Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Maart 2021: MijnSerie in 500 woorden

Maart 2021: MijnSerie in 500 woorden

Maart 2021 de maand van de start van de lente, dat de klok een uur vooruitgaat. En de maand van de kleine en grote foutjes, verkiezingen en awards.
We hoefden ons deze maand geen dag te vervelen, het nieuws stond bijna elke dag wel bol van dingen die mis waren gegaan of iets anders wat de aandacht even kon vasthouden. De verkiezingen bijvoorbeeld. Want ook daar liep het niet lekker, per post stemmen bleek toch lastiger dan gedacht, of de exitpolls die een iets rooskleuriger beeld lieten zien voor sommige partijen dan de uiteindelijke uitslag.

Maar helaas zijn we in maart nog steeds niet af van de lockdown, al mogen we wel een uurtje langer naar buiten. De horeca is nog steeds dicht en bij vele winkels kun je nu winkelen op afspraak, eigenlijk een chique omschrijving voor nog steeds beperkte vrijheden. Het virus trekt zich ogenschijnlijk niets aan van alle maatregelen net als sommige instellingen in bepaalde steden en dorpen. Maar het zonnetje schijnt en we mogen wel lekker wandelen.

Dat doen we dan ook massaal, we trekken de natuurparken in en trekken ons niets aan van verboden borden. De boswachters hebben het liefst dat we niet meer komen en lekker thuis op de bank blijven zitten met een goede serie. Nou, die zijn er genoeg. We hebben deze maand maar liefst drie award ceremonies gezien. En daar werden sommige series stevig in het zonnetje gezet. Bij de Golden Globes, Critics’ Choice Awards en Writers Guild Awards waren ze best wel eensgezind.

Ook zijn er best wel heel veel goede Nederlandse en Belgische series die de moeite van het bekijken waard zijn. Dat werd deze maand duidelijk in de MijnSerie podcast. Maar wat doe je het liefst met dit lekker weer? Juist wandelen en niet op de bank hangen om een goede serie te bekijken. Dus hopen de boswachters in het weekend op veel regen. Maar waar we allemaal op hopen is dat we weer mogen doen en laten wat we willen.

Naar een pretpark, altijd leuk met mooi weer, of dierentuin. Een bioscoopje pikken en lekker uit eten. Of gewoon als je wat vergeten bent even naar de winkel hollen. Maar helaas moeten we nog even op onze tanden bijten en lijdzaam toezien hoe de horeca kopje onder gaat. Dus bestel in het weekend, als het regent, nog even wat heerlijk eten bij een lokaal restaurant en probeer tijdens het wandelen in onze nationale parken je zoveel mogelijk te houden aan de regels.

Als het dan regent ga dan op de bank zitten en kijk een serie met een lekker drankje en hapje. En als je alles gezien hebt kun je altijd nog afstemmen op een zender die zich 24 uur per dag met politiek bezighoudt. En die tijd wordt makkelijk gevuld want de formatie gaat nog wel even duren. Wellicht dat ze daar binnenkort een serie over kunnen gaan maken. Stof genoeg voor weer een goede Nederlandse televisieserie lijkt me.

Met vriendelijke lentegroet,
Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten