Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Het oor wil ook wat; Container van Fiona Apple

Televisieserie richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.

Vandaag behandel ik een, in mijn ogen, zeer bijzondere keuze. Het is de titelsong van de serie The Affair. Container van singer-songwriter Fiona Apple geproduceerd door Blake Mills.

I was screaming into the canyon
At the moment of my death
The echo I created
Outlasted my last breath

My voice it made an avalanche
And buried a man I never knew
And when he died his widowed bride
Met your daddy and they made you

I have only one thing to do and that's
To be the wave that I am and then
Sink back into the ocean

I have only one thing to do and that's
To be the wave that I am and then
Sink back into the ocean

I have only one thing to do and that's
To be the wave that I am and then

Sink back into the ocean
Sink back into the o
Sink back into the ocean
Sink back into the o
Sink back into the ocean
Sink back into the ocean


Fiona Apple (1977) is een Amerikaanse singer-songwriter, pianiste en dichter. Ze werd acht keer genomineerd voor een Grammy en won de prijs één keer voor de single Criminal. Wereldwijd verkocht Apple 10 miljoen albums en won ze, naast een Grammy, ook twee MTV Music Awards en een Billboard Music Award.

Voor The Affair werd het nummer Container gebruikt die voornamelijk a capella werd geschreven en uitgevoerd. De plot van de serie The Affair schijnt de inspiratie te zijn geweest voor het nummer Container. In het nummer wordt beschreven hoe een vrouw een echo achterliet toen zij stierf. Die echo zorgde voor een lawine die een man doodde. De weduwe van de man ontmoette een andere man (je vader) en zij maakte jou. En alles wat ze daarna kon doen is terugzakken in de oceaan.

Video on youtube


Sarah Treem, uitvoerend producent van The Affair vertelde: “Fiona Apple is mijn favoriete songwriter sinds ik zestien was. Ik voel me vereerd en nederig dat ze ervoor heeft gekozen haar talent te lenen voor onze openingstitel. Als de serie één tiende van de diepte en complexiteit van haar nummer kan benaderen, zal ik heel blij zijn.” Treem vertelde ook dat het intro van de serie is opgebouwd rond het nummer van Apple. Ze vertelde: “Het idee dat acties echo’s of onvoorziene gevolgen hebben, werd cruciaal voor ons beide.”

Fiona Apple

Maar naast het beginnummer nam Apple ook het allerlaatste nummer van de serie voor haar rekening, The Whole of the Moon van The Waterboys, bewerkte zij speciaal voor de serie.

Video on youtube


Nu is Fiona Apple niet een artiest die hoog op mijn afspeellijst staat, maar Container staat erin, niet alleen vanwege het feit dat ik het al eerder over The Affair heb gehad in mijn wekelijkse radiocolumn bij Ochtend Oostrom. Na alle vijf de seizoenen te hebben gezien begreep ik het nummer steeds beter. Container is op het lijf geschreven van The Affair, de inhoud maar ook de stem van Apple past er geweldig in en bij.

Lees hier de recensies geschreven over deze mooie en bijzondere serie die op dit moment te zien is op Amazon (de eerste vier seizoenen).

Video on youtube
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst