Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020 - Beste nieuwe serie

Serie van het jaar 2020 - Beste nieuwe serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie nieuwe serie. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
Het afgelopen jaar was een bewogen jaar in serieland. Er is ontzettend veel gebeurd mede vanwege de coronacrisis, maar ook in het algemeen. Steeds meer streamingdiensten komen echt van de grond en beginnen waardevolle content te leveren. Ik verwacht dat we dit, vooral volgend jaar, gaan merken in de 'serie van het jaar' lijsten. Dit jaar hebben jullie, de lezers, door middel van de poll meer inspraak gehad in het nominatieproces. Zo is deze lijst ook samengesteld door jullie, in samenwerkingen met de MijnSerie lezers en schrijvers. Ik hoop dat jullie tevreden zijn met de nominaties voor Beste nieuwe serie van 2020!

Hieronder in alfabetische volgorde de top tien genomineerden van beste series uit 2020;

Hunters (2020)



Hunters (2020) is een misdaadserie van Amazon Prime en sinds februari te bekijken. We volgen een groep in nazi-jagers in het New York van de jaren '70. De serie heeft over het algemeen goede tot gemixte kritieken ontvangen. Bekende namen als Logan Lerman, Al Pacino en Jerrika Hinton spelen mee. Seizoen twee is op komst.
Lees de recensies die geschreven zijn over Hunters (2020).

I Am Not Okay With This



In februari verscheen deze young adult dramedy op Netflix en ontving onmiddellijk lovende kritieken. In I Am Not Okay With This volgen we Sidney, een puberende tiener die ontdekt dat ze verwoestende superkrachten heeft. Helaas is de serie vanwege de pandemie gecanceld, dat heeft jullie echter niet weerhouden om de serie meermaals te nomineren!
Lees de recensies die geschreven zijn over I Am Not Okay With This.

I Know This Much Is True



Deze HBO-miniserie verscheen in mei en volgt de tweelingbroers Dominick en Thomas. Beide worden gespeeld door Mark Ruffalo en dit leverde hem een Emmy-award op. I Know This Much Is True behandelt zware onderwerpen als de dood van een kind en de mentale gezondheid. De serie kreeg veelal goede kritieken.

Locke & Key



In februari verscheen de fantasyserie Locke & Key op Netflix. De serie is bekroond met lovende kritieken en volgt de familie Locke die na de dood van de vader van het gezin verhuist naar Keyhouse. Hier krijgen ze te maken met demonische entiteiten en magische sleutels. De serie is vernieuwd met een tweede seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Locke & Key.

The New Pope



De tweede, maar niet de laatste, HBO-miniserie in de lijst is The New Pope. Het vervolg op The Young Pope. In de serie volgens we Jude Law als paus Pius XIII. De serie legt alle geheimen van het Vaticaan bloot en dit leverde lovende kritieken op.
Lees de recensies die geschreven zijn over The New Pope.

The Outsider (2020)



The Outsider (2020) is de derde HBO-miniserie die in deze lijst staat. Een tweede seizoen is echter nog niet helemaal uitgesloten, al zal dat sowieso niet bij HBO verschijnen. The Outsider (2020) is een adaptatie van het gelijknamige boek van Stephen King en ontving goede kritieken. Vooral de prestaties van Cynthia Erivo en Jason Bateman werden geprezen, de tweede werd zelfs beloond met een Emmy-nominatie.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Outsider (2020).

The Queen's Gambit



De laatste nominatie is zeker niet de minste. De Netflix-miniserie The Queen's Gambit veroverde serieland als een storm en is dan ook in deze categorie genomineerd. Met een 'approval rating' van 99% op Rotten Tomatoes en lovende kritieken voor Anya Taylor-Joy belooft The Queen's Gambit een grote rol te gaan spelen in het awardseizoen van 2021. Ik ruik de Emmy's al.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Queen's Gambit.

Raised by Wolves (2020)



Raised by Wolves (2020) verscheen in september op HBO MAX als een van de eerste original series van de streamingdienst. Het is een sciencefictionserie waarin androïde menselijke kinderen beginnen op te voeden. Over het algemeen zijn de kritieken positief en we kunnen dan ook een tweede seizoen verwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Raised by Wolves (2020).

Ratched



De deal van Netflix en Ryan Murphy heeft al meerdere positieve uitwerkingen gehad. Een van de nieuwste aanwinsten is Ratched met Sarah Paulson, die vaker in producties van Murphy te zien is. Ratched is een prequel van de bekende film One Flew Over The Cuckoo's Nest. Over het algemeen zijn de kritieken positief tot gemixt, dit is ook het geval bij de MijnSerie-lezers. We kunnen in ieder geval wel een tweede seizoen verwachten.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ratched.

Snowpiercer



Snowpiercer is een post-apocalyptische thriller en is een samenwerking tussen TNT en Netflix. We volgen een groep mensen die hun leven doorbrengen in een trein die constant rondjes rijdt over de verwoeste aarde. Daveed Diggs en Jennifer Connelly hebben een rol. De serie kreeg gemixte kritieken en het tweede seizoen verschijnt in januari.
Lees de recensies die geschreven zijn over Snowpiercer.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (8)

DAVE2804
DAVE2804 2 januari 2021, 14:32
Heb alleen The Queen's Gambit gezien (tot nu toe). De rest staat allemaal in mijn goedgevulde 'nog-te-kijken-lijst'. Gelukkig is TQG van dusdanig hoog niveau dat ik hier wel op durf te stemmen in deze categorie.
Bartvdbroek
Bartvdbroek 2 januari 2021, 14:43
Hoe kan het zijn dat twee series op de lijst van beste nieuwe series en meest teleurstellende series staan??? Raised by Wolves en Ratched???
Mandy1966
Mandy1966 2 januari 2021, 15:18
Dat kan omdat soms voor de één een serie heel goed is en de andere vind het niets. Game of Thrones was enkele jaren geleden ook zo'n lot beschoren toen het laatste seizoen voor vele een enorme teleurstelling was. Maar de serie was toen ook genomineerd als beste en best beëindigde serie. Smaken verschillen nu eenmaal. En wij hanteren niet de regel dat een serie maar 1 x genomineerd mag/kan worden.
tweemaalh
tweemaalh 2 januari 2021, 14:46
Soms heb je van die series die je compleet wegblazen en bij de keel grijpen. Voor mij was dat I May Destroy You. Niet genomineerd (en begrijpelijk, want het is niet de meest toegankelijke serie), maar zo ontzettend sterk. Daarop ga ik hierin mijn wildcard inzetten.
Tamino
Tamino 2 januari 2021, 15:43
Zo een sterke series die er dit jaar zijn bijgekomen!
Faceman
Faceman 2 januari 2021, 18:47
Kan er maar één zijn, The Queen's Gambit.
BlackBiker
BlackBiker 3 januari 2021, 11:58
Hoewel misschien verdiend wil ik The Queen's Gambit niet in elke categorie nomineren. Dan wordt het zo'n saaie uitslag :-)
Voor deze ga ik daarom voor Raised by Wolves. Ik lees zeer verschillende reacties op deze serie, tot ook meest teleurstellend toe. Maar voor mij is dit, na The Expanse, een echt vernieuwende SF serie op TV. En van Ridley Scott, need I say more?
Sproet2jes
Sproet2jes 3 januari 2021, 17:21
Van deze lijst Lock & key.
Outer Banks was ook geweldig, in een ruk uitgekeken, dus waarschijnlijk wordt t n Wildcard.
Log in om een reactie achter te laten