Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Selenavdtholen

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 94ste Onbekende Seriekijker is Selenavdtholen (19).

Selena van der Tholen


Aantal serie-uren per week: Dat is een beetje lastig te zeggen. De ene week ben ik heel druk met school en kijk ik alleen als ik tijd heb tussendoor. Als ik echt een goede serie heb gevonden gebruik ik wel echt elke minuut van de dag; tandenpoetsen, ontbijt noem maar op. Ik vind er wel een moment voor. In vakanties kan het echt wel oplopen van zes tot acht uur per dag, best beschamend veel.
Allereerste serie ooit gezien: De eerste serie die ik zag was samen met een goede vriendin van mij. Ze kwam bij mij logeren en toen zijn we begonnen met Pretty Little Liars op Netlix. We hadden meteen een stuk of zeven afleveringen gekeken die avond. Ik heb de serie toen wel ook snel uitgekeken. En een paar jaar later heb ik hem ook nog opnieuw gekeken.
Beste serie ooit: Lastig, ik twijfel dan heel erg. Ik denk Gossip Girl of Friends beide series waren top voor mijn gevoel. Bij Gossip Girl was het heerlijk om af en toe heerlijk om de feestjes en het leven mee te maken van de bewoners van the Upper East-side. Lekker wegdromen in rijkdom. Daarnaast nog alle drama tussen de hoofdpersonen, ik kon die serie echt lekker wegbingen. Jammer dat hij van Netflix af is, gelukkig is er een remake in de maak!
Wat vind je de beste serie van dit moment en waarom?: Ik denk dat ik dan toch Friends moet zeggen. In tegenstelling tot Gossip Girl is dit een serie die ik werkelijk nog steeds kijk. Inmiddels heb ik de serie makkelijk tien tot twintig keer opnieuw gekeken. Ja, alle tien de seizoenen. Toch blijf ik het kijken… Het is heel makkelijk om het tussendoor aan te zetten. Ook als je het al even niet meer gekeken hebt pak je makkelijk de draad weer op. En ondanks dat ik de serie al zo vaak gezien heb blijf ik lachen om de grappen in de serie.
Serie die op de planning staat: Ik heb even op mijn lijst gekeken op Netflix. Daar staan nog aardig wat series in; Bridgerton, Tiny Pretty Things, The Queen's Gambit, La Casa de Papel. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Ik wacht ook op veel nieuwe seizoenen en series zoals bijvoorbeeld, Fate: The Winx Saga.



Selena van der Tholen, haar gebruikersnaam is Selenavdtholen, 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Selena van der Tholen. Ik ben 19 jaar en student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn accountnaam op MijnSerie.nl is Selenavdtholen. Ik kan mezelf wel een seriefan noemen. Ik denk dat ik sinds het begin van mijn middelbareschooltijd al series kijk. Eerst alleen op Netflix maar later ook op andere streamingsdiensten. Als ik een getal moet noemen ben ik al zo’n zes/zeven jaar seriefan, gok ik.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?:Friends, The Walking Dead, Gossip Girl, The 100, Peaky Blinders. Zoals je ziet een hele diverse lijst. Het zijn wel echt allemaal stuk voor stuk goede series. Het was zelfs lastig om een lijst van vijf te maken, het liefst had ik er nog vijf achter aangeplakt.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom? “De slechtste… dat vind ik wel echt lastig. Een serie die ik echt slecht vind heb ik niet, komt omdat ik ook echt niet begin aan series waarvan ik weet dat mijn interesse er niet ligt. Er zijn wel drie series die ik nooit heb afgekeken. Dit zijn Orange Is the New Black, Orphan Black en The Blacklist. Orange Is the New Black en The Blacklist vind ik echt heel erg langdradig, er was voor mij geen achterliggende reden om de serie uit te kijken. Ik moet echt nieuwsgierig zijn naar de afloop en dat is voor mij een goede reden om een serie uit te kijken. Bijvoorbeeld The Walking Dead, ik was zo benieuwd hoe het verhaal afloopt dat ik de serie maar blijf kijken. Ook al is het langdradig. Deze drie series hadden dat allemaal niet en dat is de reden dat ik heb opgegeven. Misschien dat ik The Blacklist nog een kans wil geven.”



Selena, je hebt al veel series gezien, maar welke series volg je op dit moment*?: “Op dit moment zit ik vol in The Bold Type. De serie gaat oer drie jonge meiden die bij het tijdschrift Scarlet werken. Voor mij is dat iets wat ik later ook super graag wil, daarom vind ik deze serie zo leuk. Daarnaast speelt het ook nog eens af in New York, nog meer pluspunten dus!” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Ik denk dat als ik aan mijn omgeving deze vraag stel iedereen zal zeggen dat ik verslaafd ben aan Friends, omdat ik het ook al zo vaak gekeken heb. Als we met zijn alle een aflevering kijken merken ze al meteen dat ik weet wat er gezegd gaat worden of wat er gaat gebeuren, dat vinden ze nogal irritant volgens mij. Maar hoe ga ik daarmee om? Niet eigenlijk… ik kijk gewoon lekker waar ik op dat moment zin in heb en als dat wéér Friends is dan is dat maar zo, toch?”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik denk dan toch komedie, lekker cliché… maar er zit een reden achter. Ik vind echt zoveel verschillende series leuk. Shows over mode tot series over zombies, dat ligt nogal ver uit elkaar. Ik denk daarom dat als ik komedie zeg dat het dan een beetje van alles wat is, en natuurlijk valt Friends ook onder komedie.” Naast genres zijn er ook verschillende landen waar een serie gemaakt is. Heb jij een voorkeur voor een land van herkomst?: “Nee, ik heb niet echt een voorkeur. Amerikaanse/Britse series zijn natuurlijk meteen makkelijk te volgen. Een Spaanse of Deense serie daarentegen wat moeilijker. Maar voor de rest zit er voor mij niet veel verschil in. Het is ook juist een keer leuk om een serie te kijken in een andere taal.”




Cillian Murphy
Genres, land van herkomst weten we nu, maar heb je ook een favoriete acteur en/of actrice?: “Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een favoriet. Soms als ik een serie kijk ben ik wel een tijdje echt fan van een bepaalde acteur, als de serie weer klaar is volg ik hem/haar dan ook niet meer op Instagram. Bijvoorbeeld bij Peaky Blinders was ik groot fan van Cillian Murphy (in de serie Tommy Shelby) Nu ik de serie weer uitgekeken heb, ben ik er eigenlijk ook wel weer klaar mee.”



Series, wat betekenen deze voor je? Is het puur ontspanning of is het iets meer?: “Als ik series kijk vlucht je toch wel even voor de werkelijkheid. Of het nou een deadline van school is of een gebeurtenis in je leven die je liever even wil uitstellen of niet wilt tegenkomen is een serie ook wel even lekker. Naar het drama van anderen kijken of meegetrokken worden in een onwerkelijke serie. Het is soms gewoon even lekker om de realiteit te ontvluchten. Alleen wel met mate, hihi.” Kun je ons vertellen hoe en waar je series kijkt en met wie?: “Ik kijk series toch wel vaak alleen, komt voornamelijk omdat ik geen zin heb om te wachten tot anderen tijd hebben om met mij een nieuwe aflevering te kijken. Als ik alleen kijk kies ik snel voor het makkelijkste, mijn telefoon. Best gek eigenlijk, veel mensen gaan er lekker voor de televisie of laptop zitten om een serie te kijken. Ik niet, ik gebruik alle tijd en ruimte die ik heb. Tijdens het tandenpoetsen, ontbijt, in de avond nog in bed. Ik gebruik echt alle tijd die ik kan benutten, dan is het snelste om mijn app op mijn telefoon op te starten.”



Hoe kijk je series? Heb je een abonnement op Netflix, Amazon of een andere streamingdienst?: “99 procent van de tijd stream ik. Thuis hebben wij Netflix en via een vriend van mij heb ik ook nog Videoland, Amazon Prime en Disney+. Daarnaast is het soms voorgekomen dat ik zag dat er een serie was op een bepaalde streamingsdienst die wij nog niet hadden. Dan kocht ik een abonnement voor een maand om even snel die ene serie te kijken. Ik heb dit onder andere gedaan voor Discovery+ (eerst Dplay) en voor NPO Start. Beide abonnementen lopen nu nog, misschien even snel opzeggen zo.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ik denk na dit alles dat ik wel een 8,5 verdien. MijnSerie gebruik ik voornamelijk om even snel te kijken naar recensies en het aantal sterren dat de serie heeft.”

Selena van der Tholen (Selenavdtholen) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Selena, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 12 januari 2020

,5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten