Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Serie van het Jaar - Beste serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie beste serie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.

2020 zal waarschijnlijk de boeken in gaan als één van de vreemdste seriejaren. Vele seizoenen werden niet afgemaakt, vele pilots werden niet besteld of uitgesteld en vooral de streamingdiensten maakten de dienst uit in 2020. Die hadden kennelijk nog meer op de plank liggen dan dat we gedacht of gehoopt hadden. Want ondanks de pandemie was er aan series geen gebrek.

De streamingdiensten vaarde er wel bij, Netflixen werd meer en meer een werkwoord en ook bingewatchen werd steeds meer een ding. Gelukkig voor de seriefan was er dit jaar meer dan genoeg te zien of kon je zat inhalen. Er was genoeg te zien, negen terugkerende series en maar één nieuwe serie, maar wat voor één.

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2020;

Better Call SaulDe AMC dramaserie die steeds beter wordt. Sommige geloven zelfs dat Better Call Saul nu al beter is dan Breaking Bad. Zover durf ik nog niet te gaan, maar ik durf wel te zeggen dat Better Call Saul alle verwachtingen heeft overstegen. Is het genoeg om te winnen dit jaar?
Lees de recensies die geschreven zijn over Better Call Saul.

BillionsShowtime heeft met deze financiële dramaserie een echte topper in huis. Billions wordt ieder seizoen een beetje beter en dat vinden de lezers van MijnSerie ook. Niet voor niets staat deze na de première in 2016 weer in de lijst. Maar Billions moet het wel opnemen tegen negen andere fantastische series.
Lees de recensies die geschreven zijn over Billions.

La Casa de PapelIn de poll van dit jaar stond deze Spaanse Netflix-serie op nummer één. En in 2019 werd La Casa de Papel al uitgeroepen tot beste serie, beste misdaadserie en beste niet Engels/Nederlandstalige serie. Of de serie dit jaar weer zo groots gaat winnen is afwachten, maar de mogelijkheid zit er zeker in.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

The CrownIn 2017 kwam deze Netflix dramaserie op de tweede plaats. Het vierde seizoen van The Crown waarin Margaret Thatcher en Prinses Diana te zien zijn mag zich met recht heel goed noemen. Al was het alleen al om het fantastische spel van Gillian Anderson. Ik zou niet vreemd opkijken als deze serie hele hoge ogen gaat gooien dit jaar.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Crown.

His Dark MateralsDe verwachtingen waren hoog gespannen, kon het tweede seizoen het eerste seizoen evenaren. In 2019 kwam His Dark Materials van de BBC One al veelvuldig voor. Het tweede seizoen ging van start in november 2020 en de vraag is of iedereen dit seizoen inmiddels heeft gezien. En de mensen die het hebben gezien zijn die tevreden genoeg om op deze fantasyserie te stemmen.
Lees de recensies die geschreven zijn over His Dark Materials.

HomelandDe serie van Showtime die in 2020 het allerlaatste seizoen heeft gehad. Homeland werd verguist na het derde seizoen. Maar het allerlaatste seizoen mag rekenen op een grote schare fans. Zo groot zelfs dat het terecht is gekomen in de beste serie van 2020 lijst. Maar of dat genoeg is om hoog te eindigen zullen we pas in februari weten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Homeland.

The MandalorianDe Disney+ sciencefictionserie die voor vele de reden was om een abonnement op Disney+ te nemen. In 2019 stond The Mandalorian in twee lijsten in de serie van het jaar verkiezing, maar won helaas niets. Of dat dit jaar anders zal zijn blijft afwachten, al is baby Yoda er wel één met een enorm hoog aaibaarheidsfactor.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Mandalorian.

OutlanderUitleggen waarom deze Starz-serie terecht in deze lijst staat is lastig. Je moet van het genre houden. Outlander is romantisch, dramatisch, historisch en fantasievol. Outlander is een tijdreisdrama die al vijf seizoen lang kwaliteit levert. Of dat genoeg is om hoog te scoren zullen we moeten afwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Outlander.

The Queen's GambitAls deze dramaserie van Netflix niet heel hoog gaat eindigen weet ik niet meer wat echt goed is. Want The Queen's Gambit is een briljante serie over een schaakgrootmeester. De serie weet je met schaken op het puntje van je stoel te houden. Geen bloed of seks, gewoon een spelletje schaken maakt van deze serie een absolute topper. Dat deze serie gaat scoren is duidelijk, de vraag alleen is hoe hoog en in welke categorie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Queen's Gambit.

Sex EducationIn het jaar in series van 2019 stond deze Netflix dramedyserie al hoog, in dat jaar werd Sex Education ook al genomineerd voor de beste nieuwe serie. Ook dit jaar ontbreekt deze serie niet in de serie van het jaar verkiezing. In de poll kwam deze Britse serie op de tweede plaats, maar de vraag is of deze serie op kan tegen de negen fantastische series die hier boven staan. We zullen het begin februari weten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sex Education.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Deze lijst is de laatste nominatielijst, vanaf morgen 4 januari kan het stemmen beginnen. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,
Mandy
Leuk?
11
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_DAVE2804
03 jan 2021 14:09 - 22 sep 2021 04:50
Ik kies al voor The Queen's Gambit in een andere categorie. Voor deze categorie ga ik voor Better Call Saul. Elk seizoen wordt beter en beter. Supergoede serie.
Reageer
avatar_antimidant
03 jan 2021 14:53 -
Better Call Saul. Voor mij ook.
Reageer
avatar_xlucasverbunt
03 jan 2021 14:56 - 22 sep 2021 04:50
The Queen's Gambit uiteraard, al staan His Dark Materials en The Crown ook hoog op mijn lijst.
Reageer
avatar_Tamino
03 jan 2021 15:23 - 22 sep 2021 04:50
Ik weet het nog niet goed
Reageer
avatar_Sproet2jes
03 jan 2021 15:39 - 22 sep 2021 04:50
His Dark Materials geweldige serie.
Veel mensen raadde me aan om absoluut Better Call Saul te kijken, dus dat ga ik nog doen. :)
Queen Gambit is zo'n hype, word ik eigenwijs dwars van, misschien ga ik die over n jaartje kijken.
Reageer
avatar_BlackBiker
04 jan 2021 09:51
Bijgewerkt op: 22 sep 2021 04:50
Haha, zo kan je het zien en doen natuurlijk. Maar TQG is niet voor niets zo'n hype geworden. Het is een dramaserie waar zelfs ik, die daar normaal niet zoveel mee heeft, van overtuigd ben geraakt. Jammer als je die jezelf nog een jaar ontzegt ;-)
Reageer
avatar_tweemaalh
03 jan 2021 15:48 - 22 sep 2021 04:50
Zoveel goeds dit jaar. Uit dit lijstje vind ik The Queen's Gambit, Better Call Saul, His Dark Materials en Sex Education er echt uitspringen. Maar I May Destroy You en Gangs of London vond ik ook echt hele sterke series die niet in dit lijstje staan, maar die ik wel echt fantastisch vond.
Reageer
avatar_BlackBiker
04 jan 2021 09:49 - 22 sep 2021 04:50
De meeste series in dit lijstje heb ik niet gezien. Van degene die ik wel heb gezien is His Dark Materials gericht op een doelgroep (young adults of kinderen) waartoe ik al lange tijd niet meer behoor :-) Leuke serie, maar voor mij niet meer dan dat.
Het is voor mij kiezen tussen The Queen's Gambit of The Mandalorian. Aangezien ik TQG al in andere categorieën nomineer, wordt het denk ik The Mandalorian.
Reageer