Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat: Hollow Talk van Choir of Young Believers

Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

Eén van de beste Scandinavische serie ooit gemaakt, wellicht zelfs dé beste, want als je Bron/Broen hebt gezien zul je Saga Norén waarschijnlijk nooit meer vergeten, maar (her)ken jij de introsong nog. Deze werd geschreven en gemaakt door de Deense band Choir of Young Believers.

Echoes start as a cross in you
Trembling noises that come to soon
Spatial movement which seems to you
Resonating your mask or feud

Hollow talking and hollow girl
Force it up from the root of pain

Never said it was good, never said it was near
Shadow rises and you are here

And then you cut
You cut it out
And everything
Goes back to the beginning

Silence seizes a cluttered room
Light is shed not a breath too soon
Darkness rises in all you do
Standing and drawn across the room
Spatial movements are butterflies
Shadows scatter without a fire

There's never been bad, there has always been truth
Muted whisper of the things she'll move

And then you cut
You cut it out
And everything
Goes back to the beginning

Never said it was good, never said it was new
Muted whisper of the things you feel


Choir of Young Believers is het muzikale project van zanger, schrijver en gitarist Jannis Noya Makrigiannis uit Kopenhagen, Denemarken. De band, die bestaat uit Makrigiannis en wisselende musici, heeft meerdere nummer één hits gehad in Denemarken en werd uitgeroepen tot 'Best New Act' bij de Deense Music Awards 2009. De muziek van Choir of Young Believers combineert volksmelodieën, orkestrale instrumentatie en donkere teksten.Ook in series als Reign (2013), One Tree Hill, Numb3rs en Melrose Place (2009) was het nummer van de Deense band te horen. In de serie Queen Sugar is meer te horen van de muziek van CoYB. De band werd in 2006 opgericht en heeft inmiddels 3 succesvolle studio albums gemaakt onder het label Ghostly International. De single Hollow Talk kwam in 2014 uit en kwam van het eerste album This Is for the White in Your Eyes (2008).***LET OP: onderstaande video niet bekijken als je het vierde seizoen van Bron/Broen nog niet hebt gezien.***
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
17 jun 2021 18:56 -
Ik heb Broen gebinged op DVD. En ik was juist vrij snel klaar met het nummer en skipte het intro van de afleveringen al snel door. Helaas kon ik er ook helemaal niets van verstaan. In eerste instantie had ik niet eens door dat hij Engels zong.
Zo zie je maar weer hoe smaken kunnen verschillen.
Maar ondanks dat ik nu een 180 graden andere mening heb vind ik dit altijd een leuke rubriek :-)
Reageer
avatar_Mandy1966
17 jun 2021 20:23
Dank je wel, leuk te horen dat je deze columns leuk vind. Mijn mening over dit nummer is dat ik het Engels echt heel slecht vind maar het nummer is in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met Saga. En toen ik eenmaal de tekst had opgezocht begreep ik het nog beter.
Reageer