Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Series die in 2020 twintig jaar werden

In het jaar 2000 was het niveau van series nog niet zoals het nu is. Netflix, Amazon en HBO waren nog niet algemeen bekend in Nederland en toen werd er nog veel naar de ‘gewone’ televisiezenders gekeken.

In het jaar 2000 was Que Si, Que No van Jody Bernal de bestverkochte singel, Marco Borsato’s Luid en Duidelijk was het bestverkocht album. Waren onder andere Mission: Impossible II, Gladiator, Cast Away en X-men de films die je kon gaan zien in de bioscoop en werden de Europees kampioenschap voetbal gehouden in Nederland en België; winnaar Frankrijk.

Werd er weer geen Elfstedentocht gereden, maar werd er wel in Friesland feest gevierd; Simmer 2000 was een evenement in de zomer van 2000 waarin Friezen die inmiddels buiten Friesland woonden werden uitgenodigd om naar it heitelân (het vaderland) terug te keren voor een reünie. Voor de sprotliefhebbers waren er ook nog de Olympische Spelen in Sydney, Australië waar Nederland 25 medailles won (12 goud, 9 zilver en 4 brons).

Kok was onze minister-president en Clinton president van de Verenigde Staten. Beatrix was nog koningin van Nederland en een deel van Enschede werd verwoest door vuurwerk dat ontplofte bij een bedrijf. Schiedam werd opgeschrikt door een parkmoord. The West Wing won een Emmy voor beste dramaserie en Will & Grace voor beste komedieserie. Bij de Academy Awards mocht American Beauty de Oscar meenemen voor beste film.

Bovenstaand is slechts een kleine opsomming wat er dat jaar allemaal was gebeurd. Maar welke series, die nu dus twintig jaar zijn, waren toen populair. Ik heb er een paar tussen uitgepikt.

CSI: Crime Scene Investigation
Op 6 oktober 2000 ging bij CBS de misdaadserie CSI: Crime Scene Investigation in première. CSI: Crime Scene Investigation draait om een forensisch team in de stad Las Vegas dat de taak heeft om verschillende misdrijven op te lossen. Alleen het CSI-team heeft de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om de diverse zaken op te lossen van moorden tot brandstichtingen. De serie heeft 335 afleveringen gehad in vijftien seizoenen. De laatste aflevering heet End Game en werd op 15 februari 2015 uitgezonden. In Nederland werd de serie gemiddeld door 1,3 miljoen kijkers per week bekeken. CSI heeft nog drie spin-offs voorgebracht; CSI: Miami, CSI: NY en CSI: Cyber.


Curb Your Enthusiasm
De komedieserie van de medebedenker van Seinfeld: Larry David ging op 14 oktober 2000 in première bij HBO. En het is de enige serie in deze lijst die nog niet is gecanceld. Het tiende seizoen ging dit jaar nog van start en het elfde seizoen is al aangekondigd. David speelt in de komedie zichzelf en komt in allerlei bizarre situaties terecht. En daar waar hij zich er probeert uit te kletsen komt hij alleen nog maar meer in de problemen.


Gilmore Girls
De dramedy Gilmore Girls van The CW ging in première op 5 oktober 2000. De serie heeft zeven seizoenen gehad en op 15 mei 2007 kwam er een einde aan de serie. Maar tot grote vreugde van de fans kwam er in 2016 een vervolg bij Netflix; Gilmore Girls: A Year in the Life. Het eerste en meteen laatste seizoen heeft vier afleveringen gehad. Beide series draaide om moeder en dochter Gilmore, gespeeld door Lauren Graham en Alexis Bledel.


In de Gloria
In de Gloria is een Belgische komedieserie dat werd uitgezonden op Canvas. De serie was bedoeld als een satire op realityprogramma's en human interest-programma's die gewone mensen centraal stellen. Alhoewel het grotendeels een komisch programma was probeerden de makers ook wat tragiek bij de humor te vermengen. De serie was een satirische mockumentary. De serie ging in februari 2000 van start en op 27 april 2001 werd de laatste aflevering uitgezonden.
excuus voor de slechte beeldkwaliteit

Waking the Dead
Negen seizoenen met 92 afleveringen lang konden de Britten kijken naar Waking the Dead, een detective op BBC One. De serie ging op 4 september 2000 in première en volgt het leven van hoofdinspecteur Peter Boyd (Trevor Eve). Hij staat aan het hoofd van de Metropolitan Police's Cold Case Squad. Deze elite-eenheid is speciaal opgericht om onopgeloste moordzaken te heropenen. Hierbij maakt het team gebruik van de allernieuwste forensische technieken en een profiler. Op 11 april 2011 kwam er een einde aan de serie.
excuus voor de slechte beeldkwaliteit

Andere series die ook in 2000 zijn uitgekomen zijn onder andere; Spoed, Coupling, The 10th Kingdom, Malcolm in the Middle, Monarch of the Glen, My Family, Dark Angel en Andromeda.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_tweemaalh
12 nov 2020 14:16 -
Ik kan me nog herinneren dat mijn ouders vroeger Spoed keken en dat ik wel eens meekeek. Ik was een kind en vond al dat bloed en die verwondingen maar eng. Iets dat me vooral bijstond was een aflevering waarin een basejumper ernstig gewond raakte omdat zijn parachute niet uitklapte
Reageer
avatar_DAVE2804
12 nov 2020 19:01 -
Van al deze bovenstaande series heb ik alleen CSI gezien. Althans, de eerste vijf seizoenen en dan ook nog pas jaren later. Dat vijfde seizoen eindigde met een dubbele aflevering die geregisseerd werd door Quantin Tarantino. Daarna ben ik ermee gestopt omdat ik het wel welletjes vond.
Reageer
avatar_Inter
16 nov 2020 09:10 -
Geen een van bovenstaande series gezien maar wel een leuk artikel weer van Roeman.
Reageer
avatar_Mandy1966
16 nov 2020 09:18
Dank je wel.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
Vandaag, 10:00
Ook in de week van 26 juli tot en met 1 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 30 van 2021.
Vandaag, 09:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 11:00
4
Netflix heeft een foto gedeeld van Imelda Staunton (Trying) in de rol van Queen Elizabeth II. Ze vervult de rol in het vijfde en zesde seizoen.
Gisteren, 09:00
Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 14:00