Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
December 2020: MijnSerie in 500 woorden

December 2020: MijnSerie in 500 woorden

December hoort een feestmaand te zijn vol licht, lekker eten en gezelligheid. Door de lockdown en de vele regels die daarbij horen zag december 2020 er anders uit dan we gehoopt hadden.
Deze column komt nu wat eerder uit dan gebruikelijk in verband met de feestdagen en de Serie van het Jaar Verkiezing 2020.

December stond net als vele maanden dit jaar weer bol van het nieuws over Covid-19. Naast slecht nieuws, weer een lockdown, was er dit keer ook goed nieuws, EMA (Europees Medicijnen Agentschap) keurde het eerste vaccin goed. In januari 2021 zullen de eerste personen worden gevaccineerd in Nederland.



December een donkere maand met veel kerstlicht was een moeilijke maand voor heel veel mensen. Maar ook een maand van hoop; er is eindelijk licht aan het andere eind van de tunnel. Het vaccin zal dan wellicht niet meteen zorgen dat we terug kunnen naar uiteten, gezellig winkelen, feesten, bioscoop bezoek, escapen, muziekfestivals en meer leuke bezigheden die we in 2020 niet hebben kunnen doen.

Maar het licht is wel eindelijk zichtbaar aan de andere eind van de tunnel. Vooral voor alle mensen die werken in de zorg, een vaccin zal hopelijk meer rust gaan geven dan een lockdown. Al zijn we er dan nog zeker niet. De vraag is niet of maar wanneer alles weer terug naar ‘normaal’ kan. Want in Amerika gaat het nog steeds niet goed.



De opnames van series worden nog geregeld stilgelegd vanwege corona-besmettingen bij cast en/of crew. Het aantal afleveringen van sommige series zullen dan wel aangepast worden. Ook kunnen de netwerken beslissen om het lente- en zomerseizoen te verlengen, dus om niet in mei te stoppen maar in juni of juli. Maar voor alsnog hebben we nog geen idee wat de zenders gaan doen.

In januari 2021 zullen heel veel series weer van start gaan en ook komen er heel veel nieuwe series en programma’s uit in de eerste maand van het nieuwe jaar. Vervelen hoeft de seriekijker zich dus niet. Maar persoonlijk ga ik er liever op uit dan op de bank hangen in januari. Ik heb in 2020 genoeg op de bank gehangen.

Laten we hopen dat de lockdown vanaf 19 januari wordt opgeheven en dat we de teugels wat kunnen laten vieren. Al is het alleen maar om naar een bioscoop te gaan, of lekker uiteten. Ik zelf kan niet wachten tot de escaperooms weer open gaan. Even de wereld vergeten voor een uur is echt wat ik goed kan gebruiken na deze vreemde december maand.

December was ook de maand dat in het teken stond van de Serie van het Jaar Verkiezing 2020. De schrijvers hebben weer prachtige series/acteurs/actrices genomineerd en het stemmen kan vanaf 4 januari 2021 beginnen. Binnenkort zal er nog een mooi overzicht verschijnen op MijnSerie wat er allemaal op serie gebied is gebeurd op MijnSerie.nl.

Voor nu wil ik langs deze weg alle leden en lezers van MijnSerie een geweldig 2021 wensen vol met mooie nieuwe en oude series, maar ook in gezondheid en voorspoed.

Met vriendelijke decembergroet,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten