioenschap voetbal, versoepelingen, geen mondkapjes meer en eindelijk uit eten, naar de bioscoop en escapen.
Hoe het is afgelopen met Oranje zal heel weinig mensen zijn ontgaan. Ook de Europese en Wereldkampioen zijn uitgeschakeld. Geen Oranje in de finale, maar ook Portugal en Frankrijk zullen niet te zien zijn op 11 juli in Wembley, Londen. Maar ondanks de vreemde wedstrijd tegen Tsjechië, hebben we wel drie wedstrijden gewonnen en dat is meer dan we daarvoor hebben gewonnen. Maar het team is jong en wellicht kunnen ze gaan knallen in Qatar in 2022.


Genoeg over voetbal en op naar de rest van de maand, want we kregen eindelijk goed nieuws. De mondkapjes kunnen aan de wilgen worden gehangen, er mag weer thuis flink feest worden gevierd (voor diegene die dat niet hebben gedaan) en ook konden we in juni weer lekker naar de bioscoop of naar een escaperoom. Maar het grootste nieuws was toch wel dat we weer naar een nachtclub of discotheek mochten. Al verliep dat het eerste weekend niet geheel soepel.


Voor de mensen die niets met voetbal en/of sport in het algemeen hebben, er was genoeg te beleven op seriegebied. In juni gingen er 26+ series/programma’s in première, voor juli zijn dat er zelfs 40+. Dus er valt genoeg te zien in de sportzomer die voortraast. Tour de France, Wimbledon, EK, Formule 1, maar ook de Olympische Spelen komen eraan. Al lijkt die laatste niet echt heel populair, diverse grote sporters hebben al aangeven niet naar Tokyo te gaan.

Maar omdat de meeste sporten Nederlandse tijd dus 's nachts worden uitgezonden blijft er zelfs voor de verstokte sportfanaat genoeg tijd over om te genieten van de zomer en de versoepelingen die daarbij horen. Sommige pessimisten denken dat er in het najaar weer een lockdown gaat komen, maar wie dan leeft wie dan zorgt. Voorlopig is het heerlijk om zonder mondkapje te mogen winkelen en het is voor de jongeren en jongvolwassen onder ons een verademing dat ze er weer met z’n allen op uit mogen.

Dat samen gevoel is heel belangrijk voor de opgroeiende jeugd. Ook hier thuis werden de versoepelingen met luid gejuich ontvangen en direct werden er afspraakjes gemaakt om samen uit te gaan, samen te eten, samen naar voetbal te kijken, kortom veel samen dus. De escaperooms en ook de bioscopen zijn weer open voor de broodnodige (ont)spanning en ontsnapping.


Ook is juni de maand voor het opnemen van de laatste podcast van dit seizoen en de laatste MijnSerie in 500 woorden voor de vakantie. Hoewel de series hier thuis min of meer stilliggen vanwege de sportzomer moet ik zeggen dat ik in juni een paar hele aardige series heb gezien tussen de sporten door. Niets te klagen over nieuw serie aanbod dat zelfs meer lijkt dan voorgaande jaren. Ik zou zeggen geniet van de (sport) seriezomer en tot september.

Met vriendelijke zomergroet,
Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Inter
Inter 1 juli 2021, 14:26
Ondanks de uitschakeling van onzer Oranje heb je weer fantastisch geschreven.
Mandy1966
Mandy1966 1 juli 2021, 14:38
Dank je wel.
BlackBiker
BlackBiker 1 juli 2021, 20:20
Haha, leuk stukje.

Dat Nederland werd uitgeschakeld heb ik pas achteraf gehoord. Ik heb helemaal niets met 22 overbetaalde ego's die achter een balletje aanlopen ;-)
Het zijn overigens niet alleen "jongeren en jongvolwassen" die blij zijn dat er weer meer mogelijk is hoor. Ik kan mezelf echt niet meer tot die groepen rekenen, maar ben ook al weer naar menig feestje en terras geweest. Eindelijk weer!
Qua series is het rustig momenteel. Want van die 40+ series zijn er niet veel die ik ook zou willen zien. Zal wel aan mijn rare smaak liggen :-) Ben wel blij dat Evil weer begonnen is.

Ik wens iedereen een fijne vakantie!
Log in om een reactie achter te laten