Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Frank Lammers

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Frank Lammers ook op zijn cv heeft staan.

Wie kent hem niet? Die ietwat chagrijnige man die zijn dagelijkse boodschappen met telkens meer plezier bij die grote, gele supermarktketen doet? Frank Lammers is één van de bekendste Nederlandse acteurs. Een acteur die al heel wat jaren meeloopt.

Op achttienjarige leeftijd maakt Lammers zijn debuut Ko, de boswachtershow. Hij speelt daar een kleine rol met de fabelachtige naam 'de kippenfokkerversnipperaar'. Lammers begint daarmee enigszins aan de zijlijn van het Nederlandse acteur-landschap. In de daaropvolgende jaren blijft hij daar, en zien we hem als conducteur in We zijn weer thuis (1994). Al vroeg in zijn carrière heeft hij zijn rol in Baantjer te pakken. In 1998 speelt hij de gastrol van Milan Tolimir in de detective over de rechercheur met C-O-C-K.

Zijn echte doorbraak volgt net na de eeuwwisseling. In All stars - De serie speelt hij tijdens het derde seizoen regelmatig mee als rijinstructeur Berrie van Gerwen - een toevoeging die het bij veel kijkers van de serie goed doet.

Hoewel All stars - De serie met drie seizoenen is afgerond, gaan er voor Lammers vele deuren open. We zien hem in grote en kleine films als De Enclave, Het wonder van Máxima, De Passievrucht en het Schnitzelparadijs terwijl hij regelmatig typetjes in Kopspijkers en later in Koppensnellers vertolkt. Gastrollen in - bijvoorbeeld - Dunya & Desie, Grijpstra en de Gier en Matroesjka's wisselt hij af met rollen in Zwartboek, Suske en Wiske: De Texas rakkers en New Kids Turbo.

Eigenlijk is het wel opvallend. Ondanks dat Lammers geregeld in series is te zien, speelt hij in deze periode zelden een hoofdrol, of zelfs maar een terugkerende rol. In 2008 doet hij dat wel in Sterke verhalen uit zoutvloed, een magische miniserie over een aantal kinderen uit een fictief dorpje in Noord-Groningen.

Later zien we hem ook vaker terugkeren in Deadline en Levenslied, voordat hij weer enkele rollen op het grote doek speelt. We zien Lammers onder meer in De Bende van Oss (niet zo'n aanrader) en De Marathon (zeker een aanrader!) voordat hij met Crimi Clowns weer wat langer op het kleine doek te bewonderen is.

De Nederlanders die hem dan nog niet kennen, leren hem wellicht in de grootse Nederlandse spektakelfilm Michiel de Ruyter kennen, waar hij de titelrol vertolkt. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat Lammers haast niet van het scherm is te slaan. Kijken we verder enkel naar series, dan is zelfs daar de lijst nog lang. Hij speelt Willem Wienesse in Als De Dijken Breken, Dhr. Klein in De Spa en Rinus de Geule in Grenslanders.

Wat in zijn werk opvalt, is de vaak Brabantse tongval die Lammers zijn karakters meegeeft. Geboren in het Brabantse Mierlo heeft hij dat 'nadeel' ten volle uitgebuit in de Netflix-hit Undercover. Zijn Ferry Bouman is een maniakaal hoofd van een criminele organisatie. De Nederlandse serie is in Nederland en België een ware hit en gaat inmiddels zijn derde seizoen in. Ook volgt een film: 'Ferry'.

Zijn volgende rol speelt hij in Edelfigurant, waar hij een personage zal vertolken met de passende naam Rikkert. Mocht je Lammers - of in ieder geval zijn stemgeluid - met al die keuze nog niet beu zijn, is hij als voice-over te horen in de realityserie Massa is Kassa. Kortom: met Frank Lammers is de keuze reuze. Wat ga jij kijken?

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Frank Lammers heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Onder andere Michael Learned (The Waltons) voegt zich bij de cast van Monster: The Jeffrey Dahmer Story. De serie draait om Amerika's meest beruchte moordenaar.
Vandaag, 12:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Hierro. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 14:00
Ordinary Joe heeft een seriebestelling ontvangen van NBC. De serie was afkomstig van Russel Friend (House M.D.) en Garrett Lerner (House M.D.).
Gisteren, 13:00
Na de drie films van To All the Boys komt er mogelijk ook een serie die gebaseerd is op de Netflix film hit. De nog naamloze spin-off volgt het personages Kitty.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03
CBS heeft de komedieserie Ghosts met Rose McIver (iZombie) besteld. Daarnaast is er casting nieuws voor de komedie pilot The Three Of Us.
vrijdag, 09:02
1