Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2020 - Beste acteur

Serie van het jaar 2020 - Beste acteur

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie acteur. Tussen maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Ook dit jaar hebben we weer de categorieën actrice/acteur. Dit jaar aan mij de keuze om vijf acteurs te nomineren. En ik moet zeggen dat was geen gemakkelijke taak, want er zaten toppers tussen in 2020. Ik heb bij het nomineren niet gekeken naar mijn eigen voorkeur, behalve bij de schrijverskeuze, maar vooral gekeken op welke acteur jij als lezer van MijnSerie hebt gestemd. En dan niet alleen in de poll, maar ook wat er op de site is gestemd.

Helaas is het niet mogelijk om voor deze categorie een wildcard in te zetten. Je zult het dus moeten doen met deze vijf. Als je via de app gaat stemmen download dan de nieuwste versie om ook op deze categorie te kunnen stemmen.

Hieronder in alfabetische volgorde de top vijf genomineerden van beste acteurs uit 2020;

Asa Butterfield (Sex Education, Netflix)


Deze Britse acteur speelt Otis Milburn in de Netflix dramedy Sex Education. De 23-jarige Butterfield begon in 2006 met zijn acteercarrière en heeft nog in Merlin, Thunderbirds Are Go! (stem) en 50 States of Fright een rol gehad op televisie. Maar hij viel op bij de leden door MijnSerie, door wat ze zagen van hem in het tweede seizoen van Sex Education.



Ricky Gervais (After Life, Netflix)


Ricky Gervais is de tweede genomineerde dit jaar. De 59-jarige Britse komiek werd bekend door zijn rollen in onder andere The Office UK en Derek. Dit jaar speelde hij weer Tony in After Life de dramedy van Netflix die Gervais zelf bedacht en schreef. En dat viel ook op bij de MijnSerie-leden want Gervais kwam hoog in de lijst bij de genomineerden.



Bob Odenkirk (Better Call Saul, AMC)


Deze 58-jarige acteur is geen onbekende in serieland. De fans van Breaking Bad maakten voor het eerst kennis met James ‘Jimmy’ McGill, ook bekend als Saul Goodman, in Breaking Bad. In de spin-off Better Call Saul draait het om deze advocaat en hoe Jimmy Saul werd. De Amerikaanse acteur heeft sinds 1987 nogal wat series achter zijn naam staan, zoals; Fargo, How I Met Your Mother en Undone (stem).



Matthew Rhys (Perry Mason (2020), HBO)


The Americans, daar zullen vele seriefans Matthew Rhys het best van kennen. Hij speelde daar Phillip Jennings zes seizoenen lang. Maar in 2020 kreeg deze 46-jarige Welshman de hoofdrol in de remake prequel van Perry Mason (2020). De carrière van Rhys begon in 1997, hij speelde onder andere in series als Brothers & Sisters, The Bastard Executioner en Death And Nightingales.



Patrick Stewart (Star Trek: Picard, CBS All Access)


Patrick Stewart loopt al aardig wat jaren mee in de serie- en filmwereld. De Britse 80-jarige acteur weet van geen ophouden. In 2020 kreeg hij de hoofdrol in de serie Star Trek: Picard dat een spin-off is van Star Trek: The Next Generation waar hij ook Jean-Luc Picard speelde. In 1964 begon het acteeravontuur voor de acteur met de zo bekende autoritaire stem. Stewart speelde ook in vele Shakespeareaanse drama’s en leende zijn stem voor onder ander Family Guy en American Dad!


Schrijverskeuze

Omdat er in deze categorie niet met een wildcard gestemd kan worden wil ik graag mijn eigen schrijverskeuze als wildcard nomineren.

David Tennant (Des, ITV)


Op het allerlaatste moment heb ik toch mijn schrijverskeuze gewijzigd, van Hugh Grant naar David Tennant. Tennant speelde dit jaar niet alleen in Staged en Deadwater Fell maar ook in Des. En dat deed hij zo waanzinnig goed dat ik denk dat hij het meer dan verdient om in deze lijst te staan.



Dit waren alle zes de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Helaas is het bij deze categorie niet mogelijk om een wildcard te gebruiken. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Tamino
Tamino 30 december 2020, 14:20
Deze categorie is moeilijk
Tjuz
Tjuz 30 december 2020, 15:32
Dat wordt voor mij Bob Odenkirk! Hij blijft elk seizoen van BCS weer geweldig. Wat een charismatische acteur.
DAVE2804
DAVE2804 30 december 2020, 16:49
Ricky Gervais is meesterlijk in After Life, dus daar gaat mijn stem naartoe.
BlackBiker
BlackBiker 31 december 2020, 15:01
Dit is de categorie waar ik vreemd genoeg het minste mee heb. Ik heb geen va n de genoemde series gezien. Ik ken natuurlijk de meeste genomineerden wel, maar niet van recente series.
Ik had me voorgenomen om op Clark Gregg te stemmen, maar hij is niet genomineerd. Er is dit jaar namelijk na lange tijd een eind gekomen aan het verhaal van Phil Coulson die hij jaren heeft gespeeld in diverse films en Agents of S.H.I.E.L.D..
Helaas is een wildcard niet mogelijk in deze categorie, dus ik moet nog heel hard nadenken wie ik hier de eer gun.
Log in om een reactie achter te laten