Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Spotlight On: Jensen Ackles

Spotlight On: Jensen Ackles

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.
Op de eerste dag van maart in 1978 ziet Jensen Ross Ackles het levenslicht. De jongen die in Dallas, Texas wordt geboren, heeft niet als zoveel anderen direct een droom om acteur te worden. Hoewel hij op jonge leeftijd in enkele commercials is te zien, is hij meer in sport geïnteresseerd.

Uiteindelijk besluit Ackles het acteren toch na te jagen. In 1995 bemachtigt hij zijn eerste rol. Hij speelt in een aflevering van Wishbone, een serie over een avontuurlijke hond die zich de held uit allerlei boeken waant en van het ene in het andere avontuur valt. Een jaar daarna speelt hij ook eenmaal in Sweet Valley High.

Zijn eerste terugkerende rol heeft hij weer een jaar later te pakken. In de serie Rhodes speelt hij Malcolm. De serie is geen heel groot succes en het blijft dan ook bij één seizoen. Niet veel later verschijnt Ackles echter in één van de langslopende Amerikaanse series ooit. In meer dan honderd afleveringen speelt hij Eric Brady in Days of Our Lives.

Dark Angel is zijn eerste bovennatuurlijke project, als Alec/X5-494. De serie draait om een groep genetisch gemodificeerde jongeren die ontsnappen uit hun experimentele situatie. Jaren later worden zij gevolgd en wordt gekeken hoe zij zich in een post-apocalyptische wereld staande weten te houden. Vergelijkbaar, maar niet post apocalyptisch, is zijn rol als C.J. in Dawson's Creek. De serie die een aantal opgroeiende jongeren volgt.

Ackles is dan echter in het bovennatuurlijke genre opgevallen. Een rol in de populaire serie Smallville volgt. De successerie, die uiteindelijk tien seizoenen loopt, gaat over de jonge Clark Kent - Superman - die zijn plek op aarde als tiener met bovenmenselijke krachten probeert te vinden. Ackles speelt Jason Teague, antagonist in het vierde seizoen van de serie met een vrij explosieve verhaallijn.

Het jaar daarna start zijn grootste succes, als op The CW de bovennatuurlijke serie Supernatural van start gaat. Als Dean Winchester jaagt hij samen met zijn jongere broer Sam op allerlei demonen, wezens uit de onderwereld, engelen en duivels. Zelfs de duivel is niet veilig in de serie die na vijftien seizoenen aan zijn einde komt. Door de COVID-19 crisis zijn de laatste afleveringen van de serie vertraagd, en hoewel de afleveringen al veelvuldig worden geteased - waarin een laatste heilig huis omver dreigt te worden gegooid, kunnen we nog even van deze serie genieten.

Het volgende project van Ackles is The Boys, net als Supernatural een serie van onder andere Erik Kripke. Ackles wordt vanaf het derde seizoen lid van de cast van de serie die over een groep burgers die corrupte superhelden tot de orde roept gaat. Ackles lijkt het bovennatuurlijke na Supernatural dus nog geen vaarwel te zeggen. En dat scheelt, want die jas past hem zeer goed.

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Jensen Ackles heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

Inter
Inter 3 september 2020, 14:21
Leuk en creatief geschreven, Nico!
JanWillemK
JanWillemK 3 september 2020, 15:43
Leuk stukje en leuk om te lezen wat voor rollen hij had in andere series.
Ik had wel gezien dat hij o.a. bij Smallville een rol had, maar ik had geen idee dat hij de antagonist speelde in het vierde seizoen..
BlackBiker
BlackBiker 3 september 2020, 22:04
O ja! In Dark Angel speelde hij natuurlijk ook mee. Was ik bijna vergeten. Tijd om die serie nog eens te kijken. Daar speelden nog meer acteurs in mee die later erg bekend zijn geworden. Jessica Alba, Michael Weatherly en John Savage bijvoorbeeld.
Log in om een reactie achter te laten